زمان صدور پروانه ساختمانی در برخی مناطق به ۳۰ ماه می رسد
به گزارش اخبارساخته ها؛ ورود جدی دولت و شهرداریها به موضوع بازسازی و نوسازی بافت فرسوده در سالهای گذشته روند احیاء و بازسازی را بهتر از قبل کرده است. اما آنطور که مشخص است هنوز هم برخی از سازندگان مسکن علاقهای به ورود به بافت فرسوده از خود نشان نمیدهند.
در دولت سیزدهم و هم اکنون در دولت چهاردهم بستههای تشویقی و ۱۹ بندی مناسبی برای تشویق سازندگان در نظر گرفته شده است. اما هنوز هم برخی سازندگان ترجیح میدهند به جای ورود به بافت فرسوده در مناطق مناسبتر و حتی شمال شهر اقدام به ساخت و ساز کنند.
مقامات دولتی و وزارت راه و شهرسازی بر این باور هستند که بستههای تشویقی نوسازی بافتهای فرسوده تاثیرات بسیاری در بازآفرینی محلات فرسوده شهرها دارد. شهرداریهای سراسر کشور شرکای راهبردی بازآفرینی شهری هستند و ثبت پروانههای ساختمانی در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری میتواند تاثیری مضاعف بر روند نوسازی مسکن و ایجاد انگیزه داشته باشد، بنابراین از شهرداران انتظار میرود با ثبت پروانههای ساختمانی در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری، این سامانه را به روز کنند.
اما آنطور که از آمارها و گزارشها مشخص است این است که هنوز برخی از شهرداریها به وظایف قانونی خود عمل نمیکنند.
عملیات ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکن در بافتهای فرسوده
محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که آیا در برنامه هفتم توسعه به موضوع بازسازی و نوسازی بافت فرسوده به طور ویژه تاکید شده است؟ گفت: براساس برنامه هفتم توسعه کشور در سال اول اجرای این برنامه که از سال ۱۴۰۳ آغاز و تا ۱۴۰۷ به طول میانجامد عملیات ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکن در بافتهای فرسوده شروع خواهد شد. تا پایان اول برنامه هفتم توسعه کشور ۱۰۰ هزار واحد مسکن نوسازی شده در بافتهای فرسوده به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه تا پایان شهریور ۱۴۰۳ بالغ بر ۳۰۵ هزار واحد مسکن در بافتهای فرسوده نوسازی شده است تاکید کرد: در حال بررسی و عملیاتی شدن بندهایی که بتواند زمان صدور پروانه ساختمانی را کاهش دهد.
آیینی در پاسخ به این پرسش که مدت زمان صدور پروانه ساختمانی در بافت فرسوده بسیار مشکل ساز شده است گفت: صدور پروانه ساختمانی به قانون تبدیل شده و برای شهرداریها قانون است و اگر انجام داده نشود تَرک فعل محسوب میشود.
او ادامه داد: در حال حاضر شهرداریها باید تمهیدات لازم را انجام دهند و نظام مهندسی را پای کار بیاورد و سایر ارگانها نیز پای کار بیایند تا صدور پروانه ساختمانی حداکثر ظرف ۳ ماه صادر شود و اگر در ۳ ماه صادر نشد خلاف قانون بوده و تَرک فعل است.
ایینی یاداوری کرد: از چهارم تیر ماه امسال به شهرداریها این قانون ابلاغ شده است، اما هنوز ابتدای کار است و داریم با شهرداریها همراهی میکنیم که چگونه آن را عملیاتی کنیم. برای اجرایی شدن آن داریم با شهرداریها همفکری میکنیم. اگر این اتفاق رخ دهد پروانه ساختمانی هر سه ماه یک روز صادر میشود.
او تصریح کرد: متوسط زمان صدور پروانه ساختمانی در بافت فرسوده در کشور ۸ ماه و در تهران ۶ ماه است، اما در موارد خاص داریم که طولانیتر و حدود ۳۰ ماه است. در برخی از مناطق هم به دو هفته و حتی یک ماه رسیده است. برنامههای تشویقی که داشتیم بسیار میتواند کمک کننده باشد.
انتهای پیام/
منبع خبر: اقتصاد آنلاین