چشم انداز ۱۴۰۴ بازار سرمایه
به گزارش اخبارساخته ها؛ اردلان عزیززاده، کارشناس بازار سرمایه، در تحلیل دلایل اصلاح اخیر بازار سهام، به مجموعهای از عوامل کلیدی اشاره کرده است. در هفتههای اخیر شاهد افت بازار سهام و کمرمقی مشهودی در بازار سهام بودیم که دلایل متعددی را میتوان برای این مساله عنوان کرد.
عوامل تأثیرگذار بر اصلاح بازار سرمایه
یکی از عواملی که بر این اصلاح تاثیرگذار بوده، عدمتوانایی دولت در کاهش نرخ بهره در بازار بدهی است. این عدمتغییر، به دلیل شرایط اقتصادی کشور و ناترازیهای مختلفی است که دولت در بخشهای مختلف با آن روبهرو است که تا حدودی قابلپیشبینی بود زیرا با توجه به ریسک افزایش فشار بر درآمدهای ارزی و تشدید تحریمها که با روی کار آمدن ترامپ در پیشرو است، کاهش نرخ بهره میتواند تاثیرات تورمی بههمراه داشتهباشد که در شرایط فعلی، با توجه به مشکلات اقتصادی و فشارهای سنگینی که بر دهکهای پایین جامعه واردشده، ممکن است تبعات اجتماعی بههمراه داشتهباشد.
از طرف دیگر، تشدید ناترازیهای انرژی و دیگر مشکلات ساختاری در بخشهای مختلف صنایع انرژیبر کشور باعث افت تولید در برخی صنایع و کاهش بهرهوری شدهاست که البته این مساله با توجه به افزایش درآمدریالی با افزایش نرخ دلار، کمتر موردتوجه عموم قرار میگیرد.
چشمانداز بلندمدت بازار سرمایه
عزیززاده ادامهداد: با توجه به تاریخچه اصلاحات بازار در سالهای گذشته، بهویژه اصلاحات پس از روندهای صعودی در اردیبهشت ۱۴۰۲ و ۱۳۹۹، نگرانیهایی میان سرمایهگذاران از تکرار چنین سناریوهایی وجود دارد. کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: در حالحاضر، شرایط بازار با آنچه در سالهای گذشته مشاهده کردهایم متفاوت است. ارزش دلاری بازار سهام در حالحاضر نسبت به سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۲ کاهش قابلتوجهی داشتهاست.
در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۲، ارزش دلاری بازار به ترتیب به ۴۲۰ و ۲۰۰میلیارد دلار رسید، درحالیکه اکنون این ارزش در محدوده ۱۲۰میلیارد دلار قرار دارد. در رشد اخیر بازار هم بیشتر بازدهی حاصل شده ریالی بوده و رشد دلاری بازار همچنان بسیار محدود بودهاست. عزیززاده چشمانداز شاخصکل را ترسیم کرد و گفت: همچنین چشمانداز بلندمدت بازار مثبت بهنظر میرسد. در بسیاری از تحلیلها برای سالهای آینده، نرخ تسعیر ارز شرکتها در محدوده ۸۰ تا ۹۰تومان پیشبینی شدهاست و با درنظرگرفتن این موضوع، برآورد میشود که شاخصکل در سالآینده به محدوده ۴میلیون واحد نیز برسد.
کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: علاوهبر این فعالان بازار دقت کنند که در ریزش ۹۹ و ۱۴۰۲شاهد افزایش سنگین فشار عرضه از سوی حقوقیها بودیم که این مساله در شرایط کنونی بازار مشاهده نمیشود و معاملات تا این لحظه روال طبیعی خود را طی کردهاست.
در نتیجه، اگرچه اصلاحات کوتاهمدت ممکن است بازار را تحتفشار قرار دهد و سرمایهگذاران در کوتاهمدت شاهد نوسانات بیشتری باشند، اما چشمانداز بلندمدت بازار با توجه به مواردی که عنوان شد همچنان مثبت است.
انتهای پیام/
منبع خبر: دنیای اقتصاد