در صورت عدم پرداخت شارژ ساختمان از سوی همسایهها، چه کنیم؟
به گزارش اخبار ساخته ها،وقتی شخصی به عنوان مالک یا مستاجر وارد یک ساختمان می شود، باید میزان شارژ تعیین شده را پرداخت نماید.
در صورت پرداخت نکردن شارژ مرتکب جریمه و تعقیبات قانونی میشود.
شارژ ساختمان چیست؟
شارژ ساختمان مبلغی است که هر واحد برای هزینههای عمومی و مشترک ساختمان باید پرداخت کند. هزینه شارژ ساختمان برای صرف نظافت مشاعات، تعمیر و نگهداری آسانسور، حقوق و مزایای سرایدار و بستگی به شرایط و امکانات ساختمان انجام میشود.
هزینه شارژ هر واحد براساس تعداد نفرات ساکن یا ساکنین ساختمان مشخص شود. تعیین شارژ ساختمان باتوجه به نظر ساکنان و اعضای هیئت مدیره تعیین میشود.
در صورتی که خریدار یا مستأجر جدید پرداخت بدهی شارژ را تقبل میکند، این نکته نیز باید در قرارداد ذکر شود.
آیا پرداخت شارژ ساختمان به عهده مالک یا مستاجر است؟
باید در تنظیم قرارداد حتما مشخص شود که پرداخت شارژ ساختمان به عهده چه کسی است و حتما قبل از تنظیم قرارداد به توافق رسیده باشید.
اگر براساس قرارداد پرداخت شارژ به عهده مستاجر باشد و او شارژ خود را نپردازد، مدیر ساختمان برای گرفتن مبلغ شارژباید به پیش مستاجر و مالک برود.
اگر براساس قرارداد پرداخت شارژ به عهده مالک باشد و او نپردازد، مستاجر میتواند از اجاره ماهانه خود شارژ را کم کند و پرداخت کند.
چه واکنشهایی پرداخت نکردن شارژ ساختمان به همراه دارد؟
اگر یک واحد از پرداخت شارژ خودداری کند، مدیر ساختمان میتواند به صورت قانونی در طی مراحلی، شارژ را دریافت کند.
به هرحال برای طی کردن مراحل قانونی باید زمان و انرژی صرف شود باید مالکان و مستاجرین در جلساتی در مورد نحوه پرداخت شارژ ساختمان با هیئت مدیره به توافق برسند.
بهتر کار در این صورت این است که کار به مراجع قضایی کشیده نشود و با توافق طرفین حل شود. زیرا این کار موجب کدورت بین طرفین میشود و آرامش و آسایش را سلب میکند.
اگر اختلافات از طریق گفت و گو حل نشد باید مراحل قانونی براساس مراحل زیر بگذارنید.
اولین کار: مراجعه به شورای حل اختلاف و تنظیم اظهارنامه در صورت عدم پرداخت شارژ ساختمان
در مرحله اول باید مدیر ساختمان در صورت عدم پرداخت شارژ ساختمان باید به شورای حل اختلاف منطقه مراجعه کند و به نام مالک یا مستاجر اظهارنامهای را پر نماید.
در متن اظهارنامه عدم پرداخت شارژ ساختمان بادی مبلغ بدهی فرد و مدت تعویق افتادن آن قید شود.
مدیر ساختمان فقط تا سقف بدهی پنج میلیون تومان میتواند به شورا ی حل اختلاف مراجعه کند .
اما در صورت مبلغ بالاتر از این سقف باید مدیر ساختمان به دادگاه مراجعه و از این طریق برای وصول مبلغ اقدام نماید.
دومین کار: قطع خدمات مشترک در صورت عدم پرداخت شارژ ساختمان
در صورت گذشت ۱۰ روز از دریافت اظهارنامه، آن شخص به پرداخت شارژ ساختمان اقدامی نکند، مدیر میتواند خدمات مشترک ساختمان از جمله گاز، آبگرم، برق و….. را بر روی آن شخص قطع نماید.
زمان قطع این خدمات تا زمان پرداخت دهی ادامه پیدا میکند.
نکته مهم: نکته حاضر اهمیت این است که مدیران ساختمان میتوانند خدمات مشترک ساختمان را قطع کنند. اما در صورت قطع خدمات غیر مشترک، مزتکب جرم شده و حتی مممکن است به حبس محکوم شوند.
خدمات غیر مشترک یعنی خدماتی که هر واحد به طور اختصاصی برا ی خودش دارد به طور مثال در ساختمانی کنتور آب و برق و گاز جدا برای هر واحد تعبیه شده باشد و مدیر نمیتواند در خدمات اختصاصی آن واحد دخالت کند.
برای قطع خدمات غیر مشترک باید مدیر ساختمان به مراجع قضایی مراجعه و از آنها حکم قطع کنتور (آب، برق و گاز) را بگیرد.
سومین کار: صدور اجرائیه درصورت عدم پرداخت شارژ ساختمان
در صورت عدم پرداخت شارژ ساختمان مالک یا مستاجر، با توجه به دو راهکار بالا، اگر مالک یا مستاجر یک واحد پس از دریافت اظهارنامه همچنان اقدام به پرداخت بدهی نماید، باید مدیر ساختمان به اداره ثبت منطقه برود.
براساس اظهارنامهای که در اداره ثبت صادر شده، برای فرد بدهکار اجرائیه درنظر گرفته میشود. بدهکار پس از دریافت اجرائیه به مدت ۱۰ روز فرصت دارد که نسبت به پرداخت بدهی ویا توافق با مدیر ساختمان اقدام نماید.
دریافت اجرائیه روشی است برای واردارکردن فرد به پرداخت بدهی شارژ ساختمان است . این روش بدون نیاز به مراجعه به دادگاه نیست.
حکم اجرائیه را توسط اداره ثبت منطقه صادر و به بدهکار ارائه میشود.
چهارمین کار: مراجعه به دادگاه درصورت عدم پرداخت شارژ ساختمان
درصورتی با سه راهکار بالا، همچنان واحد از پرداخت بدهی خودداری کند، مدیر ساختمان در این صورت باید به دادگاه عمومی حقوقی مراجعه و دادخواست تنظیم کند.
دادگاه پس از بررسی موارد موجود در پرونده حکم خود را صادر میکند. حکم دادگاه براین اساس است که محروم کردن واحد مربوطه از خدمات دولتی و تعیین جریمهای تا دو برابر مبلغ بدهی خواهد بود که به حساب صندوق ساختمان باید واریز شود.
اعتراض به حکم دادگاه درصورت عدم پرداخت شارژ ساختمان
پس از ابلاغ حکم به بدهکار، او به مدت ده روز فرصت اعتراض خواهد داشت. اگر مراتب اعتراض به دادگاه ارائه شود، پرونده خارج از نوبت و بدون تشریفات اداری و آئین دادرسی مدنی مورد بررسی قرارمیگیرد.
و در صورتی که حکم قطع خدمات مشترک یا خدمات دولتی داده شده باشد، تا زمان رای نهایی حکم معلق خواهد شد و مدیر نسبت به قطع خدمات نمیتواند اقدام نماید.
اعتراض به مبلغ شارژ درصورت عدم پرداخت شارژ ساختمان
اگر مالک یا مستاجری نسبت به مبلغ شارژ اعتراض داشته باشد، باید یا مدیر یا هیئت مدیره گفتگو کند.
درصورتی که پس از گفت و گو در مورد مبلغ شارژ توافق حاصل نشد، مالک یا مستاجر به شورای حل اختلاف میتواند مراجعه نماید.
اگر مالکان نسبت به سوء استفاده مالی مدیر مبالغ درخواستی اعتراض داشته باشند، باید به دادگاه عمومی بروید.
چه مراحلی بعد از پرداخت بدهی شارژ باید انجام شود؟
تا زمانی که بدهی پرداخت نشود، قطع خدمات مشترک باید ادامه پیدا کند. اگر مالک یا مستاجر برای وصل این خدمات حکم قضايي در دست داشته باشد . مدیر ساختمان پس از پرداخت بدهی، باید خدمات مشترک را برای آن واحد دوباره وصل نماید.
انتهای پیام/