کلان بیمارستان هوشمند افتتاح می شود
به گزارش اخبار ساخته ها؛ کلان بیمارستان هوشمند حضرت مهدی(عج) به عنوان بزرگترین طرح نظام سلامت در قلب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) که از دیرباز ملجا بیماران از سراسر کشور بوده است، با امکانات کمنظیر و در تراز جهانی از جمله ۵۲۲ تخت بستری، ۲۰۴ تخت ویژه، ۱۱۰ تخت اورژانس، ۴۲ تخت اتاق عمل و تجهیزات به روز در ۱۸ طبقه و با متراژ ۱۰۸ هزار و ۱۵۷ متر مربع است تا یاری گر بیماران از سراسر میهن اسلامی باشد.
این کلان بیمارستان که با عنوان «مهدی کلینیک» نیز از آن یاد میشود، طرحی در تراز و استانداردهای جهانی، اوج مشارکت خیرین، دولت و بخش خصوصی است در بیست و سوم آبان سال ۱۳۹۰ به عنوان یک مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی در محوطه مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، آغاز شد.
در این طرح، الگویی از مشارکت خیرین و دانشگاه علوم پزشکی تهران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان نمایندگان دولت در تامین اعتبار، فرصت جدیدی را برای خیرین عرصه سلامت فراهم کرد که به جای تامین منابع کل طرح، هزینه درصدی از پیشرفت طرح را تقبل کند. برای تسریع در ساخت این طرح آبان سال ۱۳۹۵ با توافق وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران، شرکتی تاسیس شد که در قالب قرارداد ساخت، بهرهبرداری و واگذاری بیاتی منابع مورد نیاز، این طرح ملی را تامین کند.
از ابتدای سال ۱۴۰۱، تقریبا ۹۰ درصد فضای فیزیکی تکمیل شده و با تلاش شبانهروزی نصب و راه اندازی تجهیزات بیمارستانی و پذیرش بیمار شروع شد و اکنون طبقه اول اورژانس با ۱۱۰ تخت بستری و نصب تجهیزات سرمایهای مانند ام آر آی، سی تی اسکن و رادیولوژی پذیرای بیمار است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این کلان بیمارستان در راستای ارائه خدمات در تراز استانداردهای جهانی با مجموعهای منحصر به فرد از نظر تعداد تخت ویژه و اتاق عمل در یک بیمارستان شامل ۵۲۱ تخت بستری عادی، ۲۰۴تخت بستری ویژه، ۲۷ تخت آنژیو، ۱۰۲ تخت بستری حاد و اورژانس و ۳۰ تخت بستری روزانه جراحی سرپایی برای رائه خدمت طراحی شده است همچنین در این مجموعه، امکانات پاراکلینیکی شامل آزمایشگاه، مرکز تصویربرداری و پزشکی هسته ای به ارائه خدمت به بیماران خواهد پرداخت.
۳۸ اتاق عمل در بیمارستان «مهدی کلینیک»
مهدی ناطقی ادامه داد: ۲۲ تخت ویژه (ICU) و تجهیزات جانبی مانند ونتیلاتور، ساکشن و مانیتورینگ به طور کامل نصب و راه اندازی و آماده پذیرش بیماره بوده و بنا داریم در طی ۶ ماه اول سال۱۴۰۲ همه بخشهای ویژه تجهیز و راهاندازی شود.
به گفته ناطقی، در طبقه۱۲ بخش های جراحی و طبقه۱۳ بخش های داخلی به طور کامل تجهیز شده اند و به مدت۳ ماه پذیرش بیمار را انجام داده است و در طی ۶ ماه اول سال۱۴۰۲ تمامی بخشهای بستری در طبقات ۸ تا ۱۱ تجهیز و راهاندازی شده است و هر طبقه بستری شامل ۲۹ تخت بستری است.
وی تصریح کرد: طبقههای ۱۴و ۱۵ جهت کتابخانه، کلاسهای آموزشی و پاویون پزشکان و دانشجویان (رزیدنت، اینترنو) تجهیز و آماده بهرهبرداری است. در این اتاقها، تختهای استراحت، میزهای رایانه و سلف سرویس تعبیه شده است ضمن اینکه سالن آمفی تئاتر با تجهیزات صوتی و تصویری نصب و تکمیل شده است.
ناطقی اضافه کرد: از دیگر امکانات مجموعه میتوان به بخشهای آموزشی و سالن آمفی تئاتر در مساحت چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع، بخش های اداری و پشتیبانی شامل رستوران، پاویون، پارکینگ، انبار دارو، آشپزخانه، مرکز گازهای طبی، رختکن مرکزی، رستوران و پارکینگ با مساحت چهار و ۴۷۵ متر مربع اشاره کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهارداشت: تختهای طبقه ۱۳ از سه ماه پیش مورد بهره برداری قرار گرفت و به طورکامل راه اندازی شده. تختهای طبقه ۱۲ نیز به تازگی توسط همکاران جراح و اورولوژیست مورد استفاده قرار گرفته است. بدین ترتیب اکنون ۱۷۴ تخت بستری به طورکامل فعال شده و ۲۵ تخت اورژانس نیز در حال فعالیت است.
ناطقی گفت: در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۲، همه تختهای بستری فعال خواهند شد که این مهم در گرو جذب نیرو انسانی کافی است که این نیروها شامل پزشک، پرستار، کمک بهیار و نیروی خدماتی، پشتیبانی و اداری هستند و امیدواریم با کمک دولت، وزارت بهداشت و سازمان اداری و استخدامی کشور این مشکل نیز برطرف شود.
وی ادامه داد: تا امروز بیش از ۷۰ درصد تجهیزات مورد نیاز توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری بنیاد علوی و خیرین تهیه شده است اما همچنان حدود ۳۰درصد تجهیزات نیاز به تامین اعتبار و همکاری وزارت بهداشت، برای خرید و راهاندازی دارد.
بیمارستان مهدی کلینیک و توسعه گردشگری سلامت
ناطقی همچنین با اشاره به گردشگری سلامت، گفت: در طی سالیان اخیر یکی از فرصتها و چالشهای نظام سلامت، مراجعه بیماران کشورهای همسایه به ایران برای دریافت خدمات نوین و پیشرفته پزشکی بوده است اما عدم وجود ساز و کاری مشخص و نظاممند، برای ارائه خدمات پزشکی به بیماران منطقه، منجر به فراهم آمدن بستری برای سودجویی برخی افراد و موسسات خصوصی شده است.
وی تصریح کرد: افتتاح بیمارستان مهدی کلینیک با تجهیزات روزآمد، پیشرفته و هتلینگ مناسب و در ترازهای جهانیان امکان را برای دانشگاه علوم پزشکی تهران فراهم میکند تا بتواند تحت قوانین مصوب وزارت بهداشت و با تعرفههای مناسب و منصفانه اقدام به ارائه خدمات پزشکی به بیماران کشورهای همسایه و منطقه کند. بنابراین افتتاح بیمارستان مهدی کلینیک میتواند آغازی برای سوق دادن بیماران بین الملل به کشور باشد.
انتهای پیام/