۱۴۰۳/۰۹/۰۱

آشنایی با انواع زمین برای ساخت

انواع زمین از نظر مقاومت خاک
آشنایی با انواع زمین برای ساخت

به گزارش اخبار ساخته ها؛  یکی از مهمترین و اصلی ترین نکاتی که شما زمان ساختمان سازی باید به آن دقت داشته باشید این است که زمین مناسبی را جهت طراحی ساختمان انتخاب کنید. به طور کلی شما باید به خوبی بدانید که زمین های متنوعی برای ساختن ساختمان ها وجود دارد که دارای ویژگی ها و مشخصات خاصی هستند.

  • خاک دستی

به زمین‌هایی اطلاق می‌شود كه در اثر تخليه زباله و تخريب سازه قبلي به وجود می‌آید. ساخت هرگونه سازه (فونداسیون، ساختمان، سوله، پل، جاده و…) بر روی خاک دستی در صورت عدم مقاوم سازی آن جهت افزایش باربری، طبق آیین نامه های مختلف غیرمجاز می باشد.

  • ماسه ای

مانند زمینهای سواحل دریا ، این زمینها برای ساختمانهای سبک مناسب هستند. در این گونه زمینها باید برای ساختمانهای سبک طبق شرایط محلی پی سازی ویژه صورت بگیرد و برای ساختمانهای بزرگ ابعاد پی باید با توجه به مطالعات مکانیک و بر طبق محاسبه ساخته شود .

  • شنی

اگر این زمینها دارای دانه بندی خوب باشند به طوری که دانه های ریز فضای خالی بین دانه های درشت تر را پر نموده و تولید جسم توپر و متراکمی کرده باشد و این دانه بندی به وسیله ماده چسبنده به هم متصل باشد (خاک رس به اندازه لازم) برای ساختمان بسیار مناسب بوده

  • رسی

خاک رسی یا خاک چکیده یکی از انواع خاک‌ها معمول ساختمان سازی است که از ذرات ریز و نرم تشکیل شده است.این زمین حاوی دو سوم خاک رس و یک سوم ماسه است که اگر با آب در تماس باشد شل میشود و مناسب ساختمان سازی نیست.

  • مخلوط

تركيبي از شن، ماسه و خاك با تراكم کم. ذرات شن و ماسه بزرگ‌تر از رس و سیلت هستند؛ در نتیجه آب در این نوع خاک با سرعت بیشتری تخلیه می‌شود و از مشکلات انبساط، انقباض و جابجایی خاک جلوگیری می‌کند.

  • دج

زمین دج از خاک رس، ماسه و شن‌های ریز و درشت تشکیل شده است. عناصر تشکیل‌دهنده زمین دج در ابعاد و اندازه‌های گوناگونی هستند؛ به عبارتی دانه‌های ریز، فضای خالی بین دانه‌های درشت را پر کرده و موجب تراکم و فشرده شدن زمین شده‌اند.

  • سنگی

این زمین ها عموما در نواحی کوهستانی با در ارتفاعات اراضی شهری که به کوهستان منتهی می شود. به طور معمول زمین‌های سنگی در زیر لایه‌ای سطحی از خاک پنهان شده‌اند.

  • خاک نباتی

این زمین ها عموما زیر پوشش محصولات کشاورزی بوده و نرم و سست است؛ بیشتر دارای رنگ نزدیک به کبود و تیره بوده و به علت «کوددهی» به این زمین، این زمینها تا ارتفاعی از حالت زمین طبیعی خارج شده و تا عمقی از زمین دارای این خصوصیت می باشد. ساختمان سازی روی این زمینها جایز نیست

 انتهای پیام/

 

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید