کاهش بی سابقه معاملات مسکن تهران از سال ۹۵ تاکنون
به گزارش اخبار ساخته ها؛ مسکن همواره در سه ماه پایانی سال در مسیر رونق خرید و فروش قرار می گیرد. اکثر فعالان و مشاوران املاک می گویند که معاملات مسکن همواره در سه ماه پایانی سال رونق می گیرد و اگر متقاضیان مسکن بتوانند در این سه ماه موفق به خرید و یا فروش مسکن شوند می توانند در سال جدید با خیالی آسوده اقدام به ثبت سند کنند.
اما با توجه به گذشته دو هفته از سال جدید و با توجه به تعطیلات سال نو هنوز بازار مسکن خود را پیدا نکرده است. آمارها نشان می دهد که معاملات مسکن در پایان سال گذشته نتوانست انتظارات مشاوران املاک را براورده کند و مقایسه داده های آماری نیز نشان می دهد که معاملات مسکن در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ از افت بالایی برخوردار بوده است.
مقایسه دادههای معاملات مسکن شهر تهران نشان میدهد در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ در مجموع ۴۱ هزار و ۸۴۴ فقره در پایتخت معامله شده که نسبت به معامله حدود ۹۹ هزار فقرهای ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ کاهش ۵۸ درصدی داشته است.
اغلب فعالان بازار مسکن معتقد هستند که سال گذشته بنا به دلایل مختلفی شاهد افت محسوس معاملات شد. آنان می گویند که نوسانات نرخ ارز، رکود اقتصادی و برخی مسایل سیاسی باعث شد تا معاملات مسکن افت قابل توجهی داشته باشد.
طبق دادهها و آمارهای بانک مرکزی ایران، معاملات ۱۱ماهه سال ۱۴۰۲ کمترین مقدار معاملات مسکن از سال ۱۳۹۵ و حتی قبل از آن بوده است.
براساس این دادهها، معاملات مسکن سال ۱۴۰۲ کاهش ۷۵ درصدی نسبت به معاملات ۱۱ماهه سال ۱۳۹۶ داشته که اوج معاملات مسکن در تهران بوده است.
قابل ذکر است از آنجاییکه بین ۷۰ تا ۷۵ و حتی ۸۰ درصد از معاملات مسکن در شهر تهران جزء معاملات سرمایهای و سفتهبازانه است، سقوط ۶۰ درصدی معاملات مسکن در سال گذشته و خروج گروههای مذکور از بازار و ناامیدی آنها از جهش قیمتها، نشانه مهمی از موفقیت سیاست کنترل تورم دولت است.
کارشناسان اقتصاد مسکن بر این باور هستند که امسال جهش تولید مسکن می تواند به تحقق جهش تولید با مشارکت مردم کمک کند.
اما داوود بیگینژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در رابطه با وضعیت معاملات مسکن در سال ۱۴۰۲ می گوید: بهترین فصل خرید و فروش مسکن سه ماه آخر سال است، تعداد قراردادهایی که در دو ماه آخر سال ۱۴۰۲ ثبت شد متفاوت از ماههای قبل بوده و یک رونق نسبی در تعداد قراردادها وجود داشته است.
وی ادامه داد: اما اینکه معاملات مسکن در سال ۱۴۰۲ را با سال ۱۴۰۱ مقایسه کنیم قطعا آمارها حکایت از کاهش تعداد خرید و فروش مسکن بنا به دلایل زیادی خواهد داشت.
بیگی نژاد با اشاره به اینکه حدود ۳۴۰۰ قرارداد مسکن در مناطق ۲۲گانه در شهر تهران به ثبت رسیده است افزود: روند آماری رو به رشد بوده و حدود ۱۷ درصد افزایش را در تعداد شاهد هستیم. اما باید بدانیم در شهر تهران حداقل باید ماهانه حدود ۱۰ هزار قرارداد خرید و فروش مسکن داشته باشیم تا بگوییم این بخش در یک تعادل نسبی که مرز بین رونق و رکود است، قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: بهعبارت دیگر تعادل بازار مسکن با معامله ۱۰ هزار فقره برقرار میشود، بنابراین در آذرماه حدود ۶۰۰۰ فقره معامله از تعدادی که یک بازار صحیح دارد، فاصله داریم.
انتهای پیام/
منبع خبر: بازار