ibms یا سیستم هوشمند مدیریت ساختمان چیست؟
به گزارش اخبار ساخته ها؛ هوشمند سازی ساختمان یا همان BMS باهدف ورود چند ابزار الکتریکی به مقوله هوشمند و امکان کنترل، نظارت و بهینهسازی کارکرد آنها در بستری هوشمند موردتوجه قرارگرفته است. ولی ibms درواقع به سیستم هوشمند سازی گفته میشود که تمامی تجهیزات هوشمند ساختمان را به کمک مجموعهای از سنسورها، کنترلها و عملگرهای خود یکپارچه میسازد.
ibms سیستمی بهمنظور اجرای مدیریت هوشمند یکپارچه در یک کل واحد گفته میشود.
برای آنکه بگوییم محدوده عملیاتی ibms و BMS چیست؟ و چه ابزارهایی را شامل میشوند. باید بگوییم BMS به تعداد وسایل درون یک ساختمان که به درخواست مالک هوشمند شدهاند و ibms به تعداد ابزارهایی هوشمند که بهصورت هماهنگ عمل میکنند، گفته میشود.
Ibms و BMS چیست؟
برای توضیح بیشتر باید گفت، Ibms به مجموعهای از سختافزارها و نرمافزارها در جهت مانیتورینگ، کنترل و نظارت بر تجهیزات ساختمان بهمنظور اعمال اقدامات لازم متناسب با شرایط آنها بهصورت خودکار گفته میشود. از پس اجرای مهندسی و دقیق ibms خانههای هوشمند (BMS) پا به عرصه حیات گذاشته و مالکان خود را از مزایای کثیری بهرهمند میسازند. بدین ترتیب سیستم ibms زمانی که در یک ساختمان مدرن تمامی اجزا هوشمند بهصورت هماهنگ عمل نمایند، اجراشده است.
لایههای مختلف موجود در معماری ibms
با توجه به کاربردهای وسیع فناوری ibms در هوشمند سازی ساختمان مانند کنترل عملیات تهویه ساختمان، اندازهگیری و نظارت بر عملکرد ساختمان و برقراری ارتباط با سایر سیستمهای ساختمان میتوان لایههای متعددی در معماری ibms ذکر نمود. لایه مدیریتی که شامل نظارت، کنترل و ذخیرهسازی اطلاعات و ارائه گزارشهای متعدد (روزانه، ماهانه، سالانه) میشود. لایه کنترلی که تمامی فرآیندهای کنترلی در آن صورت میگیرد و درنهایت لایه زمینه که سنجش و جمعآوری اطلاعات را در این سیستم بر عهده دارد.
اهداف ibms از پیادهسازی در ساختمانها
هوشمند سازی ساختمان یا همان BMS در هر سطح و اندازهای میتواند؛ فواید فراوانی را برای ساکنین به ارمغان آورد. البته گسترش و وسعت بخشیدن به آن نیز بهتبع بر فواید این فرایند مدرن میافزاید. بدین ترتیب برای آنکه بگوییم هدف ibms چیست؟ باید به تعادل رساندن رفاه و سطح مصرف اعضای ساختمانها را از مهمترین این اهداف بدانیم.
بدین ترتیب درحالیکه BMS میکوشد، سطح رفاه را افزایش داده و مصرف را کاهش دهد، ibms تلاش میکند، با مجموعه نرمافزارها و سختافزارها، BMS را در به تعادل رساندن سطح رفاه و مصرف، افزایش آرامش ساکنین، تدوین سناریوهای کنترلی و اجرای فرمانهای کنترلی در ساختمانهای هوشمند، بهعنوان یک حامی یاری رساند.
سیستم هوشمند مدیریت ساختمان
مزایای ibms و BMS چیست؟
بهراستی مزایای فناوری ibms و BMS چیست؟ که در دنیای مدرن امروز تا این حد کاربران هوشیار و نکتهسنج را به سمت خود جذب نموده است. با رصد مشخصات فنی و عملکردی این تکنولوژی متوجه میشویم که ایجاد محیط زندگی مطلوبتر، امکان دریافت گزارش از نحوه کارکرد تجهیزات و بهینهسازی نوع مصرف متناسب با کارایی از مهمترین این مزایا به شمار میروند.
البته افزایش طول عمر مفید دستگاهها، عدم نیاز به تعمیرات زودهنگام و ایجاد هماهنگی بین سیستمهای ساختمانی نیز از دیگر مزیتها بوده که بهراستی استفاده از این سامانهها را مطلوب نموده است. البته شما با هوشمند سازی ساختمان خود ارتقا عملکرد سیستمهای کنترلی، قابلیت کنترل بخشهای ساختمان از طریق موبایل و یکپارچهسازی کارکرد تجهیزات را نیز کسب میکنید که تحسینبرانگیز هستند.
تفاوت ibms با BMS؟
برای آنکه بدانیم، تفاوت ibms با BMS چیست؟ باید به مفهوم و دلیل پیدایش هر یک توجه نماییم. درواقع ابتدا BMS باهدف هوشمند سازی ساختمانها به میدان فناوریهای نوین پا گذاشت، اما با گذر زمانی اندک واژه ibms نیز بدان اضافه گشت که خبر از یکپارچهسازی تمامی فرایندهای هوشمند موجود در فضای ساختمانها میداد. بدین ترتیب از تفاوتهای این دو میتوان بدین گونه پرده برداشت.
اولین تفاوت: هدف
BMS باهدف مدیریت انرژی و کنترل مصرف تجهیزات در فضای مشترک ساختمانها به محیطهای مسکونی، اداری و تجاری پا نهاد. ولی هدف ibms یکپارچهسازی تمامی سیستمهای هوشمند موجود بود.
دومین تفاوت: وظیفه
سیستم هوشمند مدیریت ساختمان وظیفه خود را یکپارچهسازی سیستمهای هوشمند با امکان نظارت از طریق یک اینترفیس میداند و هیچگونه مسئولیتی در جهت کنترل مستقیم سیستمها بر عهده نمیگیرد. بدین ترتیب صرفاً وظیفه این سیستم آگاهی از عملکرد و گزارشگیری است. ولی BMS بر کار تکتک تجهیزات نظارت مستقیم و بدون وقفه دارد.
ویژگیهای مهم و قابلتأمل ibms
ویژگیهای فراوان سیستم هوشمند مدیریت ساختمان سبب شده، افراد بسیاری در سراسر جهان به سمت این سامانههای رفاهی سوق پیدا نمایند. اگرچه کیفیت اجرایی و عملی این سیستمها به شرکت خانه هوشمند که انتخاب مینمایید، بسیار وابسته است. ولی سیستمهایی که عالی نصب و پیادهسازی شده باشند با ویژگیهای تحسینبرانگیزی ساختمان را فتح خواهند کرد.
توانایی عالی در کاهش خطاهای انسانی، افزایش ایمنی ساختمانها و کاهش هزینههای عملیاتی از بارزترین این ویژگیها به شمار میروند. البته حفظ زیرساختهای قدیمی، کاهش اثر کربن ساختمانها و پایداری به مقررات زیستمحیطی نیز توانسته بر محبوبیت این سامانههای مدرن بی افزاید. در همین راستا بهرهمندی از دادههای هوشمند، افزایش ارزش داراییها، امکان اقدام در زمان واقعی و افزایش راندمان محیطها را نیز باید به فهرست این ویژگیها افزود.
کاربردهای متعدد سیستم هوشمند مدیریت ساختمان
به دلیل طراحی زیرساختهای مؤثر فناوری اطلاعات و پروتکلهای اینترنتی (IP) امروزه میتوان از ibms برای هوشمند سازی ساختمان در هر سطحی استفاده نمود. بدین ترتیب امروزه از این فناوری در یکپارچهسازی سیستمهای دما و تهویه هوا، اعلام و اطفاء حریق، کنترل روشنایی و تجهیزات امنیتی و نظارتی استفاده فراوان میشود.
البته از این فناوری میتوان در سیستمهای تغذیه اضطراری، کنترل مصرف حاملهای انرژی و خطوط تلفن، وای فای و آنتن مرکزی و توزیع سیگنال نیز بهره برد. تسریع عملیات ارائه پاسخ به دلیل پردازش موازی، بهراستی پیادهسازی این سیستمهای پرکاربرد مبتنی بر علم روز و مجموعهای پیشرفته از سختافزار و نرمافزار را بهصرفه نموده است.
امروزه این سیستم محدود به خانههای هوشمند نبوده و سیستمهای نیروگاهی، آتشنشانی، ادارهها، اماکن مذهبی، آموزشی و فرهنگی بسیاری از آن بهرهمند شدهاند.
کلام آخر باب سیستم هوشمند مدیریت ساختمان
Ibms با رویکرد یکپارچهسازی سیستمهای هوشمند جهت رسیدن به یک مرکز کنترل جامع داخل فضاهای یک ساختمان شکل گرفت. این سیستم به دلیل تواناییهای بالای ساختاری و فنی قدرت مدیریت همه سیستمهای ساختمان را داشته و بر مبنای توسعه یکپارچه سیستمها استوار است. بدین ترتیب مدیریتی موازی را بر کنترل مستقیم ترجیح داده و از کنترل مستقیم سیستمها اجتناب میکند.
انتهای پیام/
منبع خبر: فریتز