همه آنچه که درباره قرارداد مشارکت در ساخت و ساز باید بدانید
به گزارش اخبار ساخته ها؛ ساخت و احداث بنا با مشخصات مورد توافق طرفین براساس نقشههای معماری و پروانه ساخت صادره از سوی شهرداری منطقه بر روی عرصه یعنی زمینی که از سوی طرف اول به عنوان سرمایه و آورده ارایه میشود.
یکی از موارد اصلی و کلیدی قرارداد مشارکت در ساخت همین ماده دو موضوع قرارداد است. موضوغ قرارداد در برخی از مواقع احداث یک بنای تجاری یا اداری یا مسکونی و غیره ممکن است باشد.
به طور مثال موضوع قرارداد از مشارکت و و سرمایه گذاری در جهت احداث ساختمان در پنج طبقه و ۱۰ واحد و … و هم دو واحد تجاری در طبقه همکف طبق مقررات و ضوابط شهرداری و….
اهمیت موضوع قرارداد مشارکت در ساخت
موضوع قرارداد از این جهت اهمیت دارد که سازنده مکلف و متعهد تا در مدت زمان تعیین شده در قرارداد، موضوع مشخص شده در ماده دو را برابر نقشه های معماری و پروانه ساختمان صادره از شهرداری که قبل از قرارداد توسط مالک اخذ شده یا پس از تنظیم قرارداد توسط سازنده اخذ می شود، پیادهسازی و اجرا کند.
در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت، مالک و سازنده با توجه به تجربه، و ضوابط و مقررات شهرسازی و محدودیتهای احتمالی، باید نسبت به نوشتن و تنظیم دقیق موضوع قرارداد اقدام کنند.
اگر سازنده بخواهد فقط قرارداد را امضا کند و تمام سعی آن فقط گرفتن پروژه وبه فکر منافع خودش باشد. اجرای کامل موضوع قرارداد صدرصد با مانع روبرو میشود.
باید تمام حالتهای مختلفی که ممکن است در حین اجرای قرارداد رخ بدهد را در متن قرارداد ذکر شود. و گرنه باید سازنده اقدام به پرداخت خسارت به مالک شود در صورتی که به مالک تعهد ندهد .
این نکته را در هنگام نوشتن قرار داد مدنظر بگیرید که از به کاربردن جملات نامفهوم ، اصطلاحات فنی و خصوصی خودداری کنید. موضوع قرارداد باید طوری نوشته شود که معنا و مفهوم و مقصود خود را برساند.
چند نمونه متن تنظیمی برای موضوع قرارداد مشارکت در ساخت
«موضوع قرارداد عبارت است از ساخت ……… » در قسمت نقطه چین طرفین یا مشاوره املاک باید موضوع را شرح دهند ما در زیر به چند نمونه از موضوع قراردادها می پردازیم:
۱- موضوع قرارداد عبارت است از ساخت یک باب منزل مسکونی و تجاری به متراژ ۱۶۰ متر مربع طبق جواز ساخت از شهرداری به صورت مشارکت بین مالک و مجری که مالک ۶۳٪ و مجری ۳۷٪ در انتهای کار سهم دارند. از کل مشارکت بر روی قطعه زمین با ملک کلنگی به شماره پلاک ثبتی…………………. به شماره ثبت……. به شماره صفحه……………. شماره ورقه مالکیت………………….. و شماره دفتر……….. بخش……………………. واقع در………………. .
۲- موضوع قرارداد عبارت است از ساخت هفت طبقه که پنج طبقه مسکونی در ده واحد و دو طبقه پارکینگ دارای ده انباری و ده پارکینگ و آسانسور بر روی قطعه زمینی با ملک کلنگی…………….. .
۳- مشارکت درجهت احداث بنای یک جلد سند یک قطعه زمین که مساحت آن ۳۵۳ متر مربع است.
۴- طبق موضوع قرارداد مشخص شده ملک مذکور برحسب قوانین شهرداری و طبق نقشه های تایید شده در ۶ طبقه (۵ طبقه مسکونی و یک طبقه پارکینگ و زیر زمین جهت ساخت انباری ) ساخته میشود.
جهت ساخت انباری زیر پیلوت خاکبرداری خواهد شد.
نمونه پیشنهادی موضوع قرارداد مشارکت در ساخت
موضوع قرارداد عبارتند از مشارکت و سرمایه گذاری و اقدام لازم در طراحی، تهیه نقشه متن و اخذ پروانه و ساخت آپارتمان با مشخصات زیر در زمینی با زیربنای کل……………. متر مربع متعلق به طرف اول واقع در پلاک ثبتی…………….به شماره صفحه …………….. شماره ورقه سند مالکیت………………… و شماره دفتر ………………..بخش…………..واقع در ………….. .
ساختمان احداثی در تعداد………………….. طبقه ……………………. و تعداد ……………….واحد …………… متری و تعداد…………. انباری……………… متری و تعداد……………….. پارکینگ و محوطه سازی لازم به مساحت ………………. متر مربع طبق مقررات و ضوابط شهرداری، مجموعا به مساحت ………… متر مربع با لحاظ سایر مفاد قرارداد حاضر، مشتمل بر زیربنای مفید و مشاعات مربوط، خواهد بود ( مطابق توضیحات پیوست شماره ……….) .
اگر در هنگام تنظیم قرارداد پروانه ساخت صادر شده باشد حتما باید درقرارداد مشخصات و شماره و تاریخ آن درنظر گرفته شود. و از طرفین بخواهید که روی کپی آن امضاء و اثر انگشت بزنند تا در زمان بروز مشکل یا اختلاف زیر بار بروند.
سازندگان محتوای پروانه ساخت،حتما قبل از امضای قرارداد به دقت برررسی کنند. و یا مشاوره از کارشناسان خبره و مهندسین بگیرند. و در قرارداد ذکر شود که تعهدات سازنده فقط طبق پروانه ساخت شماره…………… تاریخ ………….صادره از شهرداری……………… است و لا غیر.
اگر هنگام تنظیم قرارداد مشارکت، پروانه ساخت حاضر نبوده و یا صادر نشده باشد و یا در دست صدور باشد.
باید در قسمت موضوع قرارداد اشاره شود که :«احداث فلان بنا با فلان مشخصات و براساس پروانه در حال صدور از شهرداری………… و نقشه های منضم به آن که بعدا به امضای طرفین قرارداد خواهد رسید و از لوصاف و کم و کیف آن اطلاع کامل دارند. »
منبع خبر : ملکاوی
انتهای پیام/