مهم ترین فواید و مزایای هوشمند سازی ساختمان
به گزارش اخبار ساخته ها؛ در دنیای مدرن امروزی، امنیت و ایجاد آرامش و آسایش، به یک مؤلفه مهم و حائز اهمیت تبدیل شده است. هوشمند سازی ساختمان از راهکارهای کاربردی برای برآورده ساختن این نیازها می باشد. Smart Home یا خانه هوشمند، استفاده از تجهیزات و ابزارهایی بوده که از طریق آن به راحتی می توان کنترل و مدیریت وسایل مکانیکی، برقی و سیستم های امنیتی ساختمان را در اختیار گرفت. پیاده سازی این سیستم در ساختمان مزایای بسیاری را به همراه می آورد، در این مطلب قصد داریم شما را با مهم ترین مزایا هوشمند سازی ساختمان آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
1- بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی
بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی و برق را می توان یکی از شاخص ترین مزایا هوشمند سازی ساختمان قلمداد نمود. بسیاری از کشورها به منظور استفاده بهینه آیندگان از منابع انرژی، صرفه جویی در مصرف انرژی را در سر لوحه کار خود قرار داده اند. خانه ها و ساختمانها، از اصلی ترین مکان های هدر رفت و اتلاف انرژی در اقصی نقاط دنیا به شمار می آیند. به منظور جلوگیری از اتلاف منابع انرژی، در سال های اخیر مقوله هوشمند سازی ساختمان بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. تجهیزات تعبیه شده در خانه هوشمند، ضمن مدیریت عملکرد وسایل، مصرف انرژی را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
لازم به ذکر است که سیستم هوشمند سازی با کنترل نرخ مصرف انرژی در ساعات اوج مصرف، در کاهش هزینههای مصرفی و اقتصادی خانوارها، نقش بسزایی ایفا می نماید. همچنین، در مواقع عدم حضور ساکنان در ساختمان، سیستم هوشمند سازی، میزان مصرف انرژی را به حداقل می رساند.
2- افزایش ضریب ایمنی و امنیت از مزایا هوشمند سازی ساختمان
از دیگر مزایا هوشمند سازی خانه می توان به افزایش امنیت و ایمنی فضاها و محیط های اداری و سازههای مسکونی و ساختمانی، اشاره نمود. در ساختمان هوشمند مجموعه ای از سیستم ها و تجهیزات امنیتی و نظارتی مطمئن و کاربردی مورد استفاده قرار می گیرد. نصب و اجرای سیستم هایی مانند تشخیص و اطفای حریق هوشمند، سیستم تشخیص نشتی گاز و تجهیزات امنیتی، ضریب ایمنی ساختمان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. علاوه بر این، تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، مانع از بروز اتفاقات و حوادث ناخوشایند و خطرناک در محیط می شوند.
3- افزایش سطح رفاه و آسایش و راحتی ساکنان
تجربه زندگی در یک محیط مدرن و لوکس، برای اغلب قریب به اتفاق افراد خوشایند و راضی کننده می باشد. امکانات خانه هوشمند، در افزایش سطح رفاه و راحتی و آرامش افراد تاثیر مطلوب و بسزایی از خود برجای می گذارد. با استفاده از تجهیزات هوشمند و تعریف سناریوهای مختلف، قابلیت کنترل و مدیریت بسیاری از وسایل تنها با لمس یک دکمه و از راه دور، برای کاربران امکان پذیر می گردد. همچنین، کنترل تردد سالمندان و کودکان و ورود و خروج افراد، با تعریف سناریوی مشخص، به نحو مطلوب عملیاتی می گردد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که کنترل و مدیریت کلیه تجهیزات ساختمان هوشمند، از طریق ریموت کنترل یا گجت های هوشمند به راحتی میسر می شود.
4- ارتقای کارکرد و عملکرد بهینه سیستم ها
یکی دیگر از فواید هوشمند سازی ساختمان بهبود بخشیدن کارکرد و راندمان کلیه سیستم ها و تجهیزات الکترومکانیکی استفاده شده در فضا می باشد. در یک ساختمان هوشمند BMS، کلیه تجهیزات و لوازم برقی به صورت یکپارچه توسط کنترل کننده مرکزی کنترل و مدیریت می شوند. بر همین اساس، کارکرد سیستم با کوچکترین خطا و اختلالی صورت می گیرد. همچنین، در مواقع بروز نقص و ایراد فنی، به راحتی و در سریع ترین بازه زمانی می توان خطای ایجاد شده را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام نمود.
5- ایجاد ظاهری لوکس و مدرن در سازه
بخشیدن ظاهری متفاوت و منحصر به فرد و در عین حال مدرن به خانه را می توان از دیگر مزایا خانه هوشمند برشمرد. به طور معمول، در پروژه هوشمند سازی بسیاری از تجهیزات و لوازم قدیمی، جای خود را به وسایل و ابزارهای جدید و مدرن می دهند. به عنوان نمونه کلیدهای لمسی با برخورداری از ظاهر شیشه ای و جذاب، جایگزین کلید و پریزهای رایج می شوند. بازه رنگی متفاوت و چشم نواز تجهیزات هوشمند سازی، زیبایی و جذابیت بصری فضای داخلی را دو چندان می سازد. به عبارت دیگر، با هوشمند سازی ساختمان در ظاهر و شمایل و نمای بصری محیط، تغییر و تحولات چشمگیری ایجاد می شود.
6- افزایش طول عمر مفید تجهیزات از مزایا هوشمند سازی ساختمان
در پروژه هوشمند سازی ساختمان از تجهیزات بسیار پیشرفته و روز دنیا استفاده به عمل می آید. استفاده از فناوریها و تکنولوژی های مدرن در ساختار این تجهیزات، علاوه بر افزایش کارکرد و عملکرد بهینه، طول عمر بالای این سیستم ها را در پی دارد. این امر در کاهش و به حداقل رساندن هزینه های افراد در دراز مدت کمک شایانی می نماید.
7- افزایش قیمت و بهای ساختمان
نصب و اجرای سیستم هوشمند در فضای یک ساختمان، به صورت مستقیم بازه قیمت و بهای ملک را تحت شعاع قرار می دهد. با توجه به افزایش چشمگیر املاک و مستغلات در طی سال های اخیر، این امر را می توان به عنوان یک سرمایه گذاری برای مالکان خانه های هوشمند در نظر گرفت.
8- امکان برنامه ریزی مشخص برای عملکردهای خاص
سیستم هوشمند سازی ساختمان قابلیت زمان بندی و برنامه ریزی عملکرد و کارکرد بخش های مختلف یک محیط را به سادگی فراهم می آورد. بر این اساس، افراد می توانند متناسب با نوع نیاز خود و نحوه کاربری، یک عملکرد خاص را در بازه زمانی مشخص برنامه ریزی کنند. روشن شدن تلویزیون در زمان معین یا بالا رفتن پرده و پنجره در زمان مشخصی از صبح، برخی از عملکردهای خاص خانه هوشمند تلقی می گردند.
9- کنترل و دسترسی راحت به تجهیزات
سیستم BMS قابلیت کنترل و مدیریت کلیه تجهیزات و عملکردهای ساختمان را از طریق ابزارهای ارتباطی هوشمند نظیر اینترنت، تلفن همراه و رایانه شخصی، از هر نقطه از دنیا فراهم می آورد. همچنین، دسترسی و استفاده از این تجهیزات برای کاربران به راحتی صورت می گیرد.
10- کاهش چشمگیر فرآیند کابل کشی از دیگر مزایا هوشمند سازی ساختمان
کم شدن قابل توجه عملیات کابل کشی، یکی دیگر از مزایا خانه هوشمند به حساب می آید. این امر ضمن منظم ساختن نمای ساختمان، صرفه جویی در هزینه های سیم کشی را به دنبال دارد.
انتهای پیام/
منبع خبر: محبوب مکانیک