۱۴۰۳/۰۷/۲۱

تاثیر عمر خانه در فروش رفتن آن

داده های بانک مرکزی نشان می‌دهد که در فروردین امسال، بیشترین تعداد معامله آپارتمان مسکونی در تهران برای واحدهایی بوده که حداکثر پنج سال عمر داشتند.
تاثیر عمر خانه در فروش رفتن آن

به گزارش اخبار ساخته ها؛ بانک مرکزی در گزارش تازه خود، آماری از عمر واحدهای معامله‌شده در تهران طی فروردین امسال ارائه کرده است. بر اساس این گزارش، در شروع امسال فقط معامله خانه‌هایی با عمر ۱۱ الی ۱۵ سال نسبت به فروردین سال قبل افزایش یافته و تعداد معاملات در خانه‌هایی با عمر بنای کمتر و بیشتر با کاهش مواجه شده است. شدیدترین اُفت معاملات نیز مربوط به خانه‌های ۶ الی ۱۰ ساله بوده است.

همچنین، در فروردین امسال خانه‌هایی که نوساز محسوب می‌شوند و حداکثر پنج سال عمر دارند، بیشترین سهم را از معاملات مسکن به خود اختصاص داده‌اند. سهم این خانه‌ها نسبت به فروردین سال ۱۴۰۲ نیز افزایش یافته است. پس از آن، بیشترین سهم از معاملات مربوط به خانه‌هایی با عمر بیشتر از ۲۰ سال بود. بنابراین،‌ به نظر می‌رسد مشتریان مسکن در حال حاضر یا طالب خانه‌های نوساز یا طالب خانه‌های بسیار قدیمی هستند و خانه‌هایی با سن ۶ تا ۲۰ سال کمتر مورد توجه آن‌هاست.

در فروردین امسال و در شهر تهران در مجموع یک هزار و ۵۰۸ واحد مسکونی معامله شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در شروع امسال، بیش‌ترین تعداد معاملات مربوط به خانه‌های نوساز با عمر حداکثر پنج ساله بود. در واقع، ۴۵۴ خانه با این سن در تهران معامله شده است. این تعداد نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۹ درصد کمتر شده است. این در حالی است که اُفت معاملات این عمر بنا در فروردین سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۰ درصد بود. همین مسئله نشان می‌دهد که کاهش معاملات خانه‌های نوساز آرام‌تر شده است.

نکته جالب توجه این است که در رتبه دوم، خانه‌هایی با عمر بیش‌تر از ۲۰ سال قرار گرفته‌اند که ۳۷۰ واحد از آن‌ها در فروردین امسال معامله شده است. این تعداد نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۱۸ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که در فروردین ۱۴۰۲ نسبت به فروردین ۱۴۰۱، تعداد معاملات این واحدها نزدیک به ۴۰ درصد کاهش یافته بود. از همین رو می‌توان نتیجه گرفت که سرعت اُفت معاملات در این واحدها کم شده است.

کمترین تعداد معاملات نیز مربوط به خانه‌های ۶ تا ۱۰ سال ساخت بوده که تنها ۲۰۳ واحد از آن‌ها در طول یک ماه ابتدایی سال معامله شده است.

بنابراین، در یک نگاه کلی می‌توان گفت که در فروردین امسال، تعداد معاملات در واحدهایی با عمر ۶ الی ۱۰ سال بیش‌تر از سایر خانه‌ها در مقایسه با فروردین سال گذشته کاهش یافته است. در مقابل، تعداد معاملات در خانه‌هایی با عمر ۱۱ تا ۱۵ سال افزایشی بود.

کدام خانه‌ها بیش‌ترین سهم از معاملات را رقم زدند؟
بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که در فروردین ۱۴۰۳، خانه‌هایی با عمر حداکثر پنج سال بیشترین سهم را از کل خانه‌های معامله شده در تهران داشته‌اند. به عبارت دقیق‌تر، این خانه‌ها سهم ۳۰ درصدی از کل معاملات را به خود اختصاص داده‌اند. نکته جالب توجه این است که در رتبه دوم، خانه‌های بالاتر از ۲۰ سال قرار گرفته‌اند. این خانه‌ها سهم ۲۴.۵ درصدی از کل معاملات را به خود اختصاص داده‌اند. بنابراین متقاضیان خرید خانه در تهران یا به سمت خانه‌های نوساز و یا به سمت خانه‌های به مراتب قدیمی‌تر و با عمری بیش‌تر از ۲۰ سال متمایل بوده‌اند.

مقایسه این سهم‌ها با سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که سهم خانه‌هایی با عمر حداکثر پنج سال در فروردین امسال نسبت به فروردین سال قبل افزایش یافته است. این سهم در خانه‌هایی با عمر ۶ الی ۱۰ سال با کاهش روبه‌رو بوده است. سهم خانه‌های ۱۱ الی ۱۵ سال نیز نسبت به فروردین سال قبل افزایش یافته و از ۱۵ درصد به ۱۸ درصد رسیده است.

انتهای پیام/

منبع خبر: اقتصاد آنلاین

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید