۱۴۰۳/۰۹/۰۳

بدقولی نظام بانکی به پرداخت تسهیلات مسکن روستایی

نظام بانکی در 10 ماه گذشته به 94.6 درصد از تعهد خود در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی عمل نکرده است .
بدقولی نظام بانکی  به پرداخت   تسهیلات مسکن روستایی

به گزارش پایگاه خبری اخبار ساخته ها، بررسی گزارش آخرین وضعیت طرح‌های بهسازی و نوسازی مسکن در روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر در سال 1401 حاکی از عملکرد بسیار نامطلوب نظام بانکی در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی است.

درحالی که مقرر بود، 200 هزار فقره تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در سال 1401 به مردم پرداخت شود، تعداد قرارداد منعقد شده برای پرداخت وام توسط نظام بانکی تا تاریخ 10 دی سال 1401 با گذشت 10 ماه از سال به 10 هزار 870 فقره می‌رسد.

عملکرد بسیار نامطلوب نظام بانکی در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی درحالی به ثبت رسیده است که 3 بانک دولتی ملی، صادرات و ملت تا تاریخ مذکور فقط 50 فقره تسهیلات نوسازی مسکن روستایی پرداخت کردند. این درحالیست که سه بانک نامبرده مطابق برنامه ششم توسعه باید 87 هزار فقره تسیهلات مسکن پرداخت کنند.

با توجه به آمار ذکر شده عملکرد نظام بانکی در پرداخت تسهیلات نوسازی مسکن روستایی طی 10 ماه ابتدایی سال معادل 5.4 درصد برآورد می‌شود و 94.6 درصد از تکلیف در این بخش محقق نشده است. این درحالیست که از تعهد ۴ میلیونی دولت تحت عنوان نهضت ملی مسکن، ۸۰۰ هزار واحد مربوط به نوسازی و بهسازی روستاها است و این تکلیف باوجود دستور رئیس جمهور و ابلاغ شورای عالی مسکن از ۲۵ آبان ۱۴۰۰ پیشرفت نامطلوبی را ثبت کرده و اجرا با تاخیر بیش از یک ساله مواجه شده است.

* اثر نوسازی مسکن روستایی در بلایای طبیعی

تاثیر نوسازی و بهسازی بافت فرسوده در مسکن روستایی در بلایای طبیعی به خوبی مشخص می‌شود. در این راستا، توجه به دو زلزله اتفاق افتاده در منطقه غرب آسیا شایان توجه است.

بر این اساس اخیراً در کشور افغانستان به عنوان یک کشور که از بافت فرسوده روستایی به شدت رنج می‌برد، زلزله‌ای با قدرت ۶.۱ ریشتر، دست‌کم ۱۵۰۰ کشته و دو هزار زخمی برجای گذاشت. این زلزله بامداد روز چهارشنبه یکم تیرماه در ۴۴ کیلومتری شهر «خوست» واقع در جنوب شرق افغانستان و در عمق ۵۱ کیلومتری زمین رخ داد.

در فاصله کمتر از 10 روز از زلزله افغانستان، زلزله 6.3 ریشتری سایه خوش 5 نفر از هموطنان‌ جان باختند، بر این مبنا نوسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی در ایران بر خلاف کشور افغانستان زمینه کاهش تعداد جانباختگان را فراهم کرد.

بر این اساس در شرایطی که نوسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی متوقف شود، زلزله در برخی از مناطق کشور می‌تواند مشابه افغانستان زمینه جان باختن تعداد زیادی از مردم را فراهم کند.

* اهمیت پرداخت تسیهلات نوسازی مسکن روستایی

در این رابطه سعید صادقی، کارشناس حوزه اقتصاد و مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: سیاست‌های رئیس کل جدید بانک مرکزی باید منابع بانکی را به سمت بخش مولد اقتصادی هدایت کند و یکی از مهمترین بخش‌های مولد اقتصادی، حوزه ساخت مسکن است.

وی افزود: عملکرد نظام بانکی در حوزه تسیهلات مسکن روستایی طی 10 ماه اخیر ناامیدکننده است و انتظار جدی از رئیس کل جدید بانک مرکزی عمل به تعهدات قانونی در این زمینه است.

این کارشناس اقتصاد و مسکن گفت: تسهیلات مسکن روستایی می‌تواند زمینه ایجاد اشتغال در بیشتر از 300 بنگاه پسینی و پیشینی را فراهم کرده و زمینه ایجاد رونق اقتصادی را فراهم کند.

* از رئیس کل جدید بانک مرکزی انتظار پرداخت تسهیلات ساخت مسکن را داریم

 پرداخت تسهیلات مسکن روستایی یکی از مهمترین مطالبات نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای حل مسئله مردم است؛ اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در بیان اهمیت تسهیلات مسکن روستایی گفت: قانون جهش تولید و تامین مسکن در راستا برنامه‌های 5 ساله توسعه بر پرداخت تسهیلات مسکن تاکید ویژه داشته اما طی 10 ماه گذشته شاهد عملکرد بسیار نامطلوب در این حوزه بودیم.

شاکری با اشاره به آمار پرداخت تسهیلات مسکن روستایی گفت: اینکه 3 بانک دولتی تنها 50 فقره وام دادند درحالی که باید 87 هزار فقر وام نوسازی مسکن به مردم پرداخت می‌کردند، عملکرد غیرقابل پذیرشی است و ما در مجلس این مسئله را با سوال از وزرای مربوط جویا خواهیم شد.

شاکری گفت: این امید وجود دارد‌ با تغییر نگرش بانک مرکزی در دوره جدید توجه به تسهیلات ساخت مسکن در شهرها و روستاها به روال و مسیر اصلی خود بازگشته و زمینه تحقق اهداف که رفاه مردم است، مهیا شود.

پرداخت تسهیلات ساخت مسکن می‌تواند زمینه حل اساسی‌ترین نیاز مردم یعنی تامین سرپناه را فراهم کرده و با فعالسازی یک پشران اقتصاد در کشور زمینه حرکت به سمت رونق اقتصادی را فراهم کند.

به نقل از فارس 

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید