درگذشت یکی از مؤسسان اصلی دانشگاه تهران (دیروز همینجا)
به گزارش خبرنگار پایگاه اخبار ساختهها؛ امروز سهشنبه پانزدهم آذرماه 1401 خورشیدی، 261اُمین روز سال جاری، برابر است با یازدهم جمادیالاولای 1444 هجری قمری و ششم دسامبر 2022 میلادی.
44 سال پیش در چنین روزی در سال 1357، دکتر عیسی صدیق ـ از مؤسسان اصلی دانشگاه تهران ـ درگذشت.
عیسی صدیق معروف به صدیقِ اَعلَم، در سال 1273 در تهران به دنیا آمد. پس از فراگیری دانشهای مقدماتی و به پایان رساندن دوره دارالفنون، در 17سالگی به فرانسه رفت و در آن جا موفق به دریافت دانشنامه لیسانس در رشته ریاضی گردید. عیسی صدیق پس از بازگشت به میهن، چند سالی در وزارت فرهنگ مشغول به خدمت شد و در سال 1309، برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. در آن جا دانشنامه دکتری فلسفه گرفت و به ایران بازگشت.
دکتر عیسی صدیق در این دوره، از سوی دولت ایران مأمور تهیه طرح «تأسیس دانشگاه تهران» شد و پس از ارائه طرح، مأمور راهاندازی این دانشگاه گردید. دانشگاه تهران در سال 1313 راهاندازی شد و دکتر صدیق در سال 1319 ریاست و استادی دانشسرای عالی، دانشکده ادبیات و دانشکده علوم را بر عهده گرفت. وی تا سال 1340 شش بار وزیر فرهنگ شد و تا سال 1353، در مقام استادی دانشگاه انجام وظیفه میکرد.
دکتر صدیقِ اعلم افزون بر تهیه طرح و قانون تأسیس دانشگاه تهران و ایجاد هسته مرکزی آن، خدمات فرهنگی بزرگ دیگری نیز به انجام رسانده، از آن میان؛ «تأسیس نخستین مدارس جدید گیلان»، «پیشنهاد اعزام محصل به اروپا و تهیه قانون آن»، «تأسیس دانشگاه تبریز» و «تأسیس نزدیک به دوهزار مدرسه».
دکتر عیسی صدیق اعلم ـ از مؤسسان اصلی دانشگاه تهران ـ در 15 آذر 1357 در 84سالگی در تهران شمع وجودش خاموش گشت.
محقق، نویسنده و گوینده: آرش امجدی
تهیهکننده: انسیه سمیعپور
انتهای پیام/