۱۴۰۳/۱۰/۱۵

آشنایی با مراحل قانونی اضافه کردن طبقات ساختمان

شاید تاکنون با عبارت اضافه اشکوب برخورد کرده باشید. به اضافه کردن طبقات ساختمان، اضافه اشکوب اطلاق می گردد. خیلی از صاحبان املاک به منظور اضافه کردن طبقات بیشتر، تصمیم به انجام این کار می گیرند.
آشنایی با مراحل قانونی اضافه کردن طبقات ساختمان

به گزارش اخبار ساخته ها؛ توجه داشته باشد که بایستی مجوز لازم جهت انجام این کار را دریافت نمایید. در این مقاله قصد داریم به پرسش های شما در این رابطه، از قبیل اینکه برای اضافه اشکوب بایستی از کدام مرجع مجوز دریافت نمود؟ و یا اینکه مراحل قانونی اضافه کردن طبقات ساختمان چیست؟ پاسخ خواهیم داد.

نحوه اضافه کردن طبقات ساختمان قدیمی

در بعضی مواقع سازندگان و صاحبان املاک، تصمیم به اضافه کردن طبقات ساختمان خود به علت هایی همچون کسب سودهای مالی می گیرند. به توسعه دادن بنا در ارتفاع یا اضافه کردن طبقات آن، اضافه اشکوب گفته می شود. جهت انجام این کار باید اقدام به دریافت مجوز از شهرداری گردد. اضافه کردن طبقات بدون اخذ مجوز از شهرداری و بدون اطلاع این مرجع توسط مالک، امری غیر قانونی محسوب شده و به دنبال آن، عملیات ساخت و ساز نیز غیر مجاز به شمار می رود. در صورت انجام این کار، بر اساس قانون، شهرداری می تواند در هر مرحله ای، مانع از ادامه ساخت گردد. عملیات تخریب طبقات اضافی، توسط شهرداری بعد از توقف مراحل ساخت، انجام می گیرد. پاساژ علاءالدین تهران را می توان مثالی از اضافه اشکوب غیرقانونی به شمار آورد که علی رغم ارسال اخطاریه های پی در پی مبنی بر غیر مجاز بودن عملیات ساخت، توجهی به آن صورت نگرفته و در نتیجه شهرداری طبق قانون اقدام به تخریب طبقه بالایی این پاساژ نمود.

از این رو، بهتر است جهت پیشگیری از مشکلات این چنینی در فرآیند اضافه کردن طبقات ساختمان به مطالعه این مقاله بپردازید.

نکاتی درباره صدور پروانه اضافه کردن طبقات ساختمان

مالک ساختمان در برخی مواقع، بعد از به پایان رساندن احداث بنا و یا در حین ساخت آن، تصمیم به افزودن طبقات بیشتری به ساختمان خود می گیرد. البته انجام این کار نیازمند پشت سر گذاشتن مراحل قانونی مربوطه می باشد.

 مراحل صدور پروانه جهت اضافه کردن طبقات ساختمان

 صدور مجوز جهت اضافه کردن طبقات ساختمان، در دهه های گذشته به راحتی از سوی شهرداری صورت می گرفت. ولی با گذشت مدت زمانی، این سازمان، متوجه عدم رعایت نکات اصلی سازه ای در این ساختمانها شد. از همین رو، ممنوعیت اضافه کردن طبقات از سوی شورای شهر تهران صادر گردید و تنها به ساختمانهایی مجوز داده می شد که تعداد طبقات آنها کمتر از تعداد طبقات قید شده در پروانه ساخت بود.

صدور مجوز اضافه اشکوب، به چه دلیل توسط شورای شهر ممنوع شد؟

صدور این مجوز به دلایل زیر از سوی شورای شهر تهران ممنوع گردید:

1-از آنجا که شهرداری تهران تلاش های فراوانی را به کار گرفته بود تا میزان مهاجرت به این شهر را کاهش دهد، اما صدور مجوز جهت احداث طبقات اضافی می توانست با این مسئله در تضاد باشد.

2- عدم رعایت نکات سازه ای و ایمنی، توسط ساختمان هایی که درخواست اضافه کردن طبقات خود را داشتند، دلیل دیگری برای ممنوعیت صدور این مجوز شد.

به گفته رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای اسلامی وقت تهران، خطرات جبران ناپذیری با صدور مجوز اضافه کردن طبقات در آینده رخ خواهد داد.

در نهایت، صدور مجوز اضافه اشکوب در سال 1387 ممنوع گردید. اما با این حال، دیوان عدالت اداری در سال 1388 رأی خود را مبنی بر لغو این ممنوعیت اعلام کرد و مجدداً شهرداری مکلف شد مجوز ساخت طبقات اضافی را برای متقاضیان صادر نماید.

شرایط قانونی جهت اضافه کردن طبقات ساختمان

  • در گام نخست، مهندسان مشاور باید مقاومت ساختمان را مورد بررسی قرار دهند و اگر در اضافه کردن طبقات ساختمان مورد نظر مشکلی وجود نداشت، آن را تایید نمایند.
  • بعد از اینکه مهندسان مقاومت ساختمان را تایید نمودند، آنگاه گواهی مقاوم سازی و استحکام بنا صادر می گردد.
  • بر اساس تعداد واحد هایی که قرار است به ساختمان اضافه شود، باید ساخت پارکینگ نیز برای هر واحد انجام شود.
  • جهت صدور پروانه اضافه اشکوب، نیاز به تراکم مجاز و اصلاحات بر اساس طرح تفصیلی می باشد.
  • برای پیشگیری از خطرات زلزله، فاصله درز انقطاع با ساختمان مجاور باید رعایت گردد.
  • در صدور پروانه ساختمان، شهرداری تمامی نقشه های معماری، تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی را مورد بررسی قرار می دهد تا صحت آنها مشخص گردد. ناگفته نماند که برای پروانه اضافه اشکوب نیز چک کردن نقشه های معماری و تاسیسات نیاز می باشد.

 

شرایط قانونی و مراحل اضافه کردن طبقات ساختمان

 مراحل لازم برای درخواست مجوز اضافه اشکوب

  • در اولین مرحله، مالک ساختمان باید با در دست داشتن سند مالکیت و اصل و کپی شناسنامه خود، به شهرداری مراجعه نماید و درخواست مجوز اضافه اشکوب بدهد.
  • بعد از درخواست مجوز، مالک باید برای تشکیل پرونده جهت تاییدیه استحکام بنا در شهرداری اقدام نماید.
  • در این مرحله، پرونده تاییدیه ساختمان به سازمان نظام مهندسی کشور ارسال می گردد تا استحکام ساختمان از نظر سازه ای ارزیابی شود.
  • بازدید توسط کارشناسان مربوطه صورت می ‌پذیرد و آنها وضعیت ساختمان، مساحت و عرض کوچه و موارد دیگر را بررسی می کنند.
  • پس از بررسی دقیق کارشناسان، نظر قطعی جهت استحکام بنا داده می ‌شود که از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • بعد از نظر نهایی در مورد استحکام سازه، همه نقشه های معماری و تاسیسات را کارشناسان چک می ‌نمایند و در صورتی که بالکن ساختمان، سمت خیابان باشد، شهرداری ابتدا از اداره برق استعلام می ‌گیرد و سپس مرحله های بعدی انجام می ‌شود.
  • برای ادامه مراحل مجوز اضافه اشکوب، درخواست کننده باید عوارض پرداخت نماید.
  • فرم‌ تکمیل بیمه و مبلغ آن نیز تعیین می گردد که باید واریز شود.
  • در آخر، تقاضای اضافه کردن طبقات ساختمان انجام می‌ گیرد و در دبیرخانه شهرداری به ثبت می‌ رسد و مجوز صادر می شود.

جمع ‌بندی

در دنیای امروزی، با توجه به افزایش قیمت مسکن، برخی از مالکان تصمیم به اضافه کردن طبقات ساختمان می نمایند. در واقع، اجرای طبقه ای بر روی طبقه دیگر را اضافه اشکوب می نامند. باید بدانید که اضافه کردن طبقات ساختمان در صورتی مجاز می باشد که مجوز آن از شهرداری گرفته شود. در غیر این صورت، شهرداری ساخت و ساز غیر مجاز را رسیدگی می ‌نماید و به طور جدی با این قضیه برخورد نموده و حتی دستور تخریب بنای ساخته شده را صادر می کند.

  درخواست مجوز اضافه اشکوب

در صورتی که می خواهید درخواست مجوز اضافه اشکوب دهید، باید نقشه های معماری و تاسیسات ساختمان بررسی گردد و همچنین ارائه پروانه ساختمان و اصل و کپی شناسنامه مالک نیز الزامی می باشد. در این خصوص، مالک ساختمان باید درخواست خود را برای مجوز اضافه اشکوب به شهرداری تحویل دهد تا اقدامات لازم انجام پذیرد. لازم به ذکر است، از آنجایی که بعد از اضافه کردن طبقات ساختمان، ارتفاع آن بیشتر می ‌شود، لذا رعایت فاصله درز انقطاع ضروری است.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید