۴۰۰ دشت ایران درگیر فرونشست است

به گزارش اخبار ساخته ها؛ مهدی زارع در نشست تغییر اقلیم و ترویج علم که به مناسبت هفته ترویج علم در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، درباره گزارشهای منتشرشده در خصوص تاثیرپذیری ایران از پدیده تغییر اقلیم، اظهار کرد: در ابتدای مطرح شدن تغییر اقلیم در ایران مقاومتهایی صورت میگرفت؛ به گونهای که برخی از متخصصان دانشگاهی اعتقاد داشتند تایید این گفته نیازمند انجام سنجش است.زارع افزود: از سال ۱۳۹۲ با گسترش آگاهی، مساله تغییر اقلیم مورد پذیرش قرار گرفت و گروههای اجرایی و تحقیقاتی در دانشگاهها تشکیل و تزها و رسالههای دکتری در این حوزه تعریف شد.
استاد پژوهشکده زلزلهشناسی در پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله گفت: در بدنه اجرایی سازمان هواشناسی و حفاظت محیطزیست مساله تغییر اقلیم در دستور کار قرار گرفت.زارع نمونه این آثار را خشکسالیهای شدید دانست که در سهسال اخیر در ایران، افغانستان، ترکیه، عراق و سوریه رخ داده است.
وی مساله تغییر اقلیم را مسالهای منطقهای که میتواند مهاجرتهای بزرگ را در پی داشته باشد عنوان کرد و افزود: در ایران نیز وضع به گونهای است که ۴۰۰دشت ایران بهویژه در تهران و البرز به عنوان کانونهای تجمع جمعیت، درگیر پدیده فرونشست هستند.
زارع بیان کرد: همچنین در شهر اصفهان منطقه استادیوم نقش جهان و فرودگاه، در تبریز به سمت فرودگاه و آذرشهر و دریاچه ارومیه و دشتهای مهم استان کرمان دچار پدیده فرونشست زمین هستند.
وی با تاکید بر اینکه این چالش، چالشی نیست که به صورت آنی و ناگهانی ایجاد شده باشد، افزود: در افغانستان با ۴۰میلیون جمعیت برآورد میشود ۱۰درصد یعنی ۱۰میلیون نفر در فقر کامل و گرسنگی قرار دارند که میتواند جابهجاییهای داخلی و خارجی بزرگی را شکل دهد و این همان تنشهایی است که به دلیل مهاجرت افغانستانیها در پاکستان و ایران رخ داده است.
انتهای پیام/
منبع خبر: ایرنا