۱۴۰۳/۰۹/۰۲

وظایف مدیر ساختمان چیست؟

وظایف مدیر ساختمان این وظایف به صورت قانون در آمده‌اند و این مسیولیت کارآسانی نیست. در ملکاوی دو سوال مهم درباره نحوه انتخاب مدیر به وجود می‌آید.
وظایف مدیر ساختمان چیست؟

به گزارش اخبار ساخته ها؛ مدیر ساختمان فردی است که بتواند به امور مربوط به ساختمان و همسایگان رسیدگی کند.، مدیر ساختمان فردی است که باید وظایف پرداخت قبوض پیگیری دریافت بیمه‌های مرتبط ساختمانی مانند جمع‌آوری شارژ ساختمان آتش‌سوزی جمع و تعیین سهم هر آپارتمان را برعهده می‌گیرد. مدیر ساختمان از بین اعضای ساختمان تعیین می‌شود که بدون حضور او کار پیش نمی‌رود .

اعضای مجمع می‌توانند در صورت نیاز به جای انتخاب یک نفر چند نفر را به عنوان هییت مدیره انتخاب کنند. باید اعضای هییت مدیره را به صورت عدد قرد درنظر بگیرید تا در هنگام تصمیم‌گیری مشکلی پیش نیاید.

مجمع عمومی مالکان

در هر ساختمان مجمع عمومی مالکان از تمامی مالکان واحدهای آپارتمانی تشکیل می‌شود. این مجمع وظایف زیر را دارند:

انتخاب مدیر ساختمان، مجمع برگزاری جلسات سالانه، تصمیم‌گیری برای مسائل مهم ساختمان از قبیل نوسازی و بازسازی ساختمان می‌باشد. مدیر ساختمان وظیفه دارد که تصمیم‌های مجمع را به اجرا در بیاورد.

حق الزحمه مدیر ساختمان چگونه محاسبه می‌شود؟

مدیر ساختمان مثل همه مشاغل دارای حقوق و مزایایی براساس قانون وزارت کار می‌باشد. توسط هییت مدیره یک قرارداد که میزان اجرت و حقوق به همراه بیمه و مزایا درآن ذکر شده است به امضا مدیر ساختمان در می‌آید.

اگرهیچ گونه قراردادی برای مدیر ساختمان تنظیم نشود. مدیر ساختمان حق برداشت هیچ نوع مبلغی را ندارد.

وظایف مدیر ساختمان چیست؟

قوانین آپارتمان نشینی، از جمله قوانین مربوط به اداره کردن آپارتمان در قانون تملک آپارتمان‌ها است.

اجرای تصمیمات مجمع عمومی مالکان و حفاظت از ساختمان

حفظ ساختمان از هرگونه آسیب و اداره امور روزمرگی، مهمترین کاری که باید مدیران ساختمان انجام دهند.

مدیر ساختمان باید اقداماتی برای عملی کردن تصمیمات مجمع عمومی مالکان انجام دهد.

مجمع مالکان مدیر یا هیییت مدیره را براساس معیارهای مشخصی انتخاب می‌کند. بخاطر همین دلیل مدیر ساختمان حق ندارد وظایفش را به دیگران بسپارد.

بیمه آتش‌سوزی؛ وظیفه‌ای ضروری و فوری

بیمه‌ آتش سوزی، از وظایف مهم مدیر ساختمان که به نباید از آن چشم‌پوشی کند. مدیر ساختمان در صورتی که ساختمان دچار آتش‌سوزی شد موظف به پرداخت خسارت است.

هزینه‌های مشترک آپارتمان؛ دغدغه‌ی مهم مدیران ساختمان

تعیین و جمع‌آوری هزینه‌های مشترک ساختمان (جمع‌آوری شارژ آپارتمان) از وظایف مرسوم مدیران ساختمان است. براساس جلسات مجمع عمومی مالکان، برای هر واحد یک سهم تعیین می‌شود.

سهم هر واحد طبق قانون آپارتمان نشینی محاسبه می شود البته در صورتی که مالکان نتوانند سهم هر واحد را مشخص کنند.

به دلیل این که بخشی از هزینه‌ها با مساحت هر واحد تعیین می‌شود، که به طور مثال هزینه آب یا گاز، براساس مساحت زیربنای اختصاصی به متراژ تصمیم گیری می‌شود.

و هزینه مساحت‌هایی مثل آسانسور یا سرایدار که با مساحت واحد ارتباطی نداشته، مبلغ مورد نظر بین واحد‌ها برابر تقسیم می‌شود.

رسیدگی به درخواست‌ها و اعتراض‌های ساکنان

رسیدگی به شکایت‌های ساکنان آپارتمان نسبت به هزینه‌های پرداختی، یکی از وظایف مدیران ساختمان است. اگر مدیران ساختمان به درخواست شکایت‌های ساکنان توجه و واکنشی نکند. ساکنین می توانند شکایت خود را به دستگاه قضایی بدهند.

حفظ صورت‌جلسات مجمع‌های عمومی مالکان

تمام تصمیماتی که در جلسات مجمع درنظرگرفته می شود، باید ثبت شود. تمام این صورت جلسه‌ها را مدیر ساختمان بایگانی می‌کند تا قابل استناد در موارد ضروری باشد. مدیرقبلی موظف است مدارک را به مدیر جدید تحویل بدهد.

در جلسه مجمع اگر یک یا چند نفر از مالکان نتوانند شرکت کنند. مدیر ساختمان موظف است تمام تصمیمات گرفته شده را به گوش آنها برساند.

تصمیم‌گیری درباره نحوه برخورد با مالکان یا مستاجران بدهکار

تعیین هزینه‌های ساختمان و دریافت آن از ساکنان یکی از وظایف مدیر ساختمان است. به طور مثال اگر یک یا چند نفر از ساکنان این مبلغ را پرداخت نکنند در این صورت مدیر ساختمان باید چکار کنند؟ در قدم اول، باید اظهارنامه‌ای با ذکر مبلغ بدهی، مدیر ساختمان بنویسد. و هزینه را از ساکنان درخواست کند.

در این مرحله باید مدیر ساختمان به دادگاه برود و فرم اظهارنامه را پر کند.

از زمان ابلاغ اظهارنامه تا به مدت ۱۰ روز اگرفرد مورد نظر اقدامی برای پرداخت نکند، تصمیمات جدیدی را مدیر می‌تواند بگیرد. مدیر می تواند خدمات مشترک ساختمان مانند شوفاژ، آب گرم و برق را برای این واحد ببندد. که این یکی از مهم‌ترین تصمیمات مدیر می‌باشد.

اگر با این تدابیر باز هم مبلغی دریافت نشد از سوی اداره‌ ثبت منطقه اجرائیه‌ای تعیین خواهد شد.

اجرائیه‌ای : ورقه ای است که به منظور آگاهی کسی که اجرا علیه اوست ، از طرف اجراء دادگستری یا ثبت به وی ابلاغ و پس از مهلت مقرر، اجرا شروع می‌شود.

در نهایت اموال بدهکار با توجه به مبلغ بدهی به حراج گذاشته می‌شود.

نوسازی و بازسازی خانه

برای تشخیص اینکه عمر مفید خانه‌ای رو به اتمام است این کار توسط سه کارشناس رسمی دادگستری انجام میشود. مالکان در مرحله اول این سه کارشناس را می‌توانند مالکان انتخاب کنند. اگر مالکان نتوانند کارشناسان را انتخاب کنند وزارت مسکن کارشناسان را خودش انتخاب می‌کند.

مجمع عمومی مالکان نظرشان این باشد که ساختمان نیاز به بازسازی دارد باید براساس قانون بارسازی ساختمان انجام شود. مدیرساختمان عهده دار اجرای این کار است. در صورتی که مالک واحد خود را تخلیه نکند. مدیر آپارتمان برای رفع این مشکل باید با واسطه‌گری و پیگیری حقوقی اقدام کند.

و در آخر:

• از مهمترین چالش‌هایی که به طور قطع می توان یکی از نگرانی‌های اصلی جوامع در این چند سال اخیر گفت مدیر ساختمان است.به طورمثال بی نظیمی امور ساختمان.
• از وظایف مدیر ساختمان می‌توان به بیمه کردن ساختمان در برابر آتش‌سوزی، تعیین و دریافت حق شارژ، رسیدگی به اعتراض‌های مالکین، مدیریت فرآیند بازسازی ساختمان و پیگیری وصول مطالبات ساختمان اشاره کرد.
• بیمه کردن ساختمان در برابر آتش‌سوزی، رسیدگی به اعتراض های مالکین، تعیین و دریافت حق شارژ،پیگیری وصل مطالبات ساختمان، مدیریت فرآیند بازسازی ساختمان اشاره کرد.

 انتهای پیام/

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید