صنایع غذایی و اهمیت بهداشت دستها
به گزارش اخبار ساخته ها به نقل از ماهنامه «ویکی کلین»، سوجای خندلوال، یکی از شرکای شرکت Mohan Impex از تولیدکنندگان و توزیعکنندگان پیشروی محصولات غذایی در هند؛ دکتر راکنا داو، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت Micro GOLLP که هدفشان بهبود رعایت بهداشت دست با دیجیتالی کردن این فرآیند است؛ با مریگانت واریر، سردبیر ژورنال Clean India دربارۀ چالشهای حفظ بهداشت دست و آشتیدادن دستاندرکاران حوزه موادغذایی با این مبحث صحبت کردند.
سوجای خندلوال می گوید: طبق معیارهای سازمان ایمنی و استانداردهای موادغذایی هند FSSAI، کارگران ما هنگام ورود به محل کار، دستان خود را میشویند و قبل از شروع به کار هم دستکش یکبارمصرف به دست میکنند. پارامترهای بهداشتی زیادی وجود دارد که FSSAI بر آن تأکید دارد. اگر به هر سطح خارجی دست بزنید، دستانتان باید قبل از شروع به کار دوباره شسته شوند. طبق معیارها مدت زمان شستن دستها باید 40 تا 60 ثانیه باشد. متأسفانه در هند، فقط شرکتهای غذایی بزرگ از سیستمهای بهداشتی استفاده میکنند و 90 درصد باقیِ کسبوکارهای غذایی به این مسائل بهداشتی توجه نمیکنند. اگر شما وارد بخش تولید بیشتر شرکتهای غذایی هند یا نانواییهای شخصی شوید، متوجه میشوید که کارگران، نه دستان خود را میشویند و نه از دستکش استفاده میکنند. نتیجه مستقیم عدم رعایت بهداشت، باعث آلودگی موادغذایی و افزایش بار میکروبی میشود و بر کیفیت موادغذایی هم اثر میگذارد. با این حال، پس از شیوع کرونا، فعالان صنعت غذایی شروع به استفاده از ضدعفونیکنندهها کردند. وقتی ما این شرکت را تأسیس کردیم، از روش «ببین و بگو» برای آشنایی کارکنانمان با نحوه رعایت بهداشت 6 مرحلهای دست استفاده کردیم. ما از نتایج آزمایشگاهی استفاده میکردیم که کاهش میزان میکروبها را بعد از رعایت روش صحیح بهداشت دست نشان میداد. با انجام این کار، مردم متوجه رعایت توصیههای FSSAI میشوند. با رعایت روش صحیح، 99 درصد میکروبها کشته میشوند. با کوتاه کردن این فرآیند شاید 99 درصد این میکروبها کشته شوند، اما میکروبهای باقیمانده در میکروبیولوژی معادل یک میلیون سلول میکروبی هستند.
خندلوال در ادامه میگوید: قوانین رعایت بهداشت دست FSSAI بسیار دقیق و سختگیرانه است. شاید رعایت آن روی کاغذ برای همه آسان باشد، اما در عمل پیادهسازی آن راحت نیست. هنگامی که شخصی وارد محیط کار میشود، باید با هر بار برخورد دستش با سطحی غیر از ابزار کار، آن را بشوید. این موضوع زمانی قابل درک است که شخصی از محیط خارج از کار به آنجا وارد میشود؛ اما اگر لازم باشد هر شخصی هر چند دقیقه یکبار دستهایش را بشوید، چطور میتواند کار کند؟ این یک چالش است.
راکنا داو نیز در این زمینه توضیح می دهد: ما به کارکنان بخش غذایی توصیه نمیکنیم که دائماً دستهایشان را بشویند، اما پیشنهاد میکنیم که این کار را به طور منظم، حداقل هر ساعت یکبار انجام دهند. این شستن متناوب دستها، آلودگی میکروبی را کاهش میدهد و از آلودگی غذایی پیشگیری میکند.
سوجای خندلوال ضمن اینکه تاکید می کند این هزینه روی کل هزینه عملیاتی اضافه شده است، میگوید: استفاده از دستگاههای ما آسان است و مدیران با استفاده از آنها میتوانند رعایت بهداشت دست هر یک از کارکنان را پیگیری کنند. دستگاه چندمنظوره ما در هر بار استفاده 2/5 میلیلیتر الکل را روی دست شخص میریزد و خشککن هم دارد که دمنده Blower نیست و از نوع خشککن هوا Air Dryer است. هر باری که یکی از دستاندرکاران بخش غذایی وارد میشود؛ سیستم، ورود او را ثبت میکند و امکان نظافت دست را به او میدهد. بر فرآیند رعایت بهداشت دست نظارت میشود و روش درست از قبل مشخص شده است، در نتیجه نیاز به مصرف چیزهای اضافی نیست. با به کارگیری این قبیل دستگاه ها دیگر نیازی به استفاده از دستمال، حوله کاغذی، سطل و کیسه زباله و شخصی برای خالی کردن سطلها نیست. اینترنت اشیاء این امکان را به ما میدهد که رعایت بهداشت و یا عدم رعایت آن را پیگیری کنیم. این اطلاعات نمایش داده میشوند و همین باعث انگیزه کارکنان میشود تا عملکرد بهتری داشته باشند و به مدیران هم کمک میکند تا ببینند آیا به اهداف خود در زمینه رعایت بهداشت دست رسیدهاند. مشتریان ما شاهد نتایج مثبت استفاده از این دستگاه خواهند بود، از جمله صرفهجویی در مصرف آب و پسانداز در هزینههای مستقیم و غیرمستقیم. در حال حاضر، کارشناسان و بازرسان سازمان استاندارد و ایمنی غذایی هند (FSSAI) که مسئول نظارت بر واحدهای تهیه و ارائه غذا هستند، استفاده از دستگاه های دست خشک کن را توصیه میکنند.
راکنا داو ادامه می دهد: این هزینه ممکن است مستقیم یا غیرمستقیم باشد و شامل مکانی برای شستن دستها، میزان آب (معمولاً هر شخص برای شستن دست به 2/25 لیتر آب لازم دارد)، صابون، برق، دستمال حوله (معمولاً بیشتر از یکی استفاده میشود) خواهد بود. معمولاً هر شخص چند بار از دستگاه ضدعفونیکننده استفاده میکند. هر استفاده اضافی هزینهها را تا 33 درصد افزایش میدهد. از دستگاه خشککن دمنده هم نمیتوان برای خشککردن دستها استفاده کرد، زیرا ذرات معلق در هوا باعث آلودگی فضا میشوند. متأسفانه در هند تنها بازیگران بزرگ و اصلی صنایع و خدمات غذایی از سیستمهای بهداشتی استفاده میکنند و 90 درصد دیگر کسبوکارهای مواد غذایی، به اصول بهداشتی پایبند نیستند و از این سیستمها استفاده نمیکنند.
انتهای پیام/