۱۴۰۳/۰۹/۰۲

چرا باید ساختمان محل زندگی خود را بیمه زلزله کنیم؟

یکی از حوادث غیرمترقبه طبیعی که ممکن است سبب تخریب یکباره ساختمان گردد و زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد، زلزله های شدید می باشد. از این رو، آیا تاکنون به بیمه زلزله ساختمان یا روشی که بتوان از طریق آن خسارات ناشی از زلزله به خانه و امکانات آن را دریافت نمود، فکر کرده اید؟
چرا باید ساختمان محل زندگی خود را بیمه زلزله کنیم؟

به گزارش اخبار ساخته ها؛ در کشور ما با توجه به زلزله های زیادی که تا به امروز اتفاق افتاده، صدمات جبران ناپذیر و گسترده ای را برای جان و مال هموطنانمان به دنبال داشته است. کسانی که پس از وقوع زلزله، زنده می مانند، از آنجا که اسباب و لوازم زندگی آنها یک شبه از دست می رود، از این رو با مشکلات و سختی هایی زیادی مواجه می شوند. درست است که دولت ها با در نظر گرفتن کمک های مالی به زلزله زدگان، تا حدودی به آنها جهت جبران خسارات وارده یاری می کنند، اما توصیه ما به شما، تهیه بیمه زلزله ساختمان، قبل از وقوع این پدیده طبیعی است.

 یکی از پوشش های بیمه آتش سوزی، بیمه زلزله ساختمان است

از آنجا که بیمه زلزله ساختمان یکی از موارد بیمه آتش سوزی به شمار می آید، از این رو، اگر خانه شما تحت پوشش بیمه آتش سوزی باشد، پیشنهاد می شود جهت بیمه زلزله نیز اقدامات مورد نیاز را انجام دهید. نکته حائز اهمیت این است که بیمه ساختمان در صورت وقوع زلزله، تنها به پرداخت هزینه ساخت مجدد ملک شما می پردازد. از این رو، برای بیمه میزان ارزش یا قیمت خانه شما اهمیتی ندارد. لازم به ذکر است که پرداخت خسارت جانی نیز بر عهده بیمه نمی باشد و این تنها خسارت های مالی است که در بیمه آتش سوزی و زلزله به خسارت دیدگان تعلق می گیرد.

با توجه به اینکه کشور ما بر روی گسل واقع شده، از این رو، داشتن بیمه زلزله ساختمان می تواند امری بسیار مهم تلقی گردد و خیال شما را از بابت وقوع این حادثه طبیعی آسوده گرداند.

نحوه تهیه بیمه زلزله ساختمان

یکی از سؤالاتی که ممکن است در رابطه با بیمه برای شما مطرح شود این است که منظور از واژه پوشش که در موارد بیمه ای به کار می رود، چیست؟

پوشش در واقع به شرایط و قوانین خاص بیمه گفته می شود که بر اساس آن در صورت وقوع حوادث، اقدام به پرداخت مبالغی به فرد خسارت دیده می شود.

دو نوع پوشش برای بیمه آتش سوزی وجود دارد که در ادامه به شرح آنها می پردازیم.

- پوشش اصلی

پوشش هایی همچون صاعقه، آتش سوزی و انفجار را می توان از پوشش های اصلی بیمه آتش سوزی دانست. و با توجه به اینکه اجباری می باشند، از این رو، حتماً بایستی بیمه گذار از آنها برخوردار باشد.

- پوشش فرعی

بیمه زلزله ساختمان، از پوشش های فرعی بیمه محسوب می گردد. پوشش های فرعی از آنجا که اختیاری است، بنابراین، می توانید در صورت نیاز از آنها نیز بهره مند گردید. همچنین شایان ذکر است که برای تهیه بیمه زلزله، بایستی بیمه آتش سوزی را با پوشش های اصلی آن خریداری نمایید.

یکی از پوشش های بیمه آتش سوزی، بیمه زلزله ساختمان است

 چه فاکتورهایی بر نرخ بیمه زلزله ساختمان تأثیر گذار است؟

امکان بیمه کردن وسایل موجود در خانه نیز در بیمه زلزله وجود دارد. از جمله مواردی که بر نرخ بیمه زلزله مؤثر هستند، عبارتند از:

1-متراژ خانه

متراژ واحد مسکونی را می توان مهمترین فاکتور مؤثر در نرخ بیمه زلزله دانست.

2-نوع سازه

یکی دیگر از عوامل مهم که نرخ بیمه زلزله را تحت تأثیر قرار می دهد، نوع سازه بنا می باشد. یعنی با توجه به قیمت سازه بنا، نرخ بیمه زلزله ساختمان می تواند متغیر باشد. در صورت بالا بودن قیمت سازه، شما بایستی مبلغ بیشتری را جهت بیمه زلزله پرداخت نمایید. انواع سازه ساختمان عبارتند از: اسکلت فلزی، بتنی و آجری.

3-شهر محل سکونت

از لحاظ وقوع زلزله، شهرهای ایران را می توان به پنج گروه طبقه بندی نمود:

  • منطقه 1 که شهرهایی همچون همدان، اراک، اصفهان و غیره را در بر می گیرد که با کمترین خطر زلزله مواجه اند.
  • منطقه 2 که شهرهایی همچون سوسنگرد، ابهر، شهرکرد، یزد و غیره را در بر می گیرد.
  • در منطقه 3 می توان شهرهای فریمان، بوشهر، مشهد، اهواز و غیره را نام برد.
  • منطقه 4 که شهرهایی از قبیل گرگان، خرم آباد، کیش، زاهدان، شیراز، ایلام، ساری، زنجان، تبریز، رشت و غیره را شامل می شود.
  • منطقه 5 شهرهایی همچون کرمان، تهران، قزوین، قم و غیره را در بر می گیرد و از جمله مناطقی هستند که با بیشترین میزان خطر زلزله مواجه اند.

4-ارزش وسایلی که در خانه وجود دارد

در صورتی که تمایل به بیمه کردن وسایل و لوازم موجود در خانه خود را داشته باشید، یکی دیگر از فاکتورهایی که باید در نرخ بیمه زلزله در نظر بگیرید، ارزش مالی لوازمی است که در منزل شما وجود دارد.

5-میزان هزینه احداث مجدد به ازای هر متر مربع

از مهمترین فاکتورهای مؤثر بر نرخ بیمه زلزله، هزینه ساخت مجدد هر متر مربع از خانه شما می باشد. که این میزان به طور متوسط چیزی حدود 1 میلیون تا یک میلیون و 500 هزار تومان است.

از مهمترین فاکتورهای مؤثر بر نرخ بیمه زلزله، هزینه ساخت مجدد هر متر مربع از خانه شما می باشد.

 همچنین باید توجه داشته باشید که در شهرهای پرخطر در مقایسه با شهرهای کم خطر، حق بیمه دارای نرخ بالاتری است.

برای مثال، نرخ حق بیمه زلزله به طور میانگین برای یک خانه ای با متراژ بین 80 تا 150 متری چیزی حدود 100 تا 200 هزار تومان می باشد.

سخن آخر

  • جهت آرامش خاطر بیشتر و همچنین با توجه به قرارگیری کشور ما بر روی گسل، توصیه می شود که واحد تجاری، صنعتی و همچنین منزل خود را بیمه زلزله کنید.
  • یکی از پوشش های خاص بیمه آتش سوزی را می توان بیمه زلزله ساختمان دانست.
  • بیمه زلزله برای خسارت های جانی تعهدی ندارد و تنها امکان پرداخت خسارت های مالی توسط آن، صورت می گیرد.
  • با پرداخت هزینه های مربوط به هر یک از پوشش های بیمه آتش سوزی، می توانید از این پوشش ها بهره مند گردید.
  • نرخ حق بیمه زلزله ساختمان، با توجه به اینکه نقاط مختلف کشور ما به 5 گروه از لحاظ وقوع زلزله طبقه بندی می گردد، در شهرهای پرخطر در مقایسه با شهرهایی که از خطر کمتری برخوردار است، بیشتر می باشد.
  • از جمله موارد مؤثر بر نرخ حق بیمه می توان به متراژ ساختمان، ارزش لوازم موجود در منزل، هزینه ساخت هر متر مربع از خانه و همچنین نوع سازه بنا اشاره نمود.
  • شما بایستی مبلغ بیشتری را به منظور بیمه کردن لوازم موجود در خانه خود در برابر زلزله، به شرکت بیمه کننده بپردازید.

 منبع خبر : ویلاوار

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید