نمایشگاه فاینکس برگ زرینی در کارنامه صنعت مالی کشور
به گزارش اخبار ساخته ها؛ شرایط اقتصادی کشور در سالهای اخیر به گونهای بوده است که لزوم برقراری ارتباط مستقیم، بدون واسطه و افزایش دانش اقتصادی در بین سرمایهگذاران، کارشناسان و فعالان اقتصادی کشور و همچنین آحاد افراد جامعه به خوبی احساس میشود. در میان خروش تلاطمهای اقتصادی و وقوع منازعات بینالمللی، لزوم ارتقای جایگاه صنعت مالی و اقتصادی کشور بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی بورس، بانک و بیمه فرصتی بود تا علاقهمندان به دانش مالی از سراسر کشور به بازدید از این نمایشگاه بپردازند. روز سهشنبه، ۱۶خرداد ماه با حضور سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد، مجید عشقی رئیس سازمان بورس و سیداحمدرضا اعلایی، مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی تهران، این رویداد اقتصادی و مالی آغاز به فعالیت کرد. در غرفههای این نمایشگاه، بانکها، کارگزاریهای بورس، شرکتهای بیمه و همچنین نهادهای دولتی نظیر سازمان بورس و اوراق بهادار، وزارت اقتصاد و بیمه مرکزی حضور به عمل رساندند. بانکهای حاضر در نمایشگاه با ارائه راهکارهای نوین بانکداری دیجیتال، پایانههای کارتخوان فروشگاهی، درگاههای پرداخت اینترنتی، کیف پولهای متنوع در پانزدهمین نمایشگاه فاینکس حضور داشتند.
در این میان ابزار مدیریت سهام، نرمافزارهای مدیریت سرمایهگذاری و ارائه راهکارهای هوشمند فعالیت در بازار سرمایه از جمله برنامهها و محصولات شرکتهای حوزه بورس و اوراق بهادار در نمایشگاه فاینکس بود. در این بین مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی بورس، بانک و بیمه گفت: متاسفانه در چند سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا شاهد برگزاری چنین رویدادی نبودیم و این نمایشگاه فرصت خوبی برای اطلاعرسانی و رونمایی از دستاوردهای گوناگون اقتصادی است. وی در ادامه افزود: این نمایشگاه فرصت طلایی برای افزایش دانش مالی است. برای اولینبار و در راستای ارتقای سواد مالی، مرکز افکارسنجی راهاندازی شده که برای برنامهریزی لازم برای افزایش سواد مالی آحاد مردم انجام شده است. در این بین بخش خصوصی در صنعت مالی جایگاه ویژهای دارد و بخش زیادی از خدمات مالی توسط بخش خصوصی انجام میشود. او در ادامه تصریح کرد: تا چند سال گذشته
۱۰ کارگزاری برتر بازار سرمایه وابسته به بانکها بودند، اما درحالحاضر بهترین کارگزاریها، کارگزاریهای بخش خصوصی هستند که نوآوری را به بازار سرمایه آوردهاند. احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، نیز در این مراسم گفت: یکی از نکاتی که در عملکرد بخش مالی کشور مورد توجه است، نسبت تسهیلات به سپرده در نظام بانکی است که از حدود ۳۸ به حدود ۸۵درصد در ماههای اخیر رسیده که نشاندهنده استفاده بیشتر از ظرفیت بانکی در تسهیلاتدهی است. در حاشیه این رویداد مالی، با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در غرفه شرکت سپردهگذاری مرکزی (سمات)، از گواهی تمکن مالی رونمایی شد.
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در این رونمایی گفت: درگذشته داراییهای بازار سرمایه تنها با فروش و دریافت سود مورد استفاده بود و ابزار تمکن مالی نیز به صورت دستی مورد استفاده قرار میگرفت، اما در حال حاضر با رونمایی از این سامانه سهامداران میتوانند به راحتی از ابعاد کاربردی دیگر سهام استفاده کنند. وی در ادامه افزود: سامانه گواهی تمکن مالی عمدتا مورد استفاده بانکها، موسسات اعتباری و کارفرماهاست. رئیس سازمان بورس در پایان خاطرنشان کرد: امید میرود مابقی خدمات سپردهگذاری نیز الکترونیکی شود و استراتژی ما بر این مبنا بوده است که تمام خدمات از جمله دریافت سود، حق تقدم و مطالبات از شرکتها و صورتوضعیت دارایی و گردش معاملات از بستر الکترونیکی انجام شود. همچنین روز چهارشنبه شاهد رونمایی از پذیرهنویسی حقتقدم الکترونیک، مرکز افکارسنجی، سامانه جمعسپاری و صکوک پلاس نیز بودیم.
قرارداد آتی سهام نیز از دیگر ابزارهایی بود که در جریان موج پردهبرداری از ابزارهای جدید جهت کاهش ریسک سرمایهگذاری در بورس و متنوعسازی پرتفوی سهامداران در حاشیه دومین روز این رویداد از آن رونمایی شد. از دیگر نکات مهم این نمایشگاه میتوان به برگزاری پنلهای تخصصی آشنایی با بازارهای مختلف از جمله بازار بدهی اشاره کرد. بدین صورت که سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای بالابردن سطح آگاهی عموم افراد جامعه نسبت به بازار سرمایه و ابزارهای آن، پنل تخصصی آشنایی با بازار بدهی را در روز دوم نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی برگزار کرد.
در این بین وحید روشنقلب، مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار، در کارگاه آموزشی نحوه تامین مالی شرکتها و پروژهها از طریق ابزارهای تامین مالی سرمایهای در بازار سرمایه، با اشاره به روشهای مختلف تامین مالی شرکتها پرداخت.
انتهای پیام/