رکورد صدور پروانه در بافتهای فرسوده شکسته شد
به گزارش اخبار ساخته ها؛ "محمد آیینی" امروز (چهارشنبه) در نشست خبری با اعلام این خبر افزود: بیش از ۱۶۷ هزار هکتار بافت فرسوده شامل بافتهای تاریخی و سکونتگاههای حاشیهای در کشور وجود دارد که ۱۰ میلیون نفر جمعیت از ۶۹۰ شهر در آن مستقرند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: این ۱۶۷ هزار هکتار شامل ۶ هزار محله یعنی چهار هزار و ۴۰۰ بافت فرسوده و تاریخی و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه است و فقط ۳۰۰ هزار کوچه در آن وجود دارد.
آیینی گفت: راهبرد اصلی ما در این دولت مقاوم سازی و پایدارسازی سقفهای لرزان است زیرا به طور مستقیم با جان انسانها در ارتباط است.
وی ادامه داد: برای نوسازی این بافتهای فرسوده با سه چالش اساسی مواجه بودیم که نخستین چالش خود مردم ساکن در این بافتها هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: مردم ساکن این بافتها افرادی کم درآمد هستند که توان مقاومسازی و نوسازی ندارند و حتی اگر وام ارزان قیمت به آنها پرداخت شود توان بازپرداخت اقساط را ندارند.
وی اضافه کرد: چالش دوم سازندگان تولید کنندگان و توسعهگران هستند که حاضر نوسازی و مقاوم سازی در این محلهها نیستند، زیرا برای آنها توجیه اقتصادی ندارد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: در این زمینه راهکارهای ارائه شده و مشوقهای مختلفی برای سرمایهگذاران در نظر گرفته شده است.
میگفت از جمله مشوقها میتوان به تخفیفهای ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی صدور پروانه در بافتهای فرسوده، تسهیلات بانکی ارزان قیمت و مشوقهای ۱۹گانه اشاره کرد.
آینی یادآور شد: امروز ۵۴۶ شهر بستههای تشویقی شهرسازانه را اجرا میکنند و بیش از ۲۳۴ شهر بسته خاص خود را نوشتهاند.
وی تصریح کرد: چالش سومی که با آن روبهرو بوده و هستیم، توجیه مردمی است که در این بافتها زندگی میکنند تا بتوانیم آنها را وارد مشارکت در نوسازی کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در این زمینه راهی جز ارتباط چهره به چهره نداریم و باید حلقههای واسطهای ایجاد شود که مورد اعتماد دو طرف باشد.
وی خاطرنشان کرد: گام نخست در این زمینه به صورت گسترده با همراهی بسیج سازندگی برداشته شده و تاکنون ۴۲۸ حلقه میانی ایجاد شده است.
آیینی خاطرنشان کرد: برنامه امسال ما دست یافتن به ۲ هزار حلقه میانی است تا به ارائه خدمات در محلههای هدف بپردازند.
انتهای پیام/
منبع خبر: ایرنا