تصویب قانون تأسیس بانک ساختمانی/کشف چشمه نقطهای در کهکشان راه شیری
به گزارش خبرنگار پایگاه اخبار ساختهها؛ امروز سهشنبه نهم خردادماه 1402 خورشیدی، هفتاد و یکمین روز سال جاری، برابر است با سیام مِی 2023 میلادی و دهم ذیالقعده 1444 هجری قمری.
68 سال پیش در چنین روزی در سال 1334، قانون تأسیس بانک ساختمانی و اساسنامه آن به تصویب مجالس شورای ملی و سنا رسید.
این قانون در 6 فصل و 30 ماده، در زمان ریاست رضا حکمت بر مجلس شورای ملی، و ریاست سید حسن تقی زاده بر مجلس سنا، در 9 خرداد 1334 به تصویب کمیسیونهای مشترک مجلسین رسید. مواد 1 و 2 این قانون به این شرح است:
ماده 1 - بانک ساختمانی که به موجب این قانون برای مدت نامحدودی به منظور تهیه مسکن و تنزل اجارهبها تشکیل میشود، شرکتی است سهامیکه مرکز اصلی آن در تهران است و میتواند عنداللزوم به تصویب مجمع عمومی در هر یک از نقاط کشور شعبه باز نماید.
ماده 2 - سرمایه اولیه بانک عبارت است از یکصد و پنجاه میلیون ریال یعنی یک هزار و پانصد سهم یکصدهزارریالی با نام که کلاً متعلق به دولت و غیر قابل انتقال به غیر خواهد بود، به شرح زیر:
الف - هفده قطعه اراضی موات اطراف تهران به مساحت 15 میلیون متر مربع به ارزش یکصد و بیست میلیون ریال که ثبت آن به عمل آمده، بهانضمام چاه عمیق که در آن احداث گردیده است.
ب - اراضی نازیآباد به مساحت دو میلیون و سیصد و شصت و نه هزار متر مربع و چاه عمیق و قنات موجود در آن جمعاً به ارزش سی میلیون ریال.
ج - بانک مکلف است معادل وجوه حاصله از قسمتهای مندرج در بند (د) و ماده سه را که به تدریج وصول میشود به سرمایه خود بیافزاید.
د - آن قسمت از اراضی مواتی که در تهران و شهرستانها به نام دولت تقاضای ثبت شده یا بشود، به عنوان سرمایه در اختیار بانک ساختمانی گذاردهشود (انجام کلیه تشریفات ثبتی اراضی مذکور به عهده بانک ساختمانی خواهد بود).
***********************************************************
31 سال پیش در چنین روزی در سال 1371، «چشمه نقطهای در کهکشان راه شیری»، توسط یکی از دانشمندان ایرانی کشف شد.
دکتر جلال صمیمی ـ اختر فیزیکدان، محقق و استاد دانشگاه صنعتی شریف تهران ـ پس از 20 سال تحقیق درباره کهکشان راه شیری و آزمایش در مورد تابش اشعه گاما، موفق به کشف 5 چشمه گاما در مرکز این کهکشان شد.
دکتر جلال صمیمی متولد 1319 در شهرستان زابل و دارای مدرک دکتری در رشته فیزیک است. وی تحصیلات خود را در دانشگاه اوکلاهاما در زمینه ذرات بنیادی به انجام رسانده است. او پس از مطالعات و تحقیقات گسترده، آزمایشهای مکرری در زمینه «امولوسیون هستهای» به انجام رساند و سرانجام در 9 خرداد 1371 موفق به کشف «چشمه نقطهای در کهکشان راه شیری» شد.
بازنویسی، تنظیم و اجرا: آرش امجدی
تهیهکننده رادیویی: انسیه سمیع پور
کانال تلگرام «دیروز همینجا»:
https://t.me/diroozhaminja
انتهای پیام/
بسیار عالی بود