۱۴۰۳/۰۹/۰۱

نیازها و چالش‌های گسترش روز افزون جمعیت پایتخت

گسترش روزافزون جمعیت در پایتخت، تأمین مسکن را به یکی از نیازها و چالش‌های اصلی تبدیل کرده و اهمیت تولید انبوه واحدهای مسکونی بیش از پیش احساس می‌شود.

گسترش روزافزون جمعیت در پایتخت، تأمین مسکن را به یکی از نیازها و چالش‌های اصلی تبدیل کرده و اهمیت تولید انبوه واحدهای مسکونی بیش از پیش احساس می‌شود. از سوی دیگر، قیمت بالای زمین و مسکن، نیاز به ساخت و تولید واحدهای کوچک متراژ را افزایش داده‌است؛ واحدهایی که متاسفانه بی توجه به اصول معماری داخلی و به دور از تامین نیازهای متفاوت افراد طراحی و اجرا می‌شوند. به همین سبب، آن‌چه که بیش از پیش و به منظور استفادۀ بهینه از فضاهای در اختیار اهمیت دارد، رویکرد انعطاف‌پذیری و تطبیق‌پذیری است.

 

 با توجه به روحیات انسان ها و تنوع پذیری، نیاز به انعطاف پذیری در محل زندگی انسان ها امری ضروری است. انعطاف پذیری در طراحی معماری تنوعی را ارائه می دهد که شامل امکان تنظیم و سازگاری واحد مسکونی در طول زمان است و در نهایت موجب می شود ساختمان،گونه های جدیدی را از خود به نمایش بگذارد. در همین راستا با تکیه بر توان و دانش مهندسین خلاق خود طرحی ارائه شد تا بر مبنای این مفاهیم کلیدی و مدرن و با بهره‌گیری از تکنولوژی روز دنیا، واحدهایی طراحی شوند که در عین انعطاف‌پذیری، مدرن، زیبا، کارآمد و مطابق با نیازهای ساکنین آن باشد.

با رشد جمعیت و مکانیزه شدن زندگی روزانه، رشد ساخت‌وساز با چنین روش‌هایی اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. با توجه به میزان تعییرات قابل انجام در داخل و یا خارج  یک واحد مسکونی و نیز مقدار تغییراتی که در کل و یا جزئیات آن داده میشود، می توان تعاریف متفاوتی از یک مسکن انعطاف پذیر ارائه نمود. برهمین مبنا، بر آن شدیم تا با جدیت تمام،  واحدهایی را طراحی کنیم تا ضمن پاسخ به نیازهای بالفعل ساکنین، با استفاده از پتانسیل بالای طراحی، خواسته‌های آتی آن‌ها را نیز تامین نماید. سادگی در فرم و عملکرد، پوشش ساده دیوارها بدون پیچیدگی، فضاهای باز، تمیز و مملو از نور، جزئیات ساده بدون نیاز به دکوراسیون، استفاده استراتژیک از متریال ها برای ایجاد علاقه بصری، بافت و شخصیت از مهم‌ترین ویژگی‌های طرح مذکور تعریف شد.

طراحی دیوارهای ریلی و چرخ‌دار در این واحدها به گونه‌ای است که در طول روز فضایی حدود ۹ مترمربع را به مساحت کلی نشیمن اضافه کرده و به هنگام شب، فضای مناسبی را برای اتاق خواب ایجاد خواهد کرد. ریل دیوار متحرک بر روی دیوار حمال قرار گرفته که در دو نقطه ایست دارد. در حالت اول، walk in closet (حریم تعویض لباس) ایجاد کرده و در توقف دوم به عنوان جداکننده نشیمن و دیوار اتاق عمل خواهد کرد که توسط یک اسلایدر شیشه ه­ای فضای اتاق خواب محصور شده و این قابلیت وجود دارد که فضای اتاق خواب در انتهای سالن به دو بخش مجزا تقسیم شود. آشپزخانه انعطاف ­پذیر از دیگر ویژگی­ های این واحد منحصر بفرد است.

ایدۀ ساخت واحدهای مسکونی ماژولار با برخورداری از پشتوانۀ علمی بسیار قوی، به مدت یک سال مورد بررسی دقیق فنی و مالی قرار گرفت و پس از آن، ابعاد اجتماعی و فرهنگی طراحی و ساخت آن توسط تیم تحقیق و توسعه ارزیابی شد تا در نهایت پس از تلاش‌های بسیار، موفق به ساخت نمونۀ اولیه یک واحد منعطف تمام عیار و از آن مهم‌تر، برای اولین بار ثبت برند «معماری منعطف» شده‌ایم. پییش‌بینی می‌شود که در آینده‌ای نزدیک با توجه به‌ انفجار جمعیتی در کلان‌شهرهایی همچون تهران و همچنین قیمت بسیار بالای زمین و مسکن، تمایل به سمت بهره‌گیری از واحدهای بامتراژ پایین سوق پیدا کرده و امید آن می‌رود که بتوانیم با تکیه بر چنین دستاوردهایی، طعم زندگی مملو از آسایش و رفاه را حتی در چنین شرایطی به انسان‌ها اعطا کنیم.

انتهای پیام/

 

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید