۱۴۰۳/۰۹/۰۳

چالش های پیش روی ساخت و ساز بنا

ممکن است پیش روی هر صنعتی چالش ها و مشکلاتی خاص وجود داشته باشد. شما باید به شناسایی مسائل و معضلات صنعتی که قصد ورود به آن را دارید بپردازید تا سرمایه و وقتتان را هدر ندهید.
چالش های پیش روی ساخت و ساز بنا

به گزارش اخبار ساخته ها؛ آیا علت اینکه ساختمان سازی یکی از صنعت های محبوب و پرطرفدار دنیاست را می دانید؟ این صنعت از رونق زیادی برخوردار بوده و هر شخصی به سهولت قادر به ورود به آن می باشد.

البته لازم به ذکر است تنها ورود به این صنعت، سبب موفقیت قطعی در آن نمی شود، بنابراین باید در این زمینه حواس خود را کاملاً جمع کنید. با فرض اینکه شما یک ملک قدیمی دارید و قصد ساختن یک ساختمان چند طبقه در آن را دارید، ممکن است تصور کنید که این کار پر سود و عالی است، اما آیا با چالش های پیش روی ساخت و ساز آشنایی دارید و توانایی عبور از آنها را در خود می بینید؟ ممکن است سرمایه خود را به دلیل وجود مسائل و مشکلات موجود در این مسیر و عدم آشنایی با آنها کلاً از دست دهید.

 عمر مفید ساختمان یکی از چالش های پیش روی ساخت و ساز

پیمانکاران در آغاز کار احداث یک ساختمان، معمولاً در فکر دستیابی به بیشترین سود از سرمایه موجود و همچنین کاهش هزینه های ساخت می باشند. آنچه که باید در این مورد بدانیم این است که مدت زمان دوام و پابرجا بودن هزینه صرف شده برای احداث یک ملک چقدر است و چه مدت قابل استفاده است. با فرض اینکه در سال 1391 مرکز آمار ایران گزارش داده که صدور مجوز برای ساخت و ساز 120 میلیون متر مربع صورت گرفته و 2 میلیون تومان نیز به ازای هر متر مربع جهت هزینه ساخت در نظر گرفته شده است. در این حالت، با یک حساب سرانگشتی می توان گفت این کار به سرمایه ای تقریباً 240 هزار میلیارد نیازمند است.

اکنون در بهترین حالت، در نظر بگیرید که سی سال عمر مفید این ساختمان ها بوده و با گذشت این زمان، ساختمانی قدیمی و فرسوده به شمار می آیند. به عبارت دیگر می توان گفت در طول سی سال استهلاک چنین سرمایه ای به هشت هزار میلیارد در سال می رسد!

بنابراین تنها در صورتی که خانه ها اندکی استاندارد تر احداث شوند، در ازای اضافه شدن هر یک سال عمر مفید به عمرشان، امکان بازگشت سرمایه تقریباً 8 هزار میلیاردی به کشور وجود دارد.

با توجه به مطالب ذکر شده، به نظر شما طول عمر بیشتر ساختمان از اهمیت بالاتری برخوردار است یا صرف هزینه کمتر؟

رعایت استاندارد یکی از چالش های پیش روی ساخت و ساز

حتماً از خسارت های سنگینی که  زلزله در نقاط مختلف کشور در سال های گذشته به بار آورده است، اطلاع دارید و بعد از وقوع زلزله حتماً به این فکر افتاده اید که در صورت احداث ساختمان ها به شکل اصولی و با رعایت استاندارد و مقاوم سازی، از بروز ضرر و زیان های مالی و جانی با این حجم وسیع جلوگیری می شد.

 می توانیم حدود 90% خسارت های ناشی از زلزله را عدم رعایت استاندارد در ساختمانها بدانیم. ممکن است این پرسش که چرا قانون اساسی در این زمینه تصمیمی اتخاذ نکرده و رعایت قوانین استاندارد را توسط سازندگان ساختمانها الزامی نمی کند؟ به ذهن شما خطور کرده باشد. و اما جواب این سؤال این است که قانون، رعایت قوانین استاندارد را برای تمامی سازندگان الزامی کرده و قوانین آن را با شفاف سازی وضع نموده است.

حال سؤال اینجاست که علی رغم وجود قوانین و مقررات شفاف، چرا همچنان با ساخت و سازهای غیر استاندارد و غیر اصولی مواجه هستیم؟

پاسخ این سؤال را می توانید تنها در ناظرین ساختمان جستجو نمایید. با توجه به عدم وجود اتحاد در امر ساختمان سازی و کوتاهی ناظران در انجام مسئولیت هایشان، شاهد احداث ساختمان های غیر استاندارد هستیم و نتیجه آن نیز خسارت های به بار آمده در زلزله شهری مانند کرمانشاه را به دنبال دارد.

حال این پرسش مطرح می شود، که حاضرید سلامت خود و خانوادتان را در قبال پرداخت مبلغ کمتر به خطر بیندازید؟

 عدم وجود سرمایه کافی و عدم رعایت استاندارددر ساخت بنا

عدم وجود سرمایه کافی را می توان، یکی دیگر از چالش های پیش روی ساخت و ساز به شمار آورد. در صورتی که فردی از پول و سرمایه کافی جهت بازسازی ساختمان خود برخوردار نباشد، آن وقت تکلیف چیست؟

دریافت تسهیلات و وام مربوط به ساخت و ساز را می توان اولین گام در این زمینه دانست. درست است که این وام ها سبب حل مشکل تأمین سرمایه می گردند، اما ممکن است دو مشکل را برای فرد به دنبال داشته باشند:

اول اینکه، هر فردی توانایی دریافت اینگونه وام ها و تسهیلات را به دلیل دارا بودن شرایط خاص ندارد. و دیگر اینکه ممکن است به فرد از نظر مالی به جهت کوتاه مدت بودن و سنگین بودن اقساط آنها فشار وارد آید. از این رو، اکثر افراد به جهت نداشتن سرمایه کافی، از تصمیم خود به منظور بازسازی ساختمان قدیمی شان منصرف می گردند. بعضی ها هم که ساخت و ساز را با سرمایه اندک آغاز می کنند، به علت نبود سرمایه کافی از مقاوم سازی و رعایت استاندارد صرفنظر می کنند و به سهولت از کنار این مسائل مهم با هدف کمتر شدن هزینه مصرفی عبور می کنند.

به شما توصیه می کنیم جهت حل این چالش پیش روی ساخت و ساز، با یک شخص معتمد شریک شوید. در صورت اقدام برای شراکت، سعی کنید جهت پیشگیری از بروز مشکلات در این زمینه، حتماً قراردادهای مورد نیاز را در همان ابتدای کار بنویسید.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید