۱۴۰۳/۰۹/۰۴

آشنایی با نمای اتیکس و مزایا و معایب و روش های نصب و اجرای آن

نمای اتیکس در تمام ساختمان ها؛ هم در ساختمان های قدیمی که نیاز به بازسازی دارند و هم در ساخت نمای ساختمان های نوساخت مورد استفاده می باشد.
آشنایی با نمای اتیکس و مزایا و معایب و روش های نصب و اجرای آن

 به گزارش اخبار ساخته ها؛ امروزه با پیشرفت تکنولوژی راه های زیادی برای صرفه جویی در انرژی و جلوگیری از هدر رفت گرما کشف شده است. در بین تمام این روش ها، استفاده از کامپوزیت هایی که به عنوان عایق بندی حرارتی خارجی کاربرد دارند، یک روش بسیار عالی می باشند. نام این سیستم عایق بندی به اختصار اتیکس نامیده می شود. نمای اتیکس در تمام ساختمان ها؛ هم در ساختمان های قدیمی که نیاز به بازسازی دارند و هم در ساخت نمای ساختمان های نوساخت مورد استفاده می باشد.

دیوار یک ساختمان، سهم بسزایی در زیبایی و موقعیت یک ساختمان دارد. چه بهتر که این زیبایی را با انجام نماکاری دو چندان نمود. نمایی که برای یک ساختمان کار می شود از تمام جوانب باید به خوبی سنجیده شود و ساختمان را از صدمات و حوادث احتمالی مانند آتش سوزی و حریق یا از آلودگی های صوتی و یا سرما و گرمای بیرون ساختمان در امان نگه دارد. چند نمونه از دیگر وظایفی که دیوار خارجی یک ساختمان دارد عبارتند از:

جلوگیری مناسب از تابش خورشید و انتقال صدا

تامین نمودن مقاومت های مکانیکی و باربری

مانع شدن از نفوذ باران و برف

زیبایی نمای ساختمان

کنترل جریان هوا، حرارت و رطوبت و بخار

فراهم نمودن دوام مناسب برای ساختمان

مانع شدن از آتش سوزی و سرایت آن به همه جا

برای این منظور بهترین گزینه استفاده از نمای اتیکس می باشد.

کامپوزیت عایق بندی حرارتی خارجی یا نمای اتیکس جدای از دوام و استحکام لازم در برابر عوامل محیطی، از زیبایی لازم نیز برخوردار می باشد.

اتیکس مورد استفاده به عنوان کامپوزیت های عایق در ساختمان ها چندین نوع دارد. یک مدل آن که بسیار ساده می باشد و بر روی دیوار پر، کار می شود از جمله بلوک، آجر و غیره که این نوع را EIFS حصاری می نامند. اما نوع دیگر این کامپوزیت های عایق حرارتی، همراه با زهکشی هستند که معمولا در ساختمان هایی که چوبی هستند استفاده می شوند.

از ویژگی های این نما می توان به این موارد اشاره نمود که:

شکل ظاهری آن شبیه به گچ می باشد.

 برای نصب به تجهیزات مخصوص نیاز می باشد.

 نگهداری از نمای اتیکس مختص آن می باشد و متفاوت از دیگر عایق ها می باشد.

برای طراحی و انجام نمای اتیکس می بایست مهارت، ظرافت و دقت بسیاری به خرج داد. همچنین نصب اتیکس نیز اهمیت زیادی دارد و اتصالات آن بایستی با مهارت تمام انجام شود.

نمای اتیکس از چه ترکیباتی ساخته شده است؟

نمای اتیکس از نظر شکل ظاهری بسیار به گچ معمولی شباهت دارد اما ساختاری متفاوت دارد که در ادامه به بررسی اجزای آن خواهیم پرداخت.

چسب: صفحه عایق به واسطه چسب به سطح خارجی دیوار چسبانده می شود.

صفحه عایق: دومین لایه بعد از چسب استفاده از عایق می باشد که از نوع پشم معدنی و یا پلی استیرن می باشد.

بست های مکانیکی: به کمک این بست های مکانیکی صفحات عایق به دیوار محکم می شوند.

روکش زمینه: بعد از نصب روکش زمینه، به کمک تور فایبر گلاس بر روی دیوار محکم می شود.

روکش لایه آخر: بعد از نصب شدن روکش زمینه، روکش لایه آخر بر روی آن نصب می شود که در نهایت نمای زیبای ساختمان را ایجاد کرده و از استحکام کافی برخوردار می باشد.

مزایای نمای اتیکس

نمای اتیکس که در واقع نام یک عایق حرارتی برای ساختمان می باشد.

این نما قابل اشتعال نیست و نمی سوزد.

نیاز به استفاده از زیست کش ها برای تمیز کردن این نما نیست چرا که در مقابل خزه ها و قارچ ها فوق العاده مقاوم می باشد.

نصب بسیار آسان و خیلی سریع دارد.

از نظر شکل ظاهری بسیار شکیل و یک دست می باشد.

از لحاظ اکولوژی بسیار تایید شده می باشد و ضرری برای محیط زیست ندارد.

اما این نما تنها دارای مزایا نیست بلکه معایبی نیز دارد که در ادامه بیان خواهیم کرد.

معایب نمای اتیکس

این نما همانگونه که دارای مزایای خوبی می باشد اما معایبی نیز دارد و آن هم این است که تقریبا برای انجام این نما هزینه های بالایی نیاز می باشد. هزینه های قبل از نصب یعنی خرید اتیکس و نیز هزینه های آماده سازی دیوار های مورد نظر و دیگر موارد از جمله داربست، کندن گج های قدیمی دیوار ها و غیره. همه ی این موارد و در کنار آن خرید جنس با کیفیت و مرغوب موجب می شود که کار نمای اتیکس با هزینه های زیادی روبرو باشد.

چه مواقع نمی توان از این نمااستفاده نمود؟

در واقع این نما در همه ی ساختمان ها می تواند قابل اجرا باشد به شرطی که نمای ساختمان پیچیده نباشد و محدودیتی برای اجرای نمای اتیکس به وجود نیاورد.

هزینه های طراحی و نصب

جهت قیمت گذاری برای این نما چندین عامل وجود دارد که هزینه های اتیکس بر اساس آنها برآورد می شود مواردی مانند: مواد انتخاب شده، ساختمان و نمای آن، لوازم مورد نیاز برای اجرای کار و مصالح مورد نیاز، دستمزد مجری کار. همه این موارد در کنار هم جمع شده و هزینه نهایی را برای طراحی و نصب نمای اتیکس مشخص می کنند.

نمای اتیکس چگونه اجرا می شود؟

درست است که نصب این نما کار چندان سختی نیست اما برای اجرای آن می بایست از افراد ماهر و متخصص در این حرفه کمک گرفت. چرا که هر مرحله از کار، ظرافت خود را می طلبد. برای انجام این نما ابتدا دیوار مورد نظر با چسب مخصوص پوشانده می شود و سپس ورق های عایق حرارتی از طریق اتصالات و پنس هایی به دیوار زیر کار متصل می شود. در مرحله بعد لایه ای از اندود سیمانی بر روی عایق مورد نظر کشیده می شود و بلافاصله الیاف شیشه ای بر روی اندود سیمانی قرار می گیرد و کمی بر روی سطح کار فشار آورده می شود تا سطح کار محکم شود.

در مرحله بعد وقتی کار خشک گردید یک لایه آستر کشی انجام می گیرد و در نهایت پوشش نهایی نما انجام می شود. پوشش نهایی کار در رنگ های متنوع انجام می شود.

 انتهای پیام/

منبع خبر: ایناب

 

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید