آشنایی با انواع درب ساختمان
به گزارش اخبار ساخته ها؛ امروزه تأمین امنیت خانه و جلوگیری از سرقت به یکی از نگران های اساسی خانوادهها تبدیل شده است. به همین دلیل ضروریست که درب ساختمان به اندازه کافی مقاوم باشد. علاوه بر امنیت، دربها نقش مهمی نیز در دکوراسیون داخلی ایفا میکنند. تا جایی که برخی مواقع خود، تکمیلکننده دکوراسیون هستند. دربهای ساختمانی به دربهای داخلی یا خارجی، یکلنگه یا دولنگه و سمت بازشو درب تقسیم میشوند.
اجزای اصلی تشکیلدهنده درب ساختمان
۱. چارچوب درب
فریم اصلی درب که به دیوار متصل و بقیه اجزا روی آن نصب میشوند.
۲. بدنه درب
بدنه درب با جنسهای مختلفی در بازار وجود دارد. بدنه درب قسمت جداکننده و قسمت اصلی درب است.
۳. یراقآلات
یراقآلات به تزئینات و دستگیرهای که روی درب نصب میشود میگویند. یراق آلات متناسب با بدنه در جنسها و طرحهای مختلفی به فروش میرسد.
انواع درب ساختمان
درب ضد سرقت
چند سالیست که دربهایی با عنوان درب ضد سرقت به بازار عرضه شده. این دربها به علت تفاوت در جنس و استفاده از پشم سنگ در لایههای داخلی، لولا و ساختار کلی در برابر سرقت بسیار مقاومند. دربهای ضدسرقت انواع مختلفی دارند. از سادهترین مدلها تا مدلهایی پیشرفته که برای باز شدن به اثر انگشت، کارت یا رمز عبور نیاز دارند. از دربهای ضد سرقت تنها برای ورودی اصلی خانه استفاده میشود.
درب چوبی
چوب یکی از قدیمیترین متریالها برای ساخت درب است. چوب در گذشته به دلیل در دسترسی راحت یکی از متریالهای پایه برای ساخت قسمتهای مختلف خانه از جمله دربها بوده است. استفاده از دربهای چوبی به دلایل مختلفی کماکان مورد توجه است. از جمله زیبایی، عایق در برابر صدا، نصب راحت، نظافت راحت، طول عمر طولانی؛ و از همه مهمتر جذابیتی که رنگ و بافت طبیعی چوب.
درب هیبریدی
جنس بدنه درب هیبریدی از تخته سه لایه و پانلهای ساندویچیست که با چوب روکش میشود. در نهایت نیز ظاهر دربهای چوبی را به خود میگیرد. اما این دربها از کیفیت پایینی برخوردارند و روکش آن هر دو الی سه سال باید تعویض شود. از دربهای هیبریدی بیشتر برای دربهای داخلی استفاده میشود.
درب فایبرگلاس
فایبرگلاس برپایه مواد نفتی و پشم شیشه ساخته میشود. فایبرگلاس در کنار سبک بودن، مقاومت بالایی در برابر آتشسوزی و نیروهای کششی دارد. هزینه نگهداری این نوع درب پایین بوده و عمر بالایی دارد. دربهای فایبرگلاس را در اندازه، طرح و رنگ دلخواه قابل تولید است. این دربها هم در داخل خانه و هم برای دربهای خارجی قابل استفاده و مناسب است. همچنین شما میتوانید از فایبرگلاس در دربهای ترکیبی استفاده کنید تا زیبایی آن دوچندان شود.
درب شیشهای
دربهای شیشهای بسیار ظریف و زیبا به نظر میرسند. این دربها در قسمتهای از خانه که نیاز به دید دارد قابل استفاده است. فضاهای عمومی نیز مانند ورودی هتلها از دربهای شیشهای استقبال میکنند. این دربها نور و روشنایی بسیار زیادی را به داخل خانه میآورد. درب بالکن یا ورودی به حیاط از دیگر کاربردهای این نوع درب است. در این کاربردها معمولا بدنه شیشهای در قالب چوب یا آلومینیوم طراحی میشود.
درب UPVC
دربهای UPVC را میتوان در طرحها و رنگهای مختلفی ساخت. UPVC نوعی ماده سبک و قابل بازیافت است که در برابر پوسیدگی و خوردگی مقاوم است. نگهداری از این دربها بسیار راحت بوده و عایق خوبی در برابر حرارت و صدا هستند. همچنین از طول عمر بالایی نیز برخوردار هستند. برای نصب درب و پنجرههای دوجداره نیز از UPVC در پروفیل و قالب درب و پنجره استفاده میکنند. استفاده از درب و پنجره دوجداره از هدر رفت انرژی جلوگیری میکند. همچنین عایق حوبی در برابر صدا هستند.
درب FRP
زمانی که پلاستیک با فیبر شیشه تقویت شود FRP حاصل میشود. دربهای FRP به علت مقاومت کششی بالا و ضد اشتعال بودن در خانههای مدرن، خواهان زیادی دارند. این دربها هم به صورت روکش چوب و هم بدون روکش، در رنگها و طرحهای مختلفی قابل استفاده است. همچنین از FRP در ساخت یراقآلات و وسایل جانبی ساخت درب استفاده میشود.
درب آلومینیوم
دربهای آلومینیومی مناسب برای فضاهایی با رطوبت بالا مانند سرویس بهداشتی و حمام است. دربهای آلمینیومی بسیار سبکند و از نظر ظاهری نیز زیبا! به دلیل همین سبک بودن و مقاومت پایین، برای استفاده به عنوان درب اصلی مناسب نیستند.
درب استیل
از استیل بیشتر برای ساخت چارچوب استفاده میشود. استفاده از استیل در سالهای اخیر به دلیل قیمت نسبتا بالا و رسانایی بالای حرارتی کاهش یافته است. ساخت و نصب دربهای استیل نسبتا کار سختیست. استفاده از بدنه استیل در منازل، کار عرفی نیست و معمولا در فضاهای خاصی از درب با بدنه استیل استفاده میشود. استیل استفاده شده در دربها باید به خوبی آبکاری شود. در غیر این صورت به سرعت شکل ظاهری آن عوض میشود.
درب ترکیبی
دربهای ترکیبی از محبوبترین دربهاست و مورد استقبال قرار گرفتهاند. این دربها متریال مشخصی نداشته و متریال آن بسته به دکوراسیون داخلی انتخاب میشود.
انتهای پیام/
منبع خبر: مجله پلاس