۱۴۰۳/۰۹/۲۲

حل مساله صنعت ساختمان با سیستم هوش مصنوعی

در برخی از مسائل هوش مصنوعی، هدف رسیدن به یک جواب است و مسیر رسیدن به آن اهمیتی ندارد.
حل مساله صنعت ساختمان با سیستم هوش مصنوعی

در برخی از مسائل هوش مصنوعی، هدف رسیدن به یک جواب است و مسیر رسیدن به آن اهمیتی ندارد. در این‌گونه مسائل اولین جواب بهترین جواب است هرچند ممکن است این جواب از مسیرهای دیگر نیز قابل دستیابی باشد. یک مثال ساده، مسئله پاسخ به سؤالات یک آزمون است که در این مسائل تنها خود پاسخ اهمیت دارد و چگونگی به‌دست‌آمدن آن دارای اهمیت نیست، در عوض در برخی مسائل هوش مصنوعی، مطلوب بودن پاسخ به مسیر دستیابی به آن بستگی دارد. مسئله فروشنده دوره‌گرد یک نمونه از این دسته مسائل است.

صنعت ساختمان هم مثل مساله دوم است و باید مسیر دستیابی به پاسخ را مورد بررسی و ارزیابی قرارداد. در این نوع مسائل این سؤال مطرح است که آیا می‌توان پاسخ بهینه را بدون مقایسه با سایر جواب‌ها تشخیص داد؟ بعضی از مسائل مانند بهینه‌سازی، نسبی هستند، یعنی باید جواب‌های مختلف را با هم مقایسه نمود تا بتوان جواب نهایی را انتخاب کرد. مسائل بهینه‌سازی چون هدف مشخصی ندارند، همیشه نسبی هستند. مثلاً مسئله فروشنده دوره‌گرد یک نمونه از مسائل نسبی است؛ ولی پاسخ بعضی از مسائل احتیاج به مقایسه ندارد و مطلق است، در واقع دو روش عمده جهت حل مسئله وجود دارد که تا حدودی بر پایه روش‌های پایین‌به‌بالا و بالابه‌پایین حل مسئله است.

ما چند روش برای حل مسائل صنعت ساختمان با هوش مصنوعی داریم، نخست روش فضای حالات: این بخش روی یک روش اساسی به نام فضای حالات برای حل مسائل تمرکز دارد. فضای حالات نموداری است که گره‌های آن متناظر با موقعیت‌های مسئله هستند. فرض کنید که هدف طراحی و پیاده‌سازی برنامه‌ای باشد که بتواند شطرنج‌بازی نماید. ابتدا باید وضعیت صفحه ابتدایی شطرنج، قواعدی که حرکات قانونی را تعریف می‌کنند و وضعیت‌هایی که در آن‌ها یکی از دو طرف به پیروزی می‌رسند را تعیین نمود. اما این روش محدودیت های بسیاری دارد از جمله محدودیت تعریف قوانین و حالت های مختلف است. 

روش دوم روش تقلیل مسئله است که در بسیاری از حالات، مسائل پیچیده و اصلی می‌توانند با تجزیه شدن به مسائل کوچک‌تر متعدد به‌صورت کارآمدتری حل شوند. در صورت حل تمام آن ریز مسئله‌ها (مسائل ابتدایی)، مسئله اصلی نیز حل می‌گردد. این روش حل مسئله اغلب به‌عنوان ساده‌سازی هدف مطرح می‌گردد. برای مثال یه پلان معماری اجزای ریزتری همچون فضاها، روابط فضاها و بازشوها می تواند تقلیل یابد و روشی برای ایجاد اداراک در ماشین ها گردد. 

روش سوم درخت پاسخ است که استفاده از مجموعه گره‌هایی که در یک ساختار سلسله‌مراتبی قرار داشته و منجر به تولید پاسخ برای مسئله اصلی می‌شوند، است که درخت پاسخ نامیده می‌شود. در بحث حل مسئله باهوش مصنوعی روش مسئله‌ای را حل‌پذیر می‌گویند که حداقل یک درخت پاسخ داشته باشد. روش چهارم حل مسئله با روش جستجو است که در روش جستجو چهار ویژگی زیر باید موجود باشند: ا- وجود هدف ۲- دانستنی‌های مسئله ٣- تعیین راهبرد ۴- فضای جستجو می تواند ما را به پاسخ نزدیک نماید روش فضای جستجو را می توان در الگوریتم های تکاملی برای بهینه سازی استفاده نمود. باید عنوان نمود که روش های مختلف هوش مصنوعی براساس پاسخی که صنعت ساختمان به دنبال آن است می تواند مورد استفاده قرار گیرد و بسیاری پاسخ های بسیار بهینه را برای سوالات و مسائل صنعت ساختمان تولید نماید. 

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید