۱۴۰۳/۰۶/۲۹

ظرفیت داخلی را در ساخت مسکن نادیده نگیریم

بر اساس اظهارنظرهای تولیدکنندگان داخلی، توان ساخت‌‌‌وساز برای پروژه‌‌‌های ساختمانی در داخل وجود دارد و به حضور چینی‌‌‌ها در بخش ساخت‌‌‌وساز نیازی نیست
ظرفیت داخلی را در ساخت مسکن نادیده نگیریم

به گزارش اخبار ساخته ها؛ زمزمه‌‌‌های ورود چینی‌‌‌ها به بخش ساخت‌‌‌وساز این روزها نقل محافل شده است. ساخت مسکن چینی موافقان و مخالفان خودش را دارد. بر اساس اظهارنظرهای تولیدکنندگان داخلی، توان ساخت‌‌‌وساز و امکانات لازم برای پروژه‌‌‌های ساختمانی در داخل وجود دارد و به حضور چینی‌‌‌ها در بخش ساخت‌‌‌وساز نیازی نیست.

صنعتی‌‌‌سازی و ورود فناوری‌‌‌های جدید برای ساخت‌‌‌وساز مسکن موضوعی است که موافقان همکاری با چینی‌‌‌ها در پروژه‌‌‌های ساختمانی روی آن انگشت می‌‌‌گذارند. حرکت به سمت صنعتی‌‌‌سازی، به استفاده از فناوری جدید نیاز دارد و ازآنجا که رکورد سریع‌‌‌ترین ساختمان‌‌‌سازی جهان به چینی‌‌‌ها اختصاص دارد، می‌توان از توانمندی آنها برای ساخت پروژه‌‌‌های مسکونی استفاده و این فناوری‌‌‌ها را بومی‌‌‌سازی کرد.

اما در این بین فعال صنعت بتن به مساله ورود فناوری چینی‌‌‌ها به ایران نظر متفاوتی دارد و معتقد است اگر تحریم‌‌‌ها اجازه می‌‌‌داد، ما با وارد کردن فناوری‌‌‌های روز دنیا و بومی‌‌‌سازی آن می‌توانستیم پیشتاز این صنعت باشیم.

وی گفت: ما در کشور پتانسیل خوبی در تولید مسکن داریم، مهندسان مجرب و توانمندی که می‌توان از آنها در تولید مسکن استفاده کرد. علی‌‌‌اصغر کیهانی افزود: صلاح نیست که بخواهیم از امکانات و ظرفیت‌‌‌های سایر کشورها برای ساخت مسکن در داخل استفاده کنیم، چراکه ما خودمان ظرفیت‌‌‌های لازم را در حوزه عمرانی در داخل کشور داشته و نیازی به ظرفیت‌‌‌های خارجی نداریم.

وی گفت: به نظر می‌رسد دولت هنوز هم فرصت دارد تا به هدف ساخت ۴ میلیون مسکن برسد البته با درجه پایین‌‌‌تر. طی دو سال گذشته تلاش شد تا توجه دولت برای هم‌‌‌اندیشی با بخش خصوصی جلب شود. در کشور ما ظرفیت‌‌‌های خوبی برای اجرای پروژه‌‌‌ها وجود دارد، اما باید اعتقاد به استفاده از آن ظرفیت‌‌‌ها نیز وجود داشته باشد و برای کاری که خودمان ظرفیت و قابلیت داریم دنبال بیگانه نباشیم. کیهانی افزود: عمده مبحث استفاده از چینی‌‌‌ها در ساخت مسکن مباحث مالی است که گریبانگیر ماست و مدیران برای توسعه مسکن به دنبال این فرآیند هستند در صورتی که تاکنون پول ساخت مسکن از مردم دریافت شده است و بخش کوچکی تسهیلات بوده که باید برای توسعه این بخش بیشتر توجه شود. بنیان‌گذار چند کارخانه فعال در بتن و اسکلت بتنی افزود: استفاده از ظرفیت خارجی‌‌‌ها در فناوری‌‌‌های نو، ابزار و ماشین‌‌‌آلات جدید که در کشور وجود ندارد بسیار حائز اهمیت است، ولی ساخت صفر تا صد پروژه بدون نیاز به منابع داخلی و مصالح کشور و واردات همه مصالح موردنیاز یک فاجعه خواهد بود و کمر صاحبان بخش تولید را خواهد شکست. وی افزود: مسکن یکی از عوامل اصلی توسعه هر کشور محسوب می‌شود.

این عمل باعث افزایش اشتغال، رشد اقتصادی، افزایش درآمد و بهبود شرایط زندگی مردم می‌شود.

کیهانی گفت: ساخت مسکن منجر به تقویت زیرساخت‌‌‌های شهری و روستایی، افزایش سرمایه‌گذاری در بخش ساخت‌وساز، تحرک در بازار مسکن و رقابت بین تولیدکنندگان و خدمات‌دهندگان مسکن می‌شود. بنیان‌گذار اولین دانشگاه علمی ‌‌‌کاربردی بتن در کشور افزود: به طور کلی، ساخت مسکن به عنوان یک صنعت حائز اهمیت بالا در هر کشور، نقش بسزایی در توسعه و پیشرفت جامعه دارد. به همین دلیل، دولت‌‌‌ها و نهادهای مربوطه باید برنامه‌‌‌ها و استراتژی‌‌‌های مناسب را برای ترویج صحیح فعالیت‌‌‌های ساخت‌‌‌وساز و فعالیت‌‌‌های بازار مسکن پیاده کنند تا باعث تقویت کارآفرینی در حوزه صحیح فعالیت‌‌‌های سکونت شود.

 

وی با اشاره به اولویت استفاده از ظرفیت سازندگان داخلی برای ساخت واحد‌‌‌های مسکن اظهار کرد: با توجه به توانمندی داخلی برای ساخت مسکن هیچ نیازی به ورود خدمات مهندسی نداریم و تنها برای تامین مالی با خارجی‌‌‌ها مذاکره می‌کنیم و  باید تمام توان و تلاشمان بر استفاده از مصالح و تولیدات داخل باشد.  این فعال صنعت بتن افزود: بخش خصوصی ثابت کرده توانمند است و در دنیا، جای صنعتگران ایرانی خالی است. باید با برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌ها گره‌‌‌ها را باز کنیم تا کشور به رشد و توسعه در عرصه‌‌‌های مختلف دست پیدا کند. کیهانی گفت: باید فرآیندهای مشارکت بخش خصوصی فعال شود و از ظرفیت انبوه‌سازان و بخش خصوصی در طرح‌‌‌های عمرانی و مسکن بهره‌‌‌مند شویم ضمن اینکه ارتباط بخش خصوصی با کشورهای دیگر در نقل و انتقال دانش و فناوری‌‌‌ها فراهم شود.

پدر صنعت بتن ایران در ادامه با بیان اینکه هیچ سازه‌‌‌ای در کشور نیست که پیمانکاران و مشاوران نتوانند اجرایی کنند، گفت: باید با هدف کمک به توسعه کشور و فناوری‌های‌‌‌ نوین در ساخت فضای تعاملی را فراهم کنیم و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.

 

این فعال صنعت بتن گفت: زمانی که می‌توانیم با ظرفیت‌‌‌های داخلی پروژه‌‌‌های عمرانی را پیش ببریم و در عین حال به اشتغال‌زایی داخلی و رونق کسب‌و‌کار‌‌‌های حوزه عمرانی کمک کنیم چه لزومی‌‌‌ دارد که به سراغ کشورهای خارجی برویم.

انتهای پیام/

منبع خبر: دنیای اقتصاد

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید