۱۴۰۳/۰۹/۰۳

سیستم گرمایش از کف چیست و چه مزایایی دارد؟

امروزه شیوه‌های مختلفی برای تأمین گرمایش ساختمان‌ها وجود دارد. هرکدام از این شیوه‌ها ویژگی‌ها، مزایا و معایب خودشان را دارند.
سیستم گرمایش از کف چیست و چه مزایایی دارد؟

به گزارش اخبار ساخته ها؛ یکی از روش‌های رایج و محبوب در این زمینه نیز سیستم گرمایش از کف است. در این سیستم بسیاری از اشکالات و کمبودهایی که در سیستم‌های گرمایی دیگر وجود دارد برطرف شده است. به همین دلیل هم گرمایش از کف سیستمی است که امروزه مورد توجه بسیاری از سازندگان قرار گرفته است.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید ایدۀ تأمین گرمایش ساختمان‌ها از کف، ایدۀ چندان جدیدی نیست. چندین قرن پیش نیز سوئدی‌ها برای گرم کردن محل زندگی‌شان زغال‌های گداخته را زیر کف ساختمان می‌ریختند. امروز روش‌های زیادی برای راه‌اندازی و ساخت سیستم‌های گرمایش از کف در ساختمان‌های مختلف راه‌اندازی شده است. این سیستم یک فناوری نوین و هوشمند برای تأمین گرمای ساختمان‌هاست که در آن اتاق‌ها به صورت مستقیم و از طریق سطح ساختمان گرم می‌شوند.

سیستم گرمایش از کف چیست؟

سیتم گرمایش از کف به سیستم‌هایی گفته می‌شود که برای تأمین گرمای محیط از طریق کف ساختمان‌ها استفاده می‌شود. این سیستم‌ها بر پایۀ سیالات کار می‌کنند و در تمام ساختمان‌ها اعم از مسکونی، تجاری، سالن‌های کارخانه‌ها، رستوران‌ها و… قابل اجرا و استفاده هستند. جالب است بدانید که از این سیستم‌ها در فصل‌های گرم سال نیز می‌توان به عنوان سیستم‌های تأمین کنندۀ سرمایش استفاده کرد.

این سیستم گرمایش برای اولین بار در سال 1380 در ساختمان‌های مسکونی ایران نصب شد. البته پیش از این سال، از سیستم گرمایش از کف برای ورزشگاه بزرگ آزادی نیز استفاده شده بود. در سال‌های اخیر استفاده از این سیستم‌های گرمایشی در ساختمان‌های مسکونی طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

سیستم‌های گرمایش از کف چه انواعی دارند؟

به تمام شیوه‌هایی که افراد بتوانند از طریق آن گرمایش محیط را از طریق کف به بخش‌های مختلف منتقل کنند، گرمایش از کف گفته می‌شود. در سال‌های اخیر استفاده از این سیستم، به خصوص در طبقۀ اول ساختمان‌های مسکونی، بسیار رایج شده است. زیرا کف خانه‌های طبقۀ اول به دلیل قرار گرفتن در بالای پارکینگ‌ها، سردتر از سایر طبقات ساختمان‌هاست. در ادامه به معرفی دو نوع رایج از سیستم‌های گرمایش از کف (آبی و برقی) و نحوۀ نصب آنها اشاره شده است.

گرمایش از کف آبی

در این سیستم‌ها شبکۀ لوله‌های آب که ضخامت آنها کمتر از دیگر لوله‌های آب است. در کف ساختمان تعبیه می‌شوند و تشکیل یک موتورخانه یا پکیج می‌دهند. بویلر موتورخانه یا پکیج دمای آب را تنظیم خواهند کرد. در این روش شما با کم و زیاد کردن دمای آب قادر خواهید بود که دمای محیط خانه را هم کنترل کنید. سیستم‌های گرمایش از کف آبی را می‌توان به رادیاتور بزرگی تشبیه کرد که در کف ساختمان‌ها نصب می‌شود. شما می‌توانید با انجام برخی بازسازی‌ها و افزودن لوله‌کشی‌هایی به کف ساختمان، از رادیاتورهای دیواری هم برای تأمین گرمایش از کف آبی استفاده کنید.

گرمایش از کف برقی

این سیستم‌ها از یک منبع برق و یک شبکه المنت ساخته می‌شوند. وظیفۀ تنظیم دما در سیستم‌های برقی به عهدۀ سوئیچی است که روی دیوار نصب می‌شود. این سوئیچ را می‌توان برای هر بخش یا اتاق از ساختمان تغییر داد.

تا چند سال گذشته برای نصب سیستم گرمایش از کف برقی، کف ساختمان را المنت گذاری می‌کردند. سپس شبکۀ ایجاد شده را به منبع برق متصل می‌‎کردند و از این طریق سیستم‌های گرمایش از کف برقی راه‌اندازی می‌شدند. اما امروزه و با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، فرش‌های المنتی طراحی و تولید شده‌اند که به راحتی می‌توان از آنها در زیر پوشش‌هایی مثل پارکت استفاده کرد. حسن این فرش‌های المنتی این است که برای نصب آنها نیازی به بازسازی منزل و استفاده از مصالح مختلف ساختمانی نیست.

منبع خبر: آریا مرز

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید