۱۴۰۳/۰۶/۲۹

نجات گونه درحال انقراض گاندو در منطقه آزاد چابهار

گاندوهای ایرانی دیگر نگرانی از بابت انقراض نسل شان نخواهند داشت چرا که با ورود یک شرکت دانش بنیان ایرانی به عرصه تکثیر و پرورش این گونه، دیگر نگرانی نسبت به انقراض نسل این موجود کمیاب معنی ندارد.
نجات گونه درحال انقراض گاندو در منطقه آزاد چابهار

به گزارش اخبار ساخته‌ها؛ این روزها مرکز تکثیر و پرورش گاندوهای ایرانی در منطقه آزاد چابهار شاهد تولد چندین تخم متعلق به گاندوهای والدی است که نگرانی ها از بابت انقراض نسل شان، آنها را در لیست حیوانات رو به انقراض در ایران قرار داده بود. 
حالا با ورود یک شرکت دانش بنیان به عرصه و تأسیس مرکزی برای تکثیر و پرورش گاندو با نام فارسی تمساح مردابی یا همان کروکودیل مردابی، نگرانی ها از بابت نابودی نسل یکی دیگر از حیوانات رو به انقراض ایرانی محو شده است و می توانیم امید داشته باشیم که گاندوی ما به زودی از لیست حیوانات رو به انقراض بیرون بیاید. 

گاندو از نظر جمعیتی رو به انقراض است

یکی از پژوهشگران مرکز تکثیر و پرورش تمساح پوزه کوتاه ایرانی (کروکودیل مردابی) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از سال ۹۷ احداث مزرعه شروع شد و تقریباً تا سال ۱۴۰۰ ساخت و ساز و احداث آن طول کشید و از ۱۴۰۰ به صورت رسمی کار را روی موضوع اصلی که تکثیر و پرورش گاندوها بود شروع کردیم. 
الهام آبتین ادامه داد: ابتدا ساماندهی استخر کروکودیل ها و فراهم کردن جای مناسب برای موضوع تکثیر و پرورش شان انجام شد که باید بگویم تمام کشورهایی که تمساح دارند کار تکثیر و پرورش آن را انجام می دهند چرا که کروکودیل ها جزو گونه های حمایت شده هستند و گونه ما نیز به دلیل جمعیتی، رو به انقراض است که از نظر قوانین بین المللی نیز یک گونه حمایت شده به حساب می آید.
به گفته وی؛ این گونه تمساح موجود در سیستان و بلوچستان و با نام محلی گاندو در جهان نادر است و در اشل کشوری این نوع کروکودیل یا تمساح یک گونه در خطر انقراض است، چرا که در منطقه باهوکلات و رودخانه سرباز در محدوده شهرستان چابهار و مناطق اطراف به دلیل خشکسالی های پی در پی و سیلاب های فصلی، زیستگاه این تمساح ها همیشه از بین می رود.
وی با بیان اینکه در طبیعت درصد کمی از تخم ها تبدیل به نوزاد می شوند. گفت: کاری که ما باید انجام دهیم این است که موفقیت تولید مثلی گونه را به ۱۰۰ نزدیک کنیم و ما در طبیعت که تخمین زدیم، متوجه شدیم فقط ۱۰ درصد از تخم ها تبدیل به نوزاد می شوند و از این نوزادهایی هم که به دنیا می آیند، یک تعدادی نارس هستند و تعدادی هم اصلاً با موفقیت تفریخ (باز شدن تخم توسط نوزاد) نمی شوند و تعداد دیگری هم همان موقعی که به دنیا می آیند از بین می روند و نهایتاً درصد خیلی کمی از نوزدان ممکن است تبدیل به تمساح والد شوند.

انتهای خبر/

منبع خبر: روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید