گور دخمه های "اسحاق وند"
به گزارش پایگاه خبری اخبار ساخته ها؛ گور دخمه ها بر اساس فرهنگی باستانی به وجود آمده اند، که بزرگان و پادشاهان را پس از مرگ در چنین مکان هایی دفن یا نگه داری می کردند، بر اساس باور های باستانی، جسد مردگان و فساد جسم آن ها نباید باعث آلوده کردن عناصر مقدسی چون، خاک و آب و آتش شوند. به همین علت ساز و کار های متعددی در باور های مذهبی باستانی برای تدفین مردگان وجود داشته است.
در ایران و در نواحی مختلف به ویژه در مناطق کوهستانی فساد اجساد در برابر نور آفتاب و خوراک پرندگان شدن یکی از روش های مرسوم بوده، که گور دخمه ها به واسطه تراشیدن کوه و تزئینات دور تا دور آن برای برخی از خواص و بزرگان انجام می شد.
گور دخمه های اسحاق وند جزء قدیمی ترین مقبره های صخره ای در میان کل گور دخمه های یافت شده در ایران به شمار می روند. در مورد تاریخ دقیق ساخت این گور دخمه ها اختلافات بسیاری وجود دارد.
در خصوص قدمت این گور دخمه ها، نظرهای زیادی بیان شده است، بسیاری از باستان شناسان، قدمت گور دخمه اسحاق وند را به دوره مادها نسبت می دهند، ولی برخی نیز آن ها را مربوط به دوره هخامنشیان می دانند.
گور دخمه اسحاق وند، شامل ۳ گور دخمه تراشیده شده در کوه می باشد. از میان این ۳ گور دخمه، گور دخمه سمت راست بالاتر از ۲ گور دخمه دیگر قرار دارد. گور دخمه سمت چپ به شکل طاقچه ای به عمق 85 سانتی متر و عرض 2.10 متر است.
گور دخمه میانی به عمق 1.75 و عرض 1.63 متر و گور دخمه سمت راست به عرض 2.10 متر است اطراف هر یک از این گور دخمه ها به شکل مستطیل قاب بندی شده اند. در قسمت بالای گور دخمه میانی، تصویر مردی به حالت تمام قد، به ارتفاع 1.87 متر و با چهره ای نیم رخ حجاری شده، این شخصیت لباس چین دار بلندی به تن دارد و دست های خود را حالت نیایش در جلوی صورت گرفته است.
انتهای پیام/