۱۴۰۳/۰۹/۰۱

پروتکل KNX چیست؟

KNX را می‌توان زبان مشترک تمام دستگاه‌ها دانست.
پروتکل KNX چیست؟

 به گزارش اخبار ساخته ها ؛ شهرهای هوشمند، به‌تنهایی به آن زیبایی و آسانی‌ای که به‌نظر می‌رسند تبدیل نمی‌شوند. عوامل زیادی در این دنیای وسیع و متنوع از تکنولوژی وجود دارد که به شکل‌گیری شهر هوشمند و خانۀ هوشمند، کمک می‌کند.

یکی از عوامل مهمی که یک شهر و خانه را به‌سمت هوشمندی سوق می‌دهد، پروتکل knx است. اگر می‌خواهید در مورد پروتکل knx بیشتر بدانید، این مطلب را تا پایان بخوانید.

پروتکل KNX چیست؟

KNX یک استاندارد بین المللی و تنها استاندارد با سیستم باز در جهان است که برای اتوماسیون خانه‌های هوشمند و ساختمان‌ها استفاده می‌شود. این سیستم امکان هماهنگی و یکپارچه‌سازی طیف وسیعی از محصولات تولیدکنندگان مختلف را تنها با یک نرم‌افزار ممکن می‌کند.

پروتکل KNX فن‌آوری سبز و پایداری است که در ساختمان‌های کوچک و بزرگ، منازل مسکونی، ساختمان‌های تجاری و صنعتی استفاده می شود و سیستم‌های امنیتی از جمله دوربین مداربسته و سیستم اعلام حریق، سیستم اعلام سرقت، میزان روشنایی، مصرف انرژی و بسیاری موارد دیگر را کنترل می‌کند. عملکرد این سیستم سبب صرفه‌جویی در مصرف انرژی حداکثر تا 60 درصد می‌شود.

اما این که این پروتکل چطور کار می‌کند و چه مزایایی دارد، سوالاتی است که در این مطلب پاسخ آنها را پیدا خواهید کرد. تا انتهای این مقاله با مجلۀ آریا هوشمند همراه باشید.

معرفی مختصری از پروتکل KNX

در منازل هوشمند برای انتقال داده‌ها به تمام تجهیزات هوشمند به سیستمی نیاز است تا با دستگاه‌های مختلف با زبان‌های مختلف سازگار باشد و نیاز به کاربرد چندین دستگاه مختلف را برطرف کند؛ پروتکل KNX همان سیستم است. KNX را می‌توان زبان مشترک تمام دستگاه‌ها دانست.

به بیان ساده‌تر KNX نیاز به دستگاه‌های مختلف برای تبادل اطلاعات بین بخش‌های مختلف یک خانه هوشمند را برطرف می‌کند. این سیستم می‌تواند روشنایی، باز و بسته شدن پرده‌ها، تهویه، سیستم سرمایشی و گرمایشی، سیستم امنیتی، مصرف انرژی، کنترل نمایشگرهای امنیتی و سایر بخش‌های یک خانه هوشمند را به تنهایی مدیریت کند.

بر خلاف پروتکل‌های اختصاصی، پروتکل KNX یک استاندارد جهانی است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. پروتکل KNX شامل استاندارد اروپایی (CENELEC EN 50090 و CEN EN 13321-1)، استاندارد بین المللی (ISO / IEC 14543-3)، استاندارد چینی (GB / Z 20965) و استاندارد ایالات متحده (ANSI / ASHRAE 135) است. بیش از 300 تولیدکننده مختلف که تجهیزات ساختمان‌های هوشمند را تولید می‌کند، بر اساس این پروتکل و هماهنگ با هم کار می‌کنند.

نحوه عملکرد پروتکل KNX چگونه است؟

کابل انتقال KNX یا KNX bus اصلی ترین بخش سیستم است. این خط انتقال در طی یک پروژه جدید ساخت و ساز ساختمان هوشمند نصب می‌شود. سپس سایر بخش‌ها مطابق با استانداردهای KNX به این کابل انتقال و به همدیگر متصل می‌شوند. اطلاعات از طریق این کابل اصلی به مرکز کنترل که می‌تواند لپ‌تاپ، تلفن هوشمند یا رایانه باشد، منتقل می‌شود. در این حالت تبادل اطلاعات به بهترین شکل ممکن بین تمام اجزای منزل هوشمند و کنترل‌گر برقرار می شود.

پروتکل KNX در چه بخش‌هایی از خانه هوشمند کاربرد دارد؟

بخش‌های مختلفی در یک خانه هوشمند با KNX قابل کنترل هستند. به عنوان مثال روشنایی منزل با این سیستم به راحتی تنظیم می‌شود. با قرار دادن سنسورهای در نقاط مختلف ساختمان، زمانی که شخص در محل حضور نداشته باشد، میزان نور کاهش پیدا می‌کند. یا با کمک سیستم‌های کنترل از راه دور سیستم KNX، میزان نور ورودی از پنجره‌ها با باز و بسته شدن پرده، تنظیم می‌شود. همین طور سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی با استفاده از این پروتکل، به طور دقیق تنظیم می‌شود تا میزان مصرف انرژی به حداقل برسد. همچنین با سیستم‌های کنترلی KNX امکان بررسی و ایجاد امنیت در کل منزل از هر جایی فراهم می‌شود.

سیستم‌های KNX در خانه‌های هوشمند و ساختمان‌های تجاری امکان کنترل بهتر، راحت‌تر و ایمن‌تری را فراهم می‌کنند؛ علاوه بر این هزینه انرژی مصرفی را کاهش می‌دهد. سیستم‌های KNX با تشخیص زمان اوج مصرف انرژی، نظارت بر شبکه، حسگرهای هوشمند، شمارش پالس انرژی و ثبت اطلاعات، مدیریت انرژی را به صورت بهینه ممکن می‌کند.

 مزایای اصلی استفاده از فناوری KNX

فناوری KNX نتیجه دانش و تجربه گسترده‌ای است که در طی سال‌های گذشته با پیشرفت سایر فناوری‌ها ایجاد شده است. این سیستم مزایایی دارد که سبب می‌شود انتخاب مناسبی برای منازل هوشمند باشد.

 پروتکل KNX، استانداردی بین المللی برای خانه‌های هوشمند است. به همین دلیل با تجهیزات با هوشمندسازی مختلف هماهنگ است. این سیستم به آسانی با سیستم‌های دیگر ترکیب شده و ارتباط برقرار کند.

 KNX از چندین رسانه ارتباطی پشتیبانی می‌کند.

 از آنجا که KNX انواع مختلفی از برنامه‌ها را با استفاده از یک استاندارد پوشش می‌دهد، شبکه کابل کشی آن بسیار ساده است. در حقیقت این پروتکل بر پایه ارتباط ساده، عملی و اصولی بین وسایل الکتریکی ساخته شده است و این ارتباط ساده بین تجهيزات کنترل‌گر از طریق یک کابل اصلی برقرار می‌شود.

 KNX مستقل از هر فناوری سخت افزاری یا نرم افزاری است. به راحتی راه اندازی می‌شود و تنها با یک گوشی هوشمند یا رایانه قابل کنترل است.

 در سیستم KNX از بستر‌های شبکه IP هم استفاده می‌شود.

 سرعت ارسال و دریافت اطلاعات در سیستم KNX بالاست و امکان کنترل سيستم به صورت يكپارچه و از راه دور وجود دارد.

 کیفیت محصولات مرتبط با پروتکل KNX بالاست. چون موظف هستند که مطابق با این پروتکل و استاندارد‌های آن باشد.

 KNX را می‌توان برای کنترل انواع مختلف ساختمان‌ها مثل مسکونی، تجاری، صنعتی و حتی فضای باز استفاده می‌شود. هیچ محدودیتی برای این سیستم وجود ندارد.

 این پروتکل  برای کنترل تمام بخش‌های مختلف ساختمان مثل روشنایی، امنیت، گرمایش، تهویه، نظارت، کنترل آب، مدیریت انرژی و کنترل لوازم خانگی و سایر موارد به راحتی استفاده می‌شود.

 KNX علاوه بر استفاده در بخش تجهیزات و تاسیسات خانگی و ساختمان برای کنترل لوازم خانگی هم قابل استفاده است.

پروتکل KNX، پروتکلی مفید برای هوشمند سازی ساختمان‌ها

راحتی و ایمنی بیشتر در کنار مصرف انرژی کمتر فقط با کنترل هوشمند و نظارت بر تمام اجزای سیستم هوشمند به دست می‌آید. تا قبل از پروتکل KNX، رسیدن به این هدف کمی چالش برانگیز بود چون در این حالت نیاز به سیم کشی بیشتر، سنسورها و محرک‌های نظارتی بیشتر بود. این انبوه سیم و تجهیزات کار طراحان و متخصصان را سخت می‌کرد، هزینه‌ها را افزایش می‌داد و سبب احتمال خطراتی مثل آتش سوزی می‌شد. ولی پروتکل KNX مشکل را حل کرد. این پروتکل ارتباط ساده‌ای بین تمام اجزای یک خانه هوشمند برقرار خواهد کرد و علاوه بر کاهش مصرف انرژی و هزینه‌ها، سبب سهولت در عملکرد اجزای مختلف شد و ارتباط موثر بین آنها خواهد شد.

جمع‌بندی

پروتکل KNX، بستر رفاه و آسایشی است که خانه و شهر هوشمند برای ما فراهم می‌کنند. اگر در مورد این پروتکل سوالی دارید، در بخش نظرات مطرح کنید تا پاسخ آن را برای شما بنویسیم.

انتهای پیام/

منبع خبر :ariahoshmand

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید