موافقت با احداث شهرک مسکونی پیرامون شهر جیرفت
به گزارش اخبارساخته ها؛ احمد نیکخواهنائینی سرپرست معاونت شهرسازی و معماری در مکاتبه با فداکار استاندار کرمان مصوبه شورا را با موضوع امکانسنجی و مکانیابی شهرک مسکونی دولتی جیرفت ابلاغ کرد.
در متن این مصوبه آمده است: شورایعالی شهرسازی و معماری در جلسه مورخ ۲۳ مهر ۱۴۰۳ خود موضوع " مطالعات امکانسنجی و مکانیابی شهرک مسکونی دولتی در پیرامون شهر جیرفت " را با توجه به صورتجلسه کمیته فنی شماره ۵ و در چارچوب مصوبه مورخ ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ شورای برنامهریزی و توسعه استان کرمان مورد بررسی قرار داد و ضمن تأیید ضرورت احداث شهرک با نقش مسکونی، با مالکیت دولتی و برای تأمین زمین مورد نیاز برنامه نهضت ملی مسکن، مکان پیشنهادی شهرک را مطابق مصوبه استان با مساحت ۶۷۶ هکتار و سقف جمعیتپذیری ۳۰ هزار نفر مورد تأیید قرار داد و مقرر کرد تا مطالعات طرح جامع شهرک مذکور در چارچوب شرح خدمات ابلاغی دبیرشورایعالی و با رعایت ملاحظات زیر تهیه و پس از تأیید در کمیته فنی طرحهای فرادست و کلانمقیاس، با امضاء دبیر شورایعالی برای انجام مطالعات طراحی شهری و آمادهسازی شهرک و سایر روالهای قانونی صدور پروانه (مطابق دستورالعمل ترویج شهرکسازی کشور) به دبیرخانه ستاد مدیریت شهرکسازی کشور ابلاغ شود:
۱-لازم است ضمن رعایت ضوابط وملاحظات مربوط به حرایم کیفی مسیل مجاور شهرک(واقع در شرق محدوده)، حریم کمی و بستر مسیل و آبراهههای متداخل با شهرک، مطابق اعلام نظر دستگاههای متولی استانی مورد تدقیق قرار گیرد. همچنین لازم است نقشه هدایت ایمن سیلاب و جریانهای سطحی شهرک تهیه و به تأیید شرکت آب منطقهای استان برسد.
۲- نظر به سابقه لرزهخیزی منطقه، لازم است تداخل احتمالی زمین شهرک با گسلهای موجود از جمله گسل سبزواران و جبالبارز، براساس استعلام ازمرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی بررسی و ملاحظات مربوطه در طرح جامع شهرک لحاظ شود.
۳- ملاحظات مربوط به بندهای(۱)و(۲) میبایست در قالب پیوست کاهش خطر مطالعه و همزمان با طرح جامع به کمیته فنی ارائه شود.
۴-لازم است در طرح جامع و طرح طراحی شهری و آمادهسازی شهرک، اجرای سیستم جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب شهرک (در چارچوب شرح خدمات ابلاغی هردوطرح) مطالعه و پیش از استقرار جمعیت در شهرک، طراحی و اجرا قرار گیرد.
۵-مطابق نظر نماینده وزارت نیرو و با توجه به نامه معاونت آب وآبفای آن وزارت، منبع تأمین آب شهرک توسط شرکت آب منطقهای، از منابع آب تخصیصی به شرب منطقه، در سقف آب قابل برنامهریزی و از محل مدیریت مصرف خواهد بود.
۶-در مطالعات طرح جامع شهرک حریم محورهای ارتباطی و همجوار شهرک بر اساس اعلام رسمی دستگاه متولی تدقیق شده و از محدوده شهرک حذف شود. همچنین لازم است دسترسی ایمن به شهرک در قالب مطالعات عارضه سنجی ترافیکی تهیه و ارائه شود.
۷-ضمن بررسی دقیق قلمروهای مالکیتی، عرصههای دارای تداخل با اراضی واگذار شده قبلی سازمان امور اراضی استان، در بخش شمالی شهرک، از محدوده شهرک حذف شود.
۸-با عنایت به اهمیت تاریخی منطقه و لزوم رعایت ملاحظات عرصههای احتمالی تاریخی در این منطقه، ضروری است در فرآیند تهیه طرح جامع شهرک، مجدداً از اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان، استعلام لازم اخذ شده و ملاحظات آنها در طرح لحاظ شود.
۹-انطباق حداکثری الگوی سکونت، مسکن و ضوابط شهرسازی با زمینه بومی و اقلیمی منطقه در قالب تهیه پیوست اجتماعی مورد پیگیری قرار گیرد.
۱۰-ملاحظات پدافند غیرعامل درسطح طرح جامع ودرچارچوب مصوبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ شورایعالی تهیه و بهمراه مطالعات طرح جامع شهرک ارائه شود.
۱۱-مرحلهبندی اجرایی شهرک در قالب شرح خدمات ابلاغی طرح جامع شهرک (ابلاغی دبیرشورایعالی) تهیه و همزمان با طرح جامع شهرک ارائه شود.
۱۲-با عنایت به ضرورت تأمین خدمات مورد نیاز بخش مسکن در شهرک، لازم است در طرح جامع شهرک، ضمن جانمایی خدمات مورد نیاز، فعالیتهای دارای قابلیت برای تضمین خودکفایی شهرک پیشنهاد دهد.
۱۳- الگوهای تراکمی شهرک، مطابق گروه های اجتماعی و اقتصادی هدف درقالب طرح جامع تدقیق و به تأیید کمیته فنی برسد.
۱۴-با عنایت به ملاحظات اداره کل میراث فرهنگی استان درخصوص سایت ۲۱۵هکتاری مصوب ۲۰ آذر ۱۴۰۲ شورایعالی برای الحاق به محدوده شهر سیرجان(موضوع اعلام مصوبه شماره ۳۰۰/۱۹۹۲۳۷ تاریخ ۲ بهمن ۱۴۰۲)، تا تعیین تکلیف عرصه و حریم شهر تاریخی دقیانوس، هر گونه اقدام در محدوده موردنظر براساس مصوبه پیش گفته شورایعالی متوقف خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع خبر: وزارت راه و شهرسازی