نکاتی درباره نحوه فروش خانه اجاره داده شده
به گزارش اخبار ساخته ها؛ حتماً فروشندگان اینگونه ملک ها بایستی مالک جدید را در جریان حضور مستأجر قرار داده و با جلب رضایت او معامله صورت گیرد و به توافق لازم در زمینه تخلیه ملک و همچنین تمدید قرارداد اجاره دست پیدا کنند. حال می خواهیم به شرح نکاتی درباره نحوه فروش خانه اجاره داده شده و بعضی از مشکلات پیش روی آن بپردازیم.
سرانجام قرارداد اجاره ملک بعد از فروش آن
مستأجر مجاز است پس از فروش ملک، تا زمان پایان رسیدن مدت اجاره در ملک مورد نظر سکونت داشته باشد، مگر اینکه فسخ قرارداد، در صورت فروش یا انتقال ملک در اجاره نامه قید شود.
نکاتی درباره نحوه فروش خانه اجاره داده شده
روش دیگر این است که مالک و مستأجر اقدام به فسخ قرارداد به صورت توافقی نمایند که به آن اقاله گفته می شود. مالک جدید امکان فسخ قرارداد و برهم زدن معامله را در صورتی که از وجود مستأجر بی اطلاع باشد، دارد.
اگر فروش ملکی که دارای مستأجر باشد صورت گیرد، در واقع خریدار جایگزین مالک قبلی شده و مستأجر بایستی از مالک جدید مبلغ ودیعه خود را دریافت کند، از همین رو، باید توافق لازم در رابطه با ودیعه مستأجر میان مالک قبلی و خریدار صورت گیرد.
نحوه انتقال قرارداد بعد از فروش خانه اجاره داده شده
در صورتی که ملک اجاره داده شده فروخته شود، بایستی یک اجاره نامه جدید، از تاریخ تنظیم سند به نام مالک جدید، نوشته شود یا ذکر این موضوع که کلیه مفاد این اجاره نامه به مالک جدید انتقال می یابد، در پشت برگه اجاره نامه قبلی صورت گیرد. لازم به ذکر است که این کار باید در حضور مستأجر، فروشنده و خریدار به همراه دو شاهد در دفتر املاک انجام شود.
قوانین و نکاتی راجع به عدم تخلیه مستأجر
در صورت فروش خانه اجاره داده شده و حاکم بودن هر کدام از شرایط فوق، مستأجر باید جهت تخلیه خانه اقدام نماید. اگر تخلیه توسط مستأجر انجام نشود، مالک امکان گرفتن اخطار تخلیه ملک را به وسیله پیگیری از مراجع قانونی دارد. 14 روز پس از امضای قولنامه فروش، صدور این اخطاریه صورت می گیرد و به آگاهی مستأجر می رسد. براساس این اخطاریه، مستأجر مهلت تخلیه و نقل مکان 60 روزه را دارد.
در صورتی که ملک اجاره داده شده فروخته شود، بایستی یک اجاره نامه جدید، از تاریخ تنظیم سند به نام مالک جدید، نوشته شود.
آیا مستأجر امکان تخلیه خانه، پیش از موعد را دارد؟
در صورتی که ملکی به فروش برسد یا در حال فروش باشد و اجاره نامه ای با مدت ثابت در اختیار مستأجر باشد، در این وضعیت، مستأجر امکان تخلیه ملک را به صورت توافقی با مالک دارد. اما در صورتی که قرارداد اجاره مستأجر به صورت ماه به ماه یا کوتاه مدت باشد و اخطاریه تخلیه 60 روزه به دستش برسد، امکان تخلیه خانه زودتر از 60 روز برای وی فراهم است. در این حالت، باید حداقل 14 روز قبل از تخلیه، مالک را کتباً در جریان موضوع قرار دهد. همچنین باید برای این 14 روز نیز اجاره پرداخت کند، حتی در صورتی که اقدام به تخلیه زودتر از این زمان نماید.
آیا مستأجر حق دریافت خسارت را به دلیل تخلیه پیش از موعد دارد؟
در صورتی که مالک از مستأجر درخواست تخلیه پیش از موعد نماید، مستأجر امکان طلب کردن مبلغی برای خسارت را دارد. اگر مالک راضی به پرداخت خسارت باشد، این توافق باید به صورت کتبی و با امضاء طرفین صورت گیرد.
تکلیف اجاره بها و ودیعه خانه اجاره داده شده پس از فروش چه می شود؟
مستأجر موظف است پس از انتقال قرارداد اجاره، اقدام به پرداخت مبلغ ذکر شده در قرارداد، به صورت ماهانه به مالک جدید کند و مبلغ ودیعه را بعد از اتمام قرارداد، از وی طلب نماید.
یکی از نکات حائز اهمیت در این زمینه این است که در صورت پرداخت کل مبلغ اجاره توسط مستأجر به مالک قبلی، مالک جدید اجازه دریافت مجدد مبلغ اجاره را از مستأجر نداشته و همچنین نمی تواند درخواست برگشت اجاره ماه های آینده را از مالک قبلی نماید، چرا که اقدام به خرید ملک در وضعیت فعلی و با اطلاع قبلی از این موضوع نموده است. مالک جدید فقط در زمان نوشتن قرارداد می تواند از مالک قبلی درخواست کم کردن مبلغ اجاره های ماه های آینده را از قیمت ملک داشته باشد.
در صورتی که مالک از مستأجر درخواست تخلیه پیش از موعد نماید، مستأجر امکان طلب کردن مبلغی برای خسارت را دارد.
در چه صورتی باید پرداخت ودیعه مستأجر توسط مالک قبلی انجام شود؟
اگر خریدار جدید و مالک قبلی به این توافق برسند که واریز مبلغ اجاره توسط مستأجر به حساب مالک قبلی صورت گیرد، از این رو، مالک جدید در این زمینه هیچ تعهدی نداشته و مالک قبلی باید مبلغ ودیعه را به مستأجر برگرداند.
سخن آخر
همانگونه که در مطالب فوق ذکر شد، خریداری که می خواهد به خرید خانه اجاره داده شده بپردازد، بایستی تمامی جوانب را پیش از انعقاد قرارداد ارزیابی کرده تا بتواند مانع از بروز هرگونه مشکل در آینده گردد.
انتهای پیام/