۱۴۰۳/۰۹/۰۲
دیروز همین‌جا، یکم تیر

تولد سیاوش تیموری؛ معمار

86 سال پیش در چنین روزی در سال 1316، سیاوش تیموی ـ معمار ـ به دنیا آمد.
تولد سیاوش تیموری؛ معمار
لیست صوت ها
1 -دیروز همین‌جا، 1 تیر_13009552

به گزارش خبرنگار پایگاه اخبار ساخته‌ها؛ امروز پنج‌شنبه یکم تیرماه 1402 خورشیدی، نودوچهارمین روز سال جاری، برابر است با بیست و دوم ژوئن 2023 میلادی و سوم ذی‌الحجه 1444 هجری قمری.

86 سال پیش در چنین روزی در سال 1316، سیاوش تیموی ـ معمار ـ به دنیا آمد.

تحصیلات در ایران و اروپا

سیاوش تیموری در ۱ تیر ۱۳۱۶ در تهران متولد شد. او از چهره‌های مطرح نسل دوم معماران نوین ایران است. سیاوش تیموری پس از پایان تحصیلات خود در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، به پاریس رفت و دوره دکتری خود را در «دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس» گذراند و در سال ۱۹۶۹ میلادی از آنجا فارغ‌التحصیل شد. تیموری در پاریس علاوه بر فعالیت در کنار معماران مطرح آن زمان اروپا، موفق به دریافت جایزه انجمن معماران فرانسه در سال ۱۹۶۷ شد. h, همچنین در مسابقه طراحی دانشکده علوم دانشگاه اصفهان در سال ۱۹۷۳ رتبه اول را به دست آورد. او اکنون عضو جامعه معماران فرانسه و نیز عضو هیئت امناء انجمن مفاخر معماری ایران است.

کسب نشان عالی معماری و معرفی بخشی از آثار

انجمن مفاخر معماری ایران در ۷ آبان سال ۱۳۹۳ برنامه‌ای با عنوان گمنام... مثل من! به مناسبت بزرگداشت سیاوش تیموری در تالار فرخی یزدی باغ موزه قصر برگزار کرد. در این برنامه، نشان عالی انجمن مفاخر معماری ایران به پاس زحمات سیاوش تیموری به وی اعطاء گردید. آپارتمانهای ببرج آفتاب و مجموعه مسکونی شاتوپریگور در شهر نیس فرانسه، استادیوم ورزشی شهر لیموژ، طراحی مجموعه بندر تفریحی ویل فرانش و مارینا در خلیج فرشتگان، طراحی مرکز بهداشتی وابسته به دانشکده پزشکی دانشگاه پاریس، و استادیوم ۳۰ هزار نفر پارک دو پرنس پاریس، بخشی از آثار و کارهای سیاوش تیموری است.

سیاوش تیموری ـ معمار ـ امروز 86امین شمع زندگی را روشن می‌کند.

                                                                               

بعصی از آرا و نظرات

سیاوش تیموری؛ معماری که امروز 86ساله می‌شود، در مصاحبه‌ای گفته است: «بهترین اتفاق این است که از قدرت‌هایی که خدا به ما داده استفاده کنیم. ذهن، پندار، تفکر، خیال و هزار نعمت دیگر باید مورد توجه قرار گیرد. ما نباید خودمان را دست کم بگیریم. فی‌المثل بیمارستان از کشف و شهود اروپایی‌ها به وجود نیامده است. نیاز به آن و تعقل، موجب پیدایش این‌گونه طرح‌ها و نهایتاً فضاها می‌شود. ما در دوره اسماعیلیه بیمارستان داشتیم اما قطعاً شکل امروزی بیمارستان با گذشته‌ها بسیار متفاوت است. امروز دنیا پیشرفت کرده است. باورنکردنی است که قلب مصنوعی می‌سازند و آن را به بدن انسان پیوند می‌زنند و انسان خیلی عادی به زندگی‌اش ادامه می‌دهد. نمی‌دانم دنیا به کجا می‌رود و ما به کجا؟ امروز دانشمندان به این فکر می‌کنند که یک روزی بتوانند تعطیلات آخر هفته را در کره ماه بگذرانند. انسان امروزی اتفاقات بسیاری را رقم می‌زند. این، وجه تمایز انسان و حیوان است، پس کافی است خودمان را باور کنیم و به درستی بیاندیشیم و همگام با آنچه در دنیا و با علم و تکنولوژی روز پیش می‌رود گام برداریم و نه توهمات».

موزیک استفاده‌شده در این پادکست:

 

آلبوم: بودن و نبودن

قطعه: آسمان

آهنگساز: بردیا کیارس

بازنویسی، تنظیم و اجرا: آرش امجدی

تهیه‌کننده رادیویی: انسیه سمیع‌ پور

کانال تلگرام «دیروز همین‌جا»:

https://t.me/diroozhaminja

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید