ویدیو/ تولید انرژی از زباله / در سنگاپور هیچ زباله ای روی زمین دیده نمی شود
به گزارش اخبار ساخته ها؛ سنگاپور یک جزیره کوچک است که به دلیل افزایش حجم زباله در آن، برنامه ریزی یکپارچه و هدف گذاری های بلند مدت این کشور را به سرزمین «بدون پسماند» و «بدون دفن» تبدیل کرده است و هم اکنون هیچ زباله ای روی زمین دیده نمی شود.
روزانه بیش از 2400 ماشین حمل زباله به یکی از مراکز تخلیه زباله می رسند و تمام زباله ها به طور مستمر در طول شبانه روز سوزانده می شوند. حرارت تولید شده از سوزاندن زباله ها در فرآیند تولید برق استفاده می شود و دود سمی تولید شده نیز فیلتر می شود و هوای پاک از دودکش ها خارج می شود.
در آخر خاکستر باقی مانده که به “شن جدید” معروف است، به یک جزیره مصنوعی منتقل شده و در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد.
سنگاپور کشوری صنعتی با نرخ بالای شهرنشینی است. مساحت این کشور 697 کیلومتر مربع و جمعیت آن حدود 4 میلیون و 200 هزار نفر است. در این کشور مراکز زباله سوزی با هدف تولید انرژی از زباله و مرکز دفن بهداشتی فراساحلی قرار دارد تا بتوانند زائدات غیرقابل احتراق را دفع کنند.
در حال حاضر تبدیل زباله به انرژی به عنوان یک فناوری پیشرفته و قابل اعتماد در سراسر جهان مطرح است. این فناوری در عین حال که راهی برای کاهش حجم زباله است، با تولید انرژی پاک به اهداف پایداری و تقویت اقتصاد نیز کمک می کند.
همچنین این فناوری می تواند وابستگی شهرها به سوخت های فسیلی را کاهش دهد و رسیدن به اهداف انرژی های تجدیدپذیر را تسهیل دهد.
محدودیت منابع انرژی و مشکلات ناشی از مصرف سوخت های فسیلی، رشد جمعیت شهری، تغییر سبک زندگی و تمایل به مصرف گرای، تنوع محصولات و... جامعه بشری را با مشکلات زیست محیطی زیادی رو به رو کرده و ادامه حیات انسان و جانداران را تحت تاثیر قرار داده است.
در ایران روزانه بیش از 58 هزار تن پسماند عادی تولید می شود که فقط 20 درصد آن بازیافت شده و حجم بسیار زیادی از آن در اطراف شهرها و روستاها یا حتی دریاها و جنگل ها دفن می شوند که موجب معضلاتی جدی از جمله آلودگی هوا، خاک و آب های سطحی و زیرزمینی را در کشور شده است.
انتهای پیام/
منبع خبر: رکنا