چرا سرویس بهداشتی و حمام شیب بندی می شود؟
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اخبار ساخته ها؛ برای شیب بندی سرامیک کف در ابتدا از وسایل مخصوص زیر سازی استفاده می شود و شیب کف به گونهای درست می شود که آب در کمترین زمان ممکن به بیرون هدایت شود. در مرحله بعدی کاشی کار با استفاده از تراز شیب بندی را به گونهای انجام میدهد که شیب سرامیک ها به سمت کف شو باشد. شیب بندی کاشی و سرامیک به فرآیندی گفته می شود که در آن کاشی و سرامیک به گونهای نصب می شود که شیوه آن به سمت یک نقطه مشخص است منزل باشد و در اکثر موارد شیب سرامیک ها به سمت کف شو است. در مرحله اول شاید شیب بندی کاشی و سرامیک به نظر چیز چندان مهمی به نظر نرسد اما باید بدانید که اگر شیب بندی به خوبی انجام شود عمر مفید ساختمان تا حدود زیادی افزایش پیدا میکند و به صورت کلی می توان گفت عمر مفید ساختمان در حدود ده سال افزایش پیدا می کند.
شیب بندی کاشی و سرامیک چیست؟
برای شیب بندی کاشی و سرامیک در مرحله اول استاد کاشی کار باید زیرسازی را به بهترین شکل ممکن انجام دهد و با استفاده از سیمان زیر سازی را به گونه ای انجام دهد که شیب کار به سمت کف شو باشد. بعد از ریختن سیمان زیر کاشی ها از عایق های رطوبتی مانند ایزوگام استفاده می شود تا از بروز نم و رطوبت به صورت صد در صدی جلوگیری شود و در مرحله بعدی برای نصب کاشی ها باید از تراز استفاده کند تا شیب کاشی و سرامیک به سمت کف شو باشد.در برخی از موارد ممکن است در مکانهایی مانند سرویس بهداشتی دو کف شو داشته باشیم. برای مثال در اکثر سرویس بهداشتی های ایرانی یک کفشو طراحی شده است و یک عدد سرویس ایرانی قرار دارد که خود به عنوان کف شو عمل می کند. در این گونه موارد شیب بندی به گونهای انجام میشود که نیمی از آب از کف شور و نیمی دیگر از آب از توالت ایرانی خارج شود. در این گونه موارد به این شیب بندی ها شیب بندی دو طرفه گفته می شود.
اهمیت شیب بندی کاشی و سرامیک
در پاسخ به این سوال باید گفت شیب بندی کاشی و سرامیک باید به گونهای انجام شود که به هیچ عنوان با چشم قابل مشاهده نباشد و تنها در هنگام ریختن آب درست بودن شیب بندی مشخص شود. این مورد تا حدود زیادی به هنر کاشی کار بستگی دارد و کاشی کار اگر با تجربه و ماهر باشد میتواند به راحتی کار را با بهترین کیفیت در بیاورد و کار را به گونهای انجام دهد که به هیچ عنوان در هنگام مشاهده شیب کار پیدا نباشد.
دومین موردی که در این زمینه باید به آن توجه ویژه شود این است که اگر سطحی که برای شیب بندی مورد استفاده قرار گرفته است، خیلی زیاد باشد شیب کار تا حدود زیادی کاهش پیدا میکند و کار با بهترین کیفیت انجام می شود.
سومین موردی که می توان در این زمینه به آن اشاره نمود این است که شیب بندی سرامیک کف تنها با شیب یک الی سه درصد انجام می شود که به هیچ عنوان قابل مشاهده نیست. اگر شما به عنوان یک فرد احساس میکنید که در منزل خود در سرویس بهداشتی و حمام آب زیادی میریزید حتماً باید شیب ۳ درصد را برای سرامیک کف در نظر بگیرید تا آب در کمترین زمان ممکن به بیرون انتقال پیدا کند.
اهمیت شیب بندی سرامیک کف
شیب بندی سرامیک کف از جهات زیادی اهمیت دارد: اگر شیب بندی سرامیک کف به بهترین شکل ممکن انجام شود آب در کمترین زمان ممکن به سمت کف شو میرود و از انتقال نم و رطوبت به طبقات پایین تر جلوگیری می شود. آب برای مدت طولانی روی سرامیک باقی بماند علاوه بر اینکه نم و رطوبت به طبقات پایین می رود، می تواند باعث خراب شدن کاشی و سرامیک بشود. زمانی که سرامیک برای مدت زمان طولانی در معرض رطوبت قرار بگیرد به مرور زمان با ایجاد رسوب روی سرامیک شکل ظاهری آن از بین میرود یا کم کم پوسیده و خراب می شود.
اگر شیب بندی به درستی انجام نشده باشد ممکن است آب به نقاطی مانند کناره دیوارها منتقل شده و باعث پوسیدگی و خراب شدن دیوار ها شود و آب از نقاطی مانند سرویس بهداشتی یا حمام به بیرون درز پیدا کند و دیوار سالن و سایر نقاط را از بین ببرد. شیب بندی درست و کاربردی می تواند عمر مفید ساختمان را تا حدود ۱۰ سال افزایش دهد. زیرا باعث محافظت از مناطق مختلف در ساختمان می شود.
زمانی که برای عایق بندی کردن طبقات پایین تر از میزان ملات زیادی استفاده شود، این موضوع باعث میشود وزن طبقه تا حدود زیادی افزایش پیدا کند و وزن مرده افزایش چشمگیری پیدا می کند، به همین دلیل میتوان گفت شیب بندی کردن ساختمان بهترین روش برای جلوگیری از بروز نم و رطوبت است. علاوه بر مواردی که در بالا به آنها اشاره شد شیب بندی کردن باعث افزایش زیبایی محل هایی مانند سرویس بهداشتی حمام و آشپزخانه می شود.
برای مثال فرض کنید زمانی که به سرویس بهداشتی میروید مقدار زیادی آب در گوشه سرویس بهداشتی انباشته شده باشد، همین مورد می تواند زیبایی محل را تا حدود زیادی از بین ببرد و به افرادی که به سرویس بهداشتی می روند کثیف بودن مکان را القا کند. به علاوه با گذشت زمان سرامیک هایی که آب بیش از اندازه روی آنها قرار گرفته است کم کم رو به زردی می روند و کم کم زشت می شوند و دیگر زیبایی و جلوه اولیه را ندارند.
انتهای پیام/