مدل توسعه سازگار با اقلیم کم آبی برای کشور باید تدوین شود
به گزارش اخبار ساخته ها از سازمان برنامه و بودجه کشور، نشست بررسی مسائل و الزامات توسعه استان فارس، با حضور «داود منظور»، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، استاندار فارس و معاونان وی، «محمدرضا رضایی کوچی» رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، «محمدجواد عسکری» رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، معاونان و رؤسای امور سازمان برنامه و بودجه و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس برگزار شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اهداف برگزاری نشستهای هم اندیشی، گفت: در راستای برنامهریزی راهبردی برای توسعه و پیشرفت استانها برگزاری این جلسات ضروری است و هفتمین جلسه این نشستها به استان فارس اختصاص یافته است تا از نزدیک مشکلات و موانع توسعه و پیشرفت همه جانبه استان مورد واکاوی قرار بگیرد.
منظور با بیان اینکه استانها خط مقدم خدمترسانی به مردم هستند، تصریح کرد: استاندارها سکاندار استانها برای خدمت رسانی به مردم شریف و شناسایی و اولویتبندی پیشرانهای کلیدی برای توسعه استانها هستند.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: یکی از مهمترین اولویتهای ما در سازمان برنامه و بودجه کمک رسانی و تحقق مطالبات و نیازهای استانها است؛ لذا از همه ظرفیتها برای پیشبرد اهداف توسعهای استان فارس استفاده خواهد شد.
وی تصریح کرد: با توجه به بررسیهای صورت گرفته در سازمان و اظهارات مسوولان استان فارس، برنامهریزی و سیاستگذاری در حوزه آب و مسائل زیست محیطی، انتقال آب از خلیج فارس، بخش صنعت، نظام آموزش و پرورش، لزوم توجه به توریسم سلامت و سرمایهگذاری در بخش پتروشیمی از مهمترین اولویتهای استان فارس است.
پتانسیل بخش معدن مغفول مانده است
منظور تاکید کرد: با همفکری و همکاری معاونتها و روسای امور و مسوولان استانها برای رفع مشکلات و موانع پیشرفت، مدل توسعه با رویکرد توسعه پایدار برای استان فارس ارائه شود تا در یک افق پنج ساله اولویتهای توسعه استان مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه پتانسیل بخش معدن مغفول مانده است، خاطرنشان کرد: با توجه به وجود تعداد زیاد معادن در کشور، کل مبلغی که دولت از بهره مالکانه میگیرد کمتر از ۳۰ همت است در حالی که بخش معدن میتواند همچون صادرات نفت برای کشور درآمدزایی داشته باشد، لذا برنامه مدون برای توسعه و نوسازی بخش معادن با همکاری وزارت صمت تدوین شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه نشست هم اندیشی تاکید کرد: یک مدل توسعه سازگار با اقلیم کم آبی برای کشور باید تدوین شود؛ چراکه کمبود آب یکی از چالشهای اساسی برای توسعه پایدار است؛ بنابراین با شیوههای سنتی نمیتوان کشور را توسعه داد.
استان فارس تواناییها و ظرفیتهای بسیاری زیادی دارد
«محمدهادی ایمانیه» استاندار فارس نیز در این نشست هم اندیشی، با ارائه گزارش تشریحی در خصوص مشکلات بخش صنعت، بخش کشاورزی، کم آبی، عملیاتی نشدن صنعت پتروشیمی در استان، گفت: استان فارس تواناییها و ظرفیتهای بسیاری زیادی دارد که با همکاری سازمان برنامه و بودجه با شناسایی اولویتها، بسترهای لازم برای توسعه پایدار استان فراهم میشود.
وی ادامه داد: استان فارس پتانسیل زیادی در گردشگری سلامت و توریست دارد که با تفویض بخشی از اختیارات به استانداری از ظرفیتها و امکانات استان در جهت پیشرفت و توسعه پایدار میتوان استفاده کرد.
ایمانیه تصریح کرد: استان فارس از ظرفیتهای مناسبی برای گسترش کشاورزی و صنایع تبدیلی، فعالیت شهرکهای صنعتی و صنایع مختلف و نیز توسعه گردشگری برخوردار است.
«محمدرضا رضایی کوچی» رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و «محمدجواد عسکری» رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی دیدگاهها و پیشنهادات خود را در خصوص تسهیل و رفع موانع تولید، احیا و فعالسازی واحدهای راکد استان تسریع و تسهیل فرآیند کسب و کار، بهبود شرایط تولید و حمایت از بنگاههای اقتصادی و تولیدی، انتقال آب از خلیج فارس، صنعت، معدن، تجارت، خدمات، رونق گردشگری سلامت و مشکلات بخش کشاورزی مطرح کردند.
بنابراین گزارش در این نشست هم اندیشی معاونان و روسای امور سازمان برنامه و بودجه نیز نظرات و دیدگاه خود را با ارائه مدل در راستای بهبود شرایط استان فارس بیان کردند.
انتهای پیام/