بیمارستان مهر شهر بیرجند،۳سال در بلاتکلیفی
به گزارش اخبار ساخته ها؛ ضعف زیر ساختهای بهداشت و درمان و نبود هیچ گونه مرکز درمانی و بیمارستان مجهز در شمال شهر بیرجند مسئولان وقت را بر آن داشت تا برای ساخت بیمارستان در شمالی ترین نقطه شهر گام بردارند و سرانجام پس از کش و قوس فراوان مجوز ساخت بیمارستان محلی با توجه به شرایط منطقه را اخذ کنند.
این پروژه که ابتدا مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی برنامه ریزی ها و پیگیریها برای ساخت و ساز آن را دنبال میکرد پس از رایزنیها ادامه روند آن به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شد و پس از پیگیریها برای اخذ مجوز ساخت به دنبال اعلام وزارتخانه مبنی بر اینکه در صورت آمادگی خیرین، ساخت بیمارستان بلامانع است، موافقت اخذ و سپس تفاهمنامهای با خیر منعقد شد تا کار آغاز شود.
سرانجام کلنگ ساخت و ساز بیمارستان محلی مهرشهر در سال ۹۸ با همت خیر پروژه در زیربنایی حدود ۲۱۸۰ مترمربع و در زمینی به مساحت پنج هزار مترمربع در خیابان ۹ دی مهرشهر به زمین زده شد. قسمتهای مختلف این بیمارستان محلی شامل اورژانس همراه با درمان سریع، بستری اورژانس، زنان و زایمان، اتاق عمل سرپایی، اداری و درمانگاه سرپایی اعلام شد و قرار بود پس از ساخت آن نیز کلینیک تخصصی احداث شود تا شاهد بسته خدمت کاملتری در بیمارستان باشیم.
عملیات اجرایی این پروژه درمانی که در بهمن ماه سال ۹۸ به زمین زده شد و بنا به اخبار موجود دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیش از سه میلیارد تومان برای آن سرمایه گذاری تا کنون انجام شده و قرار بوده با همت خیر و همراهی دانشگاه پایان سال ۱۴۰۰ آماده خدمات دهی به بیماران شمال شهری باشد اما گزارشها و پیگیریها حکایت از آن دارد که این پروژه در حال حاضر با پیشرفت ۱۵ درصدی در مرحله فونداسیون و اسکلت بندی متوقف شده و ادامه آن با توجه به شرایط در بلاتکلیفی به سر برد.
همت خیر و دولت برای ساخت
رئیس دفتر فنی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتگو با مهر بیان کرد: با توجه به نبود بیمارستان در شمالشهر بیرجند و نیاز مردم به خدمات درمانی در منطقه مهرشهر، ساخت بیمارستان محلی در این منطقه احساس شد.
مجتبی مالکی با بیان اینکه در سفر معاون درمان وزارت بهداشت به استان که سال ۹۷ صورت گرفت، موافقت ساخت بیمارستان محلی در مهرشهر گرفته شد، افزود: همچنین بهمنماه سال ۹۷ نامهای دریافت شد که ساخت بیمارستان در صورت داشتن خیّر در منطقه مهرشهر بلامانع است و پس از آن با خیّر برای ساخت و ساز بیمارستان محلی تفاهم شد.
وی بیان کرد: با پیگیری دستگاههای مربوطه زمین در اختیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قرار گرفت و پس از آن با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رایزنی شد که بعد از ساخت بیمارستان محلی در این منطقه یک درمانگاه تخصصی به این بیمارستان افزوده شود.
پیشرفت ۱۵ درصدی
مالکی با بیان اینکه از دیگر تعهدات دانشگاه پیگیری خرید انشعاب برق، گاز و نظارت بر ساخت پروژه مذکور است، افزود: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال بابت خرید زمین و پروانه ساخت پرداخت کرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر پس از اجرای فونداسیون توسط خیر محترم این پروژه با پیشرفت ۱۵ درصدی همراه است و ادامه روند بسته به همت خیر دارد.
به اظهار مالکی، ادامه پروژه با توجه به شرایط اقتصادی و هزینهها و … بلاتکلیف است و اگر چه سال ۹۷ خیر ساخت بیمارستان را متعهد شد اما با توجه به شرایط برای آنکه ادامه پروژه را بتواند دولت در اختیار بگیرد نیازمند ماده ۲۳ قانون است و بنابراین امکان تعریف پروژه ملی برای آن فراهم نیست.
نگاه به آینده
وی با اشاره به محدود بودن سهم اعتبارات وزارت بهداشت، از پیگیری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برای جایگزینی بیمارستان کلی در شمال شهر گفت و افزود: اگر اسکلت این بیمارستان توسط خیر انجام و پروژه را به پیشرفت حداقل ۴۰ درصدی برسانیم، میتوان پروژه را در ردیف پروژههای در حال ساخت با مشارکت خیرین قرار داد و به ادامه روند کار با بودجه م
به اظهار وی این پروژه به بیش از پنج میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد.
شمال شهر بیرجند به جز تعداد محدود مراکز بهداشتی فاقد مراکز درمانی مجهز و بیمارستان است و به لحاظ در اختیار داشتن خدمات درمانی کامل در ضعف به سر میبرد. امید میرود این پروژه خیر ساز با همت خیر و همکاری دولت به سرانجام برسد و کمی از بار مشکلات حوزه بهداشت و درمان در منطقه شمال شهر بیرجند کاسته شود.
انتهای پیام/
منبع خبر: مهر