۱۴۰۳/۰۶/۲۷

چسب عایق رطوبتی چیست و چه کاربردها و ویژگی هایی دارد؟

چسب عایق رطوبتی، حفاظت از ساختمان در برابر نم و رطوبت و بارش های باران و برف در زیبایی و ماندگاری ساختمان تاثیر زیادی دارد.
چسب عایق رطوبتی چیست و چه کاربردها و ویژگی هایی دارد؟

به گزارش اخبارساخته ها؛ چسب عایق رطوبتی به نسل جدید عایق های رطوبتی گفته می شود که به واسطه استفاده از رزین ها چسبندگی بالایی به سطوح ساختمانی دارد. رزین ها محصولاتی هستند که پس از استفاده بر روی سطح و تکمیل واکنش شیمیایی به صورت ماده ای برگشت ناپذیربر روی سطح از نفوذ نم و رطوبت به لایه زیری جلوگیری می کند.

استفاده از چسب ها بر روی سطوح ساختمانی با توجه به ساختار کیفی این محصولات دارای نقاط ضعف و قوتی می باشند. این چسب ها از دو ماده اصلی متیل متااکریلات و استایرن تشکیل شده اند. این مواد در ترکیب چسب ها هر کدام دارای نقاط ضعف و قوتی می باشند.

استفاده از چسب های عایق رطوبتی بر روی سطوح ساختمان دارای اثرات مختلفی می باشد که این اثرات بسته به استفاده از مواد فوق متفاوت می باشد. در صورت استفاده از چسب بر روی سطح ساختمان و ایجاد سطحی شفاف ، شیشه ای بدون چسبندگی بر روی سطح، نشان از استفاده بیشتر از استایرن در چسب می باشد که این محصولات به دلیل عدم ضریب انقباض و انبساط بالا و خشک و شکننده بودن از روی سطح پوسته و کنده می شوند.

اما نوعی دیگر از ترکیبات چسب ها که چسبندگی بالایی بر روی سطح ایجاد می کنند به دلیل استفاده بیشتر از ترکیبات متیل متا دارای قیمت بالاتری نسبت به سایر ترکیبات می باشد و بعد از اعمال باعث ایجاد چسبندگی بر روی سطح و احتمال زرد شد به دلیل عدم مقاومت ماده متیل متا در برابر اشعه های خورشید ایجاد می شود. ترکیبات متیل متا به دلیل ساختار آب دوستی که دارند در مجاورت آب در گذر زمان متورم شده و از روی سطح جدا می شوند.

این ترکیبات که معمولا به صورت پوششی بر روی سطح اعمال می شوند باعث مختل سازی تنفس سازه نیز می شود. این محصولات معمولا به صورت ژله با رنگ سفید فرآوری و تولید می شوند و جهت استفاده با نسبت های مختلفی از آب ترکیب شده بر روی سطوح استفاده می شوند.

کاربردهای چسب عایق رطوبتی

  • کف سازی سرویس های بهداشتی

سرویس های بهداشتی یکی از پر رطوبت ترین نواحی در یک ساختمان میباشد. تفاوتی ندارد سازه مورد نظر مسکونی باشد و یا اینکه از نوع تجاری یا صنعتی باشد. در همه موارد شما می‌توانید سرویس های بهداشتی را در این سازه ها مشاهده کنید. استفاده از چسب عایق رطوبتی در بستر زیرین سرویس بهداشتی می تواند تا حد بسیار زیادی از نفوذ رطوبت به بافت بتنی سازه جلوگیری کند.

  • آب بندی استخر

با توجه به آن که در استخرها، سیالات آبی در تماس مستقیم با قسمت دیوار و کف هستند در نتیجه بهتر است از یک عايق رطوبتی استخر با کیفیت بسیار بالا برای آب بندی و عایق کاری کلیه سطوح استخر خود استفاده کنید. وجود هرگونه روزنه ریز در سطح استخر می تواند باعث تخریب بتن به علت نفوذ آب شود.

  • نمای ساختمان

چسب عایق رطوبتی به گونه ای طراحی و فرموله شده است که به راحتی می‌تواند بر روی نمای بتنی ساختمان های مختلف بنشیند و از سطح سازه در برابر عوامل محیطی مانند برف و باران حفاظت کند.

  • مخازن آب

معمولاً در محدوده هایی که فعالیت های کشاورزی انجام می شود یکسری مخازن آب ساخته می شود. این مخازن غالباً برای آبیاری زمین کشت مورد استفاده قرار می گیرد. برای آنکه بخش قابل توجهی از آب موجود در این مخازن بر اثر نفوذ به بافت زیرین بتن هدر نرود حتماً باید از یک عایق رطوبتی قوی برای جلوگیری از هدر رفت آب ذخیره شده استفاده شود.

مراحل اجرای عایق ضدآب چسبی:

1. آماده‌سازی سطح: سطح مورد نظر باید تمیز، خشک و عاری از هرگونه چربی، گرد و غبار و مواد زائد باشد.
2. اعمال پرایمر: قبل از اعمال عایق، پرایمر مناسب روی سطح اعمال می‌شود تا چسبندگی عایق به سطح افزایش یابد.
3. اعمال عایق:عایق ضدآب چسبی با استفاده از قلم مو، غلطک یا پیستوله روی سطح اعمال می‌شود.
4. خشک شدن عایق: پس از اعمال عایق، باید به مدت زمان مشخصی به عایق اجازه خشک شدن داده شود.

ویژگی های چسب عایق رطوبتی

قدرت نفوذ بالا

چسب عایق رطوبتی با توجه به دانسیته و گرانروی استانداردی که دارد به خوبی می تواند در منافذ کوچک سطح بتن نفوذ کند و باعث آب بندی کامل سطح شود.

چسبندگی بالا

اگر می‌خواهید عایق رطوبتی با یک چسبندگی بالا روی سطح قرار بگیرد حتماً باید بستر کار کاملا خشک و بدون رطوبت باشد. در چنین شرایطی می توانید انتظار داشته باشید که عایق مورد نظر با حداکثر چسبندگی سطح کار را پوشش داده است.

سازگار با تغییرات دمایی

بروز نوسانات دمایی مانند افزایش بیش از حد یا کاهش دما می تواند بر روی چسب عایق رطوبتی تاثیر بگذارد. لذا این عایق رطوبتی در فصول گرم تابستان و همچنین بسیار سرد زمستان نیز کارآیی لازم را دارد.

اصلاح نقایص سطح

در برخی از سطوح ممکن است یکسری ترک های بسیار ریزی وجود داشته باشد. در این شرایط شما می توانید با اعمال صحیح چسب های عایق رطوبتی به راحتی این نوع تقایص ساختاری را پوشش دهی کنید.

روش های جلوگیری از پوسته شدن چسب عایق رطوبتی

پوسته شدن و یا جدا شدن چسب عایق رطوبتی از روی سطوح یکی از مشکلات رایجی است که معمولاً به ندرت در پروژه های پوشش دهی اتفاق می افتد. اما این نوع آسیب ساختاری مرتبط با کیفیت رنگ نیست بلکه تا حد بسیار زیادی بستگی به نوع اجرای شما دارد.

اگر شما قوائد و ضوابط استاندارد در اجرای عایق رطوبتی را مد نظر قرار ندهید قطعاً در پایان کار با متورم شدن عایق رطوبتی و یا پوسته شدن آن مواجه خواهید شد. به همین دلیل ما باید در اجرا دقت و ظرافت بالایی داشته باشیم. معمولاً یکسری تکنیک های بسیار ساده‌ای در فرایند اجرا انجام می شود که مهمترین آن آماده سازی سطح می باشد.

شما نمی توانید عایق های رطوبتی را بر روی سطوح روغنی و یا خیس اجرا کنید. ابتدا باید یک پاکسازی اساسی بر روی بستر کار انجام دهید تا تمام آلودگی‌ها و مواد روغنی از روی سطح پاک شود تا عایق مورد نظر با چسبندگی بالا روی سطح قرار بگیرد. موضوع بعدی در ارتباط با زمان خشک شدن چسب عایق رطوبتی می باشد.

شما بعد از رنگ آمیزی سطوح مانند استخر نمی توانید استخر مورد نظر را از آب پر کنید زیرا باید یک فرصت چند روزه در دمای استاندارد محیط به پوشش رنگی بدهید تا کاملا خشک شود. از همه مهمتر اینکه باید فرایند اختلاط رنگ را با نسبت دقیق انجام دهید. زیرا آماده سازی غیر استاندارد رنگ یکی از دلایلی است که می‌تواند بر کیفیت پوشش دهی تاثیر بگذارد.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید