موج جدید تردید در بورس
به گزارش اخبارساخته ها؛ در روز شنبه، شاخصکل بورس با ۵هزار واحد افزایش به ۲میلیون و ۶۱هزار واحد رسید، اما در روز یکشنبه با ۱.۳۸درصد افت به ۲میلیون و ۳۲هزار و ۷۶۵ واحد کاهشیافت. خروج ۴۷۰میلیاردتومان سرمایه از بازار و کاهش ارزش معاملات به ۲۱۵۳میلیاردتومان نشاندهنده کاهش تقاضا و احتیاط سرمایهگذاران است. این تردید به دلیل اخبار متناقض اقتصادی و تنشهای ژئوپلیتیک افزایش یافتهاست.
بازار سهام ایران هفته جدید معاملاتی خود را با رشد نهچندان چشمگیری آغاز کرد، اما تداوم این روند روبهرشد دوام چندانی نداشت و موجی از تردید و نگرانی را میان سرمایهگذاران ایجاد کرد. در روز شنبه ۱۲آبان۱۴۰۳ شاخصکل بورس اوراقبهادار تهران با حدود ۵هزار واحد افزایش به سطح ۲میلیون و ۶۱هزار واحد رسیدکه نشاندهنده رشد ۰.۲۵درصدی است. شاخصکل هموزن نیز در همان سطح ۶۷۰هزار و ۴۹۸ واحد باقیماند و نوسان خاصی نداشت، با اینحال امیدواری ناشی از این رشد ملایم، خیلی زود جای خود را به تردید و نگرانی داد. در روز یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳، بازار با کاهش شدید شاخصها مواجه شد؛ بهطوری که شاخصکل با ۱.۳۸درصد افت به ۲میلیون و ۳۲هزار و ۷۶۵ واحد کاهشیافت. شاخصکل هموزن نیز به میزان ۰.۹۱درصد افت کرد و به سطح ۶۶۴هزار و ۳۸۲ واحد رسید.
این تغییرات نشاندهنده خروج قابلتوجهی از سرمایهها و افزایش فشار فروش در بازار بود. یکی از آمارهای نگرانکننده این دوره، خروج قابلتوجه پول از بازار بود. بر اساس دادههای موجود، ۴۷۰میلیاردتومان سرمایه از بازار سهام خارج شد که این بیشترین میزان خروج پول از ۱۷مهر تاکنون محسوب میشود. مجموع خروج پول در چهار روز اخیر به ۷۲۸میلیاردتومان رسیده که این ارقام بهوضوح بیانگر تردید و نگرانی سرمایهگذاران و گرایش آنها به سمت خروج از بازار است، همچنین ارزش معاملات بازار با افت قابلتوجهی مواجه شد و به ۲۱۵۳میلیاردتومان رسید که نشاندهنده ۳۱درصد کاهش نسبت به روزهای قبل است.
این کاهش در ارزش معاملات نشانهای از کاهش تقاضا و احتیاط بیشتر درمیان فعالان بازار است. علل این موج جدید تردید را میتوان در چندین عامل جستوجو کرد. از یکسو، اخبار مثبت و منفی درباره برخی صنایع، بهویژه صنعت خودرو، نوعی دوگانگی درمیان فعالان بازار ایجاد کردهاست. گمانهزنیها درباره عرضه خودرو در بورسکالا و برنامههای توسعهای این صنعت باعث ایجاد امیدواریهایی درمیان سرمایهگذارانشده، اما عدمشفافیت کافی و پیچیدگیهای بازار کالا نگرانیهایی را نیز بههمراه آوردهاست. در عین حال، تنشهای ژئوپلیتیک و عدمثبات در منطقه نیز بر فضای بازار سایه انداختهاست. در شرایطی که نگرانیهای سیاسی افزایشیافته، سرمایهگذاران تمایل دارند از بازارهای پرریسک خارج شوند و داراییهای خود را به سمت گزینههای امنتری مانند طلا یا ارز منتقل کنند.
این رفتار احتیاطی باعث افزایش فشار فروش در بورس و افت شاخصها و خروج پول از بازار شدهاست. در مجموع، بازار سهام ایران با موج جدیدی از تردید و نگرانی دستبهگریبان است. تداوم خروج سرمایه، کاهش ارزش معاملات و افت شاخصها نشاندهنده فضای بیاعتمادی میان سرمایهگذاران است. بهنظر میرسد که بازار در روزهای آینده نیز با نوسانات بیشتری مواجه خواهد بود، چراکه شرایط سیاسی و اقتصادی نامطمئن همچنان سایه سنگینی بر تصمیمات سرمایهگذاران انداخته و موجبشده تا آنها با احتیاط بیشتری به فعالیت در بازار بپردازند.
انتهای پیام/
منبع خبر: دنیای اقتصاد