۱۰ پرسش از رهبران برای سنجش آمادگی برای آینده در سازمان
به گزارش اخبارساخته ها؛ سیستمعاملهای "قرن گذشته" ما برای حفظ "عادی بودن" یا وضعیت موجود میجنگند، و این ناکامی در عرضهی ماهیت تحولآفرین آینده شبیه به تضعیف عمدی سیستم ایمنی بدن ما است، به طوری که هر بیماری میتواند رشد بدن انسان را متوقف کند. نتیجه بیماری، ضعف و در نهایت مرگ است. عدم شناسایی و خلق آن آینده تحول آفرین - یا بدتر از آن، نادیده گرفتن یا سرکوب فعال آن آینده - علت تشدید بیماریهای ماست.
برای ایجاد آیندهای سالم، باید اجازه دهیم قصد و معنای امروز به چشم انداز الهام بخش آینده تبدیل شود. ما باید مدلهای کسبوکار جدیدی را بهدست آوریم که با دوران اقتصادهای برهم زننده و الگوهای در حال تغییر بازار مطابقت داشته باشد. ما باید چارچوببندی جدیدی برای استراتژی، منابع انسانی و توسعه سازمانی _ در محیطی مبتنی بر مسیرهای شغلی اشتیاقمحور و همکاری دیجیتال برقرار کنیم. ما باید در دنیایی که با رشد نمایی فناوری روبروست، در مورد نوآوری تجدید نظر کنیم. ما باید تجارت، سیاستهای دولتی و معماری اجتماعی را برای قرن بیستویکم بازتعریف کنیم.
به عنوان یک رهبر، مدیر، کارآفرین، مربی یا توسعه دهنده کسبوکار، این سوالات را از خود بپرسید:
۱. هر چند وقت یکبار پیامدهای بلندمدت اقدامات خود را در نظر میگیریم؟
۲. از چه فرآیندهایی برای آزمایش استراتژیهای سازمانی خود در برابر این پیامدهای آینده استفاده میکنیم؟
۳. آیا ما به طور مرتب میپرسیم: "فرداهای پیش رو در کسبوکار و صنعت ما چیست؟"
۴. آیا ما اولین پذیرندگان روندهای جدیدی هستیم که میتوانند شرکت ما را متحول کنند، یا دوست داریم منتظر بمانیم تا یک ایده به جریان اصلی تبدیل شود تا آن را امتحان کنیم؟
۵. وقتی کلمات "تغییر" یا "برهم زننده" را در محل کار میشنویم، چه احساسی در ما ایجاد میکند؟
۶. از چه طریقی کارکنان خود را تشویق میکنیم که "عامل تغییر" باشند و نقش فعالی در پیشبرد کسبوکار داشته باشند؟
۷. از چه راهی فرهنگ نوآورانه و کارآفرینی را در سراسر سازمان خود ترویج میکنیم؟
۸. هر چند وقت یکبار یک مسئله یا موقعیت را میبینیم و بلافاصله به احتمالاتی که میتواند برای توسعه سازمان ما ایجاد کند فکر میکنیم؟
۹. آیا ما بلافاصله سعی میکنیم موقعیتهای پیچیده را ساده کنیم یا در نظر میگیریم که چگونه میتوانند استراتژی سازمان ما را تغییر دهند یا دوباره تعریف کنند؟
۱۰. چه مقدار از زبان سازمانی یا ارتباطات ما "آینده محور" است؟ آیا میتوانیم پنج "کلمه متمرکز بر آینده" را شناسایی کنیم که به طور منظم در جلسات یا یادداشتهای شرکت استفاده میکنیم؟
اگر این سوالات پاسخ هایی را که میخواهید به دست نیاورند، آینده نگری استراتژیک راه حل است. تا آن زمان، به ذهن خود میسپاریم که: ما در حال حاضر DNA آینده را در درون خود داریم - در هر آنچه به آن فکر میکنیم، به هر آنچه به آن امیدواریم و هر آنچه را که انجام میدهیم. آینده، یک قصد مرتبه بالاتر از ایده ها، نوآوریها و فعالیتهای کنونی ماست. وقتی ماهیت دگرگونکننده آینده را از دست میدهیم، واقعا نمیتوانیم هدف و معنای زمان حال را درک کنیم.
نمونه سوالات برای ارزیابی امتیاز آمادگی آینده (Future Readiness Score)
در اینجا نمونههایی از سوالاتی که میتوانید برای ارزیابی نمره آمادگی آینده (FRS) استفاده کنید ارائهشدهاست. پرسشها بر اساس هشت حوزه کلیدی مرتبط طبقه بندی شدهاند:
۱.دلبستگی(Engagement)
کارکنان چقدر از سطح ارتباطات درون سازمان راضی هستند؟ (تعامل قوی شامل کانال های ارتباطی موثر، هم در داخل و هم در خارج است.)
چقدر احتمال دارد که کارکنان سازمان را به عنوان مکان مناسبی برای کار توصیه کنند؟ (ارجاع کارکنان شاخص قوی رضایت و مشارکت کارکنان است.)
︎سازمان چقدر بازخورد مشتریان را درخواست میکند و به آن پاسخ میدهد؟ (تعامل با مشتری برای درک نیازها و بهبود محصولات یا خدمات حیاتی است.)
کارکنان تا چه حد برای تصمیمگیریهایی که بر کارشان تأثیر میگذارد توانمند هستند؟ (کارکنان متعهد به احتمال زیاد احساس مالکیت و مسئولیت می کنند.)
۲. یادگیری
︎آیا سازمان فرصتهایی را برای کارکنان فراهم میکند تا مهارتها و دانش جدیدی را توسعه دهند؟ (یک سازمان آماده آینده یادگیری مستمر را ترویج می کند.)
سازمان تا چه حد شکافهای مهارتی در نیروی کار خود را شناسایی و برطرف میکند؟ (برنامه های مهارت فعال برای پاسخگویی به خواسته های آینده ضروری است.)
انتهای پیام/
منبع خبر: گاهنامه مدیر