درگذشت مرد معماری و مرمت ایران
به گزارش خبرنگار پایگاه اخبار ساختهها؛ امروز شنبه بیستم خردادماه 1402 خورشیدی، هشتاد و دومین روز سال جاری، برابر است با دهم ژوئن 2023 میلادی و بیست و یکم ذیالقعده 1444 هجری قمری.
14 سال پیش در چنین روزی در سال 1388، محمدامین (داریوش) میرفندرسکی ـ معمار و طراح ـ بدرود زندگی گفت.
محمدامین میرفندرسکی در سال 1310 در گرگان به دنیا آمد. او دوره دکتری معماری و شهرسازی را از دانشکده معماری دانشگاه دولتی فلورانس ایتالیا در سال 1341 به پایان رساند و تا سال 1342 استادیار داوطلب در آنجا بود. میرفندرسکی همچنین سرپرست دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و استاد مدعو دانشگاه معماری کمبریج انگلستان بوده است. او سیستم قدیمی آموزش هنر معماری را که از سال 1319 تا 1348 ادامه داشت، متحول کرد و سیستم آموزشی جدیدی را در این هنر بنیان گذاشت. او نسلی نو از معماران ایرانی را تربیت کرد که در آثارشان به چیزی بیش از زیبایی بصری و کمپوزیسیون فرمی (آنگونه که در بوزار پاریس مدنظر بود) میاندیشند. آنها این روش را «معماری انسانی» مینامیدند. آنها مسائل اجتماعی، ادبیات، شعر و فلسفه را اساس مبانی نظری معماری خود قرار میدادند.
میرفندرسکی با تسلط به تئوری و تاریخ هنر و معماری، توسعه اندیشه هنری درنظام آموزش را پایهریزی کرد. او مطالعات و تألیفات گسترده و متعدد در زمینههای تاریخ عمومی ایران، تاریخ هنر، تاریخ معماری و هنرهای تصویری داشته است، از آن میان؛ مجموعه شش جلدی «درباره مرکز تاریخی اصفهان»، «کاشی در معماری ایران» و «باغ ایرانی». از دیگر کارهای محمدامین میرفندرسکی و فعالیتهای او:
استادیاری و دانشیاری دانشکده هنرهای زیبا در دانشگاه تهران (1356 - 1342)
ریاست دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران (1350-1347)
استاد مدعو دانشکده معماری کمبریج انگلستان (1368-1361)
محمدامین میرفندرسکی بنیانگذار اندیشه نو در آموزش هنر و معماری و ایجاد همپیوندی بین آموزش معماری، هنرهای تصویری و نمایشی و موسیقی بود.
دکتر محمدامین میرفندرسکی در آستانه چهلمین سالگرد تحول دانشکده هنرهای زیبا، صبح روز 20 خرداد 1388 در 78سالگی بر اثر بیماری سرطان در بیمارستان ایرانمهر تهران، چشم از جهان فروبست.
محمدامین میرفندرسکی، معروف بود به «مرد معماری و مرمت ایران».
بازنویسی، تنظیم و اجرا: آرش امجدی
تهیهکننده رادیویی: انسیه سمیع پور
کانال تلگرام «دیروز همینجا»:
https://t.me/diroozhaminja
انتهای پیام/