صدور یک روزه گواهی تمکن مالی
به گزارش اخبار ساخته ها؛ عظیمی افزود: ارائه گواهی تمکن مالی، یکی از خدمات دیرینه شرکت سپرده گذاری مرکزی است که اخیرا سامانه مربوط به صدور الکترونیکی این خدمت راه اندازی شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که، گواهی تمکن مالی چه اطلاعاتی را در اختیار سفارتخانه قرار میدهد؟ اظهار کرد: گواهی تمکن مالی در شرکت سپرده گذاری مرکزی به دو نوع تقسیم میشود. یکی صورت وضعیت داراییها و دیگری هم خلاصه گردش معاملات است.
وی بیان کرد: اکثر درخواست کننده ها، به منظور اثبات استطاعت مالیشان در فرایند اخذ روادید و اقامتهای مختلف از سفارتخانه ها، آن را مطالبه میکنند. اما در گروه بعدی دانشجویانی هستند که در یکی از رشتههای اقتصاد، مدیریت مالی و حسابداری در دانشگاههای بین المللی میخواهند فعالیت کنند و ادامه تحصیل بدهند که برای اثبات سابقه کاری خود در یک بازار مالی مترقی مثل بازار سرمایه به آن نیاز دارند.
عظیمی در پاسخ به این پرسش که، قبل از فراهم سازی زیر ساخت الکترونیکی صدور گواهی تمکن مالی، این خدمت به چه صورت به متقاضیان ارائه میشد؟ گفت: در گذشته، صدور گواهی تمکن مالی بیش از یک هفته زمان میبرد، اما هم اکنون این فرایند یک روزه انجام خواهد شد؛ بنابراین متقاضی برای احراز هویت باید به دفتر مرکزی شرکت سپرده گذاری در تهران و یا یکی از تالاهای بورس در استانها مراجعه میکرد، سپس در خواست خود را به صورت رسمی در یکی از نهادهای ذی ربط به ثبت میرساند و بعد از آن، وارد فرایند داخلی شرکت سپرده گذاری میشد و صورت وضعیت دارایی به زبان فارسی صادر و سپس به زبان انگلیسی تبدیل میشد و به متقاضی تقدیم میشد. متعاقبا متقاضی بعد از ارائه گواهی به پذیرنده، به صورت موردی پذیرنده با شرکت تماس میگرفت و از اصالت گواهی اطمینان خاطر کسب میکرد.
مدیر امور بین الملل شرکت سپرده گذاری مرکزی در خصوص علت فراهم سازی زیر ساخت الکترونیکی جهت صدور گواهی تمکن مالی بیان کرد: شرکت سپرده گذاری مرکزی با چند سیاست، یکی سیاست دولت الکترونیک و تسریع و تسهیل ارائه خدمات، حفظ منابع انسانی و طبیعی و افزایش عدالت اجتماعی، اقدام به الکترونیکی شدن فرایند صدور گواهی تمکن مالی پرداخت تا تمام متقاضیان در هر منطقه و استان به صورت مساوی از کلیه خدمات بازار سرمایه به صورت عام بهرهمند شوند.
مدیر امور بین الملل شرکت سپرده گذاری مرکزی در خصوص زیر ساخت جدید صدور گواهیهای تمکن مالی اظهار کرد: هم اکنون، احراز هویت از طریق اتصال سامانه جامع مشتریان و درگاه یکپارچه ذی نفعان بازار سرمایه به صورت کاملا الکترونیک انجام میدهیم. شخص بعد از ورود به سامانه ddn در قسمت میز خدمت در آن قسمت مربوطه درخواست خود را بابت گواهی تمکن مالی به زبان انگلیسی ثبت میکند. در آنجا از فرد دو مورد به صورت خود اظهاری سوال پرسیده میشود. یکی اینکه نام و نام خانوادگی به زبان انگلیسی براساس پاسپورت فرد به چه صورت است؟ و دیگری شماره پاسپورت فرد است.
وی در ادامه بیان کرد: البته شماره پاسپورت به فراخور مطالعاتی که ما در طول سالیان سال و درخواستهای متقاضیان داشتیم به صورت اجباری نیست. چرا که، برخی افراد هستند که میخواهند حامی مالی شخص دیگری شوند و لزومی بابت داشتن یک پاسپورت موثق در آن تاریخ به عنوان اعتبار نیست. سپس در قسمت احراز اصالت، پذیرنده با استفاده از وب سایت مربوط اصالت سند را به صورت کاملا الکترونیکی احراز میکند.
انتهای پیام/