۱۴۰۳/۰۲/۱۷

کفپوش بامبو چه مزایا و معایبی دارد؟

کفپوش بامبو ظاهری شبیه به چوب دارد و از نظر اقتصادی نسبت به سایر کفپوش های چوبی مقرون به صرفه تر است.
کفپوش بامبو چه مزایا و معایبی دارد؟

به گزارش اخبار ساخته ها؛ کفپوش های بامبو در تنوعی از رنگ ها عرضه می شوند و از قهوه ای عسلی تا قهوه ای مایل به زرد درجه بندی می شوند، اما باید در نظر داشت که رنگ های روشن اصولاً با تابش نور مستقیم خورشید روشن و رنگ پریده می شوند.

نکته ای که در مورد این کفپوش ها بسیار به چشم می آید این است که اگر چه سطح این کفپوش ها به نظر سست و ظریف می رسد اما بسیار محکم و مقاوم هستند و به دلیل بافت طبیعی که دارند برای مکان های پر تردد مناسب هستند و بعد از مدت زمان بسیار طولانی دچار فرسودگی می شوند و نسبت به دیگر کفپوش ها عمر مطلوبی خواهند داشت.

همچنین باید در نظر داشت که چوب بامبو در مقایسه با سایر چوب ها مقاومت کمتری در برابر نم و رطوبت از خود نشان می دهد، بنابراین استفاده از آن در محیط های مرطوب ساختمان توصیه نمی شود.

بامبو جز مصالح بازگشت پذیر به شمار می آید و این ماده طبیعی سازگاری زیادی با محیط زیست دارد. با این مقدمه، در ادامه این نوشته به بررسی انواع کفپوش بامبو، مزایا و معایب این محصول می پردازیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

بامبو چیست؟

بامبو (Bamboo) علفی غول پیکر است که با بریدن بخش های بالای آن، دوباره رشد می کند. پس این تصور که بامبو یک درخت است را همین حالا فراموش کنید. این گیاه بومی کشور کامرون در آفریقاست اما به دلیل تنوع بیش از 660 نوع آن، در بخش های دیگری از کره زمین هم می توان بامبو کاشت.

در بخش های جنوبی ایران، شرایط کاشت بامبو وجود دارد و چوب خیزران که یکی از متنوع ترین گونه های بامبو در جهان است در جنوب ایران کاشته می شود. عمده استفاده ای که از چوب بامبو در صنعت ساختمان سازی می شود از همین گونه خیزران است که پوستی کلفت تر از سایر گونه ها دارد. بهترین نوع بامبو در کشورهای چین و ژاپن و مناطقی از هندوستان رشد می کنند.

کفپوش بامبو چیست؟

کفپوش های بامبو را از تنه این علف غول پیکر می سازند. پس از بریدن شاخه های بامبو، آن را به صورت نواری یا رشته ای برش می دهند، خشک می کنند و به شکل ورقه هایی قابل استفاده است. کارخانجاتی که به شکل تخصصی روی تولید کفپوش های بامبو تمرکز دارند، مزارعی را برای کشت بامبو اختصاص داده اند.

پس از کاشت بامبو، حدود پنج سال وقت نیاز است تا ساقه ای سفت و محکم برای برداشت ایجاد شود. برخلاف درختان که با بریدن تنه آنها، دیگر درخت رشد نمی کند، بامبو پس از برش خوردن ساقه آن، دوباره رشد می کند. کفپوش های بامبو شباهت زیادی به کفپوش های چوبی سنتی دارند و به همین دلیل به جایگزینی جدی برای کفپوش های چوبی تبدیل شده اند.

شما می توانید از این نوع کفپوش ها به همراه وسایل چوبی تزیینی و طراحی دیوار چوبی در بخشی از فضای پذیرایی، زیبایی فضای خانه را دوچندان کنید.

مزایای کفپوش های بامبو

کفپوش بامبو چه مزیتی نسبت به کفپوش های دیگر دارد؟ چرا بهتر است به جای کفپوش های پارکت یا لمینت از این نوع کفپوش برای خانه استفاده کنیم؟ در ادامه برخی از مهم ترین مزایای کفپوش های بامبو را بیان می کنیم.

دوستدار محیط زیست: برخلاف پارکت و لمینت که برای تولید آن، درختان زیادی بریده می شوند، کفپوش های بامبو کاملا سازگار با محیط زیست هستند. اول از همه اینکه بامبو یک نوع علف محسوب می شود و درخت نیست و ثانیا با بریدن ساقه بامبو، در عرض چند سال، دوباره رشد می کند و به همان اندازه می رسد. بنابراین اگر دوست دارید روی کفپوشی قدم بزنید که برای تولید آن درختی بریده نشده، کفپوش بامبو تنها انتخاب است.

نگهداری آسان: تمیز کردن و نگهداری از کفپوش جنس بامبو بسیار ساده است. با جاروی دستی یا جارو برقی به راحتی می توانید گرد و غبار روی کفپوش را پاک کنید. همچنین برای تمیز کردن کفپوش از لکه ها، با استفاده از تی مرطوب و کمی آب و صابون می توانید بامبو را به راحتی تمیز کنید.

قابلیت تکمیل و ترمیم: یکی از جذاب ترین ویژگی های کفپوش های بامبو این است که می توانید در گذر زمان آن را بزرگتر یا ترمیم کنید. با گذشت زمان بامبو ممکن است خراشیده شده و تغییر رنگ بدهد. خوشبختانه با سمباده زدن و اعمال یک پوشش جدید، سطح کفپوش به راحتی به روز اول خود بر می گردد. البته توجه داشته باشید که کفپوش مهندسی شده بامبو را نمی توان بازسازی کرد.

طول عمر بالا: کفپوش بامبوی رشته ای از ترکیب الیاف بامبو مانند بافت فرش تولید می شود و به همین دلیل بسیار قوی تر از انواع دیگر کفپوش های چوبی است. این نوع کفپوش در برابر ضربه، رفت و آمد زیاد و وزن های بالا، بسیار مقاوم است و همین مقاومت باعث افزایش طول عمر آن می شود. با یکبار خرید کف پوش بامبو حداقل تا 10 سال نیازی به تعویض کفپوش خانه نخواهید داشت.

مقاوم در برابر آفات: گیاه بامبو در حالت طبیعی آفات کمی دارد. در کاشت این گیاه از آفت کش های زیادی استفاده می شود که حشرات را از آن دور می کند. در فرایند تولید کفپوش های بامبو هم روی این موضوع تمرکز ویژه ای می شود و مقاومت آن در برابر آفات را افزایش می دهند.

بی ضرر برای حیوانات خانگی: اگر حیوان خانگی (سگ، گربه یا …) دارید، کفپوش های بامبو یکی از بهترین کفپوش ها برای خانه شما هستند. این نوع کفپوش در برابر خراشیدگی مقاومت بالایی دارند و در صورت خراشیده شدن قابل ترمیم هستند.

سهولت در نصب: کار نصب کفپوش های بامبو خیلی دشوار نیست. حتی خود شما با کمی جستجو در اینترنت و تماشای ویدیوهای نصب کفپوش، می توانید آن را در خانه نصب کنید.

نرمی و لطافت: برخلاف کفپوش های سرامیک و سنگی که بسیار سخت هستند، کفپوش های بامبو نرمی و لطافت ویژه ای دارند. با قدم زدن روی این کفپوش ها به نرمی آن پی خواهید برد. این ویژگی باعث شده کفپوش های بامبو یکی از بهترین انتخاب ها برای کفپوش اتاق خواب باشند.

معایب کفپوش‌های بامبو

انصافا مزایای کفپوش های بامبو نسبت به معایب آن خیلی بیشتر است. اما قبل از انتخاب این نوع کفپوش بهتر است درباره نقاط ضعف آن هم اطلاع داشته باشید. معایب این نوع کفپوش ها عبارت است از:

مستعد ایجاد خط و خش: کفپوش های بامبو با گذشت زمان و برخورد اجسام به آن دچار ساییدگی و خط و خش می شوند. به همین دلیل باید هرچند وقت یکبار سطح آن را سابید تا تمیزی اولیه را بدست آورد. این موضوع باعث نازکتر شدن کفپوش می شود که به مرور، کیفیت آن را کاهش می دهد.

تنوع نسبتا کم: نسبت به پارکت و لمینت که جزو پرطرفدارترین کفپوش های چوبی موجود در بازار هستند، کفپوش های بامبو تنوع کمتری دارند. به دلیل نمای چوبی بامبوها نمی توان طرح و رگه های خاصی روی آن ایجاد کرد. هرچقدر طراحی روی کفپوش های بامبو بیشتر شود، از حالت طبیعی خود خارج می شوند.

حساس در برابر رطوبت: یکی از بزرگترین مشکلات کفپوش های از جنس بامبو، حساسیت بالای آنها در برابر رطوبت و آب است. البته می توان سطح این کفپوش ها را با پارچه های مرطوب تمیز کرد اما تماس مداوم رطوبت و خیسی با کفپوش، باعث کپک زدگی و پوسیدگی آن می شود. اما نگران نباشید، ما به شما چوب ترموود را پیشنهاد می کنیم.

انتشار گازهای مضر: در فرایند ساخت کفپوش های بامبو از ترکیبات فرمالدهید استفاده می شود تا دوام و مقاومت این کفپوش افزایش پیدا کند. این ترکیبات برای سلامتی انسان ضرر دارد و هر چقدر میزان این فرمالدهید در یک کفپوش کمتر باشد، قیمت آن بیشتر خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع خبر: اخبار ساختمان

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید