بمباران هستهای هیروشیما
به گزارش خبرنگار پایگاه اخبار ساختهها؛ امروز یکشنبه پانزدهم مرداد ماه 1402 خورشیدی، یکصد و سی و نهمین روز سال جاری، برابر است با ششم آگوست 2023 میلادی و نوزدهم محرم 1445 هجری قمری.
78 سال پیش در چنین روزی در سال 1945 میلادی، در جریان جنگ دوم جهانی، شهر هیروشیمای ژاپن توسط آمریکا بمباران هستهای شد.
پس از شکست آلمان در جنگ جهانی دوم، متفقین از ژاپن ـ که متحد آلمان بود ـ خواستند تسلیم شود، اما این درخواست از سوی ژاپن رد شد. از این رو، در آخرین روزهای جنگ جهانی دوم، سران ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفتند برای نخستین بار در جهان از بمب اتمی استفاده کنند. به این ترتیب، هری ترومن ـ رئیس جمهور وقت آمریکا ـ فرمان پرتاب بمب هستهای را صادر کرد. در ساعت 8 و 15 دقیقه صبح روز 6 آگوست 1945، نخستین بمب هستهای که نام آن را «پسرک» گذاشته بودند، بر شهر ژاپنی هیروشیما افکنده شد.
این بمب شهر هیروشیما را که در آن زمان بیش از 340 هزار نفر جمعیت داشت، به جهنمی از آتش و دود مبدل کرد و 80 هزار نفر را دردم کشت. انرژی تولیدشده توسط این بمب برابر بود با انرژی حاصل از ۱۵ هزار تن تی ان تی. فعل و انفعالات اتمی در مرکز این بمب موجب گرمایی حدود چندین میلیون درجه سانتیگراد شد. این گرمای عظیم هر چیزی را تا شعاع یک و نیم کیلومتری مرکز اصابت بمب به طور کلی ذوب نمود. مردمی که از دوردست انفجار «پسرک» را در آسمان هیروشیما مشاهده کردند، میگفتند که خورشید دیگری را در آسمان دیدهاند. دو سوم ساختمانهای هیروشیما از جمله کارخانههای فولادسازی و صنعتی مانند میتسوبیشی، در اثر این بمباران نابود شدند. از باقیمانده جمعیت هیروشیما نیز، نزدیک به 200 هزار نفر دچار سوختگی و عوارض ناشی از تشعشعات هستهای شدند و به تدریج ناقص و معلول و یا تلف گردیدند.
آثار ویرانگر این بمباران هستهای هنوز هم ادامه دارد و محیط زیست نسلهای بعدی ژاپن را تحت تأثیر قرار داده است. آمریکا سه روز بعد از بمباران هستهای هیروشیما، یکی دیگر از شهرهای ژاپن به نام «ناکاساکی» را نیز هدف بمباران اتمی قرار داد که در نهایت، ژاپن را وادار به تسلیم در جنگ جهانی دوم کرد.
بازنویسی، تنظیم و اجرا: آرش امجدی
تهیهکننده رادیویی: انسیه سمیع پور
کانال تلگرام «دیروز همینجا»:
https://t.me/diroozhaminja
انتهای پیام/