۱۴۰۳/۰۹/۰۱

کاهش هزینه های ساخت وابسته به توسعه هوش مصنوعی است

طراحی چند میلیون واحد مسکونی در سال برای یک کشور با روش‌های سنتی و بدون دخالت فرایندهای چند عاملی خسارت غیرقابل‌جبرانی را دربر خواهد داشت.
کاهش هزینه های ساخت وابسته به توسعه هوش مصنوعی است

بر اساس اصل 31 قانون اساسی توسعه و ساخت مسکن برای تمام اقشار جامعه از وظایف حاکمیت‌ها و دولت‌ها است و هرسال در کشور ما به میزان تقاضای مسکن افزوده می‌شود، ولی بر اساس دلایل زیر امکان تولید انبوه مسکن با فناوری و روش‌های قدیمی دیگر ممکن نیست. در حقیقت یکی از عوامل طولانی شدن تولید مسکن صدور پروانه‌های ساختمانی است که معمولاً در شرایط فعلی 8 الی 12 ماه به‌صورت میانگین زمان می‌برد و بر همین اساس سازندگان چون هزینه زمین را پرداخت نموده‌اند و سرمایه آن‌ها به مدت یک سال راکت خواهد ماند، بنابراین در حدود  %20 یا حتی 40% به قیمت تمام شده ساختمان به‌خاطر این راکت شدن سرمایه و زمان بر بودن صدور پروانه افزوده می‌شود.

 از طرفی به‌خاطر نبود اطلاعات دقیق و صحیح از فرایند ساخت در نقشه‌های ساختمانی، عملیات مدیریت و کنترل پروژه که شامل زمان‌بندی تهیه مصالح و انتقال، نظارت، ارزیابی، خدمات پس از فروش و غیره است، نیز با مشکلات متعددی روبرو می گردد. در واقع نبود اطلاعات صحیح ساخت و ساز و خرید مصالح، دپی مصالح و زمان حضور نیروی کار در پروژه ها ما با ازمیان ‌رفتن مصالح و افزایش قیمت تمام شده مواجه هستیم و میانگین بر اساس تحقیقات انجام شده  %20 نیز به قیمت تمام شده ساختمان به دلیل پرت زیاد مصالح و یا عدم حضور به موقع نیروی متخصص و یا همان دلایل مدیریتی افزوده می‌شود و این دو آیتم به‌تنهایی  %50 تا 60% به قیمت نهایی مسکن اضافه ‌نمایند.

  اکنون می‌توان به‌واسطه استفاده از فناوری‌های نوینی همچون هوش مصنوعی فرایند طراحی و ترسیم نقشه‌ها و محاسبات آن به‌جای 12 ماه در کمتر از یک روز انجام داد و با این روش هزینه های طراحی و ترسیم کمتر و در زمان بسیار کوتاهی صورت خواهد پذیرفت. اما از طرفی آنچه استفاده از این فناوری را پراهمیت‌تر می‌نماید این نکته است که اگر فرایند طراحی و ساخت به‌صورت چندبعدی دیده نشود، فواید انجام این فرایند از فرصت به تهدید سوق پیدا خواهد نمود. در واقع طراحی چند میلیون واحد مسکونی در سال برای یک کشور با روش‌های سنتی و بدون دخالت فرایندهای چند عاملی خسارت غیرقابل‌جبرانی را در حوزه‌های مالی و پولی، انرژی، محیط‌زیست، پدافند غیرعامل، فرهنگ، اجتماع و غیره دربر خواهد داشت، لذا لزوم استفاده از فناوری نوین در طراحی، نظارت و اجرای نقشه‌های معماری می‌تواند طراحی تک عاملی را به سمت طراحی چندعاملی سوق دهد.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید