۱۴۰۳/۰۹/۰۲
دیروز همین‌جا، شانزدهم دی

یادی از حمید عاملی و آثار صوتی و مکتوب او (دیروز همین‌جا)

15 سال پیش در شانزدهم دی ماه در سال 1386، حمید عاملی ـ قصه‌گوی پیشکسوت رادیو ـ درگذشت.
یادی از حمید عاملی و آثار صوتی و مکتوب او (دیروز همین‌جا)
لیست صوت ها
1 -دیروز همین‌جا، شانزدهم دی_55769253

به گزارش خبرنگار پایگاه اخبار ساخته‌ها؛   آدینه شانزدهم دی‌ماه 1401 خورشیدی، 292اُمین روز سال جاری، برابر است با سیزدهم جمادی‌الثانی 1444 هجری قمری و ششم ژانویه 2023 میلادی.

15 سال پیش در چنین روزی در سال 1386، حمید عاملی ـ قصه‌گوی پیشکسوت رادیو ـ درگذشت.

حمید عاملی در سال 1320 در تهران زاده شد. او از سال 1344 در مجله‌های «کیهان بچه‌ها» و «اطلاعات هفتگی» و «روشنفکر»، داستان‌های کوتاه برای کودکان می‌نوشت. چند سالی هم در تئاترهای مختلف بازی کرد تا اینکه در سال 1337 به تشویق دخترعمه‌اش گوینده‌ معروف رادیو ـ فروزنده اربابی ـ به رادیو راه پیدا کرد و گوینده‌ شد. حمید عاملی کار اصلی‌اش را در رادیو از زمانی شروع کرد که قصه‌گوی برنامه‌ «قصه‌ی ظهر جمعه» شد، یعنی سال 1352، چند سالی پس از درگذشت فضل‌الله صبحی نخستین قصه‌گوی رادیو. او همچنین درمجموعه نمایش‌های رادیویی پرشنونده با نام «ارادتمند جانی دالر» در نقش گروهبان والچ به همراه حیدر صارمی، که در سال‌های قبل از ۱۳۵۷ از رادیو ایران پخش می‌شد، بازی می‌کرد.

                                                                                                    

حمید عاملی در سال‌های پایانی کار خود، گوینده‌ برنامه‌ «یک شب از هزار و یک شب» بود که خود بر اساس داستان‌های «هزار و یک شب» به تهیه‌کنندگی حسین جوادی برای رادیو تنظیم کرده می‌خواند. او همچنین بیش از دویست کتاب برای کودکان و بزرگسالان نوشته که حدود صد اثر از آن‌ها به کوشش خودش و توسط انتشاراتش ـ بچه‌ها سلام ـ چاپ و منتشر گردید. در این میان، دو کتاب «من ایران را دوست دارم» در قالب منظومه‌ سپید و «مهتر و رومینا» در قالب رومان را می‌توان از آثار فاخر او دانست.

عاملی در سال‌های آخر عمر مبتلا به بیماری سرطان شده بود. مراسم بزرگداشتی برای او چند روز پیش از مرگش در رادیو برگزار شد. بابا عاملی در آن مراسم گفته بود که پس از بازگشت از بیمارستان، به رادیو بازخواهد گشت. حمید عاملی ـ قصه‌گوی ظهر جمعه در رادیو ـ در 16 دی 1386 در 66سالگی در تهران شمع وجودش خاموش گشت و پس از تشییعی باشکوه در میدان ارگ و شبکه‌ رادیویی تهران، در قطعه‌ هنرمندان آرامگاه بهشت زهرا در خاک آرمید.

محقق، نویسنده و گوینده: آرش امجدی

تهیه‌کننده: انسیه سمیع‌پور

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید