۱۴۰۳/۰۹/۰۴

سنگ بادبر چیست؟

امروزه انسان‌ها سر پناه‌ها و ساختمان‌های خود را با کمک سنگ‌ها می‌سازند، سنگ‌ها یکی از اساسی‌ترین مصالح ساختمانی در ساخت و سازهاست.
سنگ بادبر چیست؟

 به گزارش اخبار ساخته ها؛ هر چند که در قدیم به دلیل کمبود امکانات و پیشرفته نبودن علم و صنعت افراد از ایجاد تغییرات زیاد در سنگ‌ها ناتوان بودند اما رفته رفته و با گذشت زمان و رشد علم و صنعت این تغییرات بیشتر شد و اکنون با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته تغییراتی اساسی در سنگ‌ها شکل گرفته و شما می‌توانید در هر سایز و مدل و طرحی که دوست دارید آنها را تهیه کنید.

سنگ‌های ساختمانی بستگی به نوع فراوری می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند مانند سابیده، چرمی، هوند، فلیم شده، تیشه ای، بوش همر، آنتیک، بادبر و … که از معروفترین های آن است . گروه همراه‌سنگ با تیمی متخصص و حرفه ای سعی بر آن دارد که شما را تا حد امکان با سنگ‌های ساختمانی آشنا نماید و به همین منظور در این مقاله قصد داریم مطالب مفیدی را در مورد سنگ بادبر بیان کنیم.

تعریف سنگ بادبر

در وهله‌ی اول لازم است که بیان کنیم سنگ بادبر چیست؟ و اساسا به چه نوع سنگ‌هایی بادبر می‌گویند . به طور کلی به سنگ‌هایی که بعد از تولید در اندازه های مختلف به وسیله ی انسان یا دستگاه لبه های آن چکش می‌خورند و سطحی طبیعی، زبر و ناهمواری دست پیدا می‌کنند بادبر گفته می‌شود . معمولا برای بادبر کردن از سنگ‌های با قطر ۲ الی ۴ سانتی متر با طول و عرض ۵ تا ۴۰ سانتی متر استفاده می کنند .

خوب است بدانید ضربه‌ای که با چکش‌های آهنی به سنگ‌ها زده می‌شود بستگی به قطر سنگ دارد به صورتی که هر چه سنگ قطر بیشتری داشته باشد شدت ضربه نیز بیشتر می‌شود و میزان بیشتری از سنگ بادبر می‌شود پس بادبر کردن سنگ نیاز به دقت و توجه خاصی دارد زیرا اگر فردی که این کار را بر عهده دارد تجربه و تخصص کافی را در این زمینه داشته باشد سنگ‌هایی با طرح‌های زیبا و جذابی را تولید می‌کند.

هر چند که استفاده از سنگ‌های بادبر از دیرباز مورد توجه انسان‌ها بوده است و این موضوع را شما در ساختمان‌های تاریخی می‌توانید به وفور ببینید اما در حال حاضر نیز از سنگ بادبر به دلیل دارا بودن ظاهری جذاب و دیدنی در قسمت‌های مختلفی مانند نمای ساختمان ، پوشش دیوارها ، کف پوش یا سنگفرش و … نیز به فراورانی استفاده می‌گردد.

در مورد سنگ بادبر باید به چند نکته توجه داشته باشید:

نکته اول: چون این نوع از سنگ‌ها با ضخامت زیاد تولید می‌شوند بنابراین وزن بیشتری نسبت به سنگ‌های سابیده و … دارد، در نتیجه معمولا در سایز های کوچک تولید می‌گردد که این کار باعث می‌شود حمل و نقل و نصب آسانی داشته باشد اما بازهم به دلیل وزن نسبتا زیادی که دارد در هنگام نصب یا اسکوپ گردند یا اینکه در ملات آن چسب بتن ریخته شود تا خوب بچسبد و جدا نشود.

نکته دوم: اگر قصد دارید در فضاهای بیرونی از سنگ بادبر استفاده کنید به جنس سنگ بسیار توجه کنید و مناسب ترین سنگ را انتخاب نمایید زیرا اگر از سنگ‌های با میزان جذب آب بالا استفاده کنید به مرور زمان سنگ لکه می پذیرد و رفته رفته فرسوده می‌شود

نکته سوم: مورد سوم مربوط به تمیز کردن سنگ است که در مقایسه با سنگ‌های دیگر پاک کردن سطح آن سخت تر است و و شما هنگام نصب سنگ‌های با رنگ روشن  بهتر است از سیمان سفید استفاده کنید.

نکته چهارم: اگر قصد دارید از این نوع سنگ در نمای ساختمان استفاده کنید پیشنهاد ما به شما این است که به صورت ترکیبی با سنگ‌های دیگر این کار را انجام دهید زیرا جلوه ی ساختمان شما را چند برابر می‌کند.

انواع سنگ‌های بادبر

لازم است بدانید که بیشتر سنگ‌های ساختمانی قابلیت بادبر شدن را دارند اما با این وجود بادبر کردن در سنگ‌های تراورتن، مرمریت، لایمستون، کریستال و مرمر بیشتر اتفاق می‌افتد. همانطور که اطلاع دارید هر کدام از سنگ‌های ساختمانی جنس ، رنگ و کاربردهای متفاوتی دارد پس برای انتخاب سنگ بادبر باید به این موارد دقت و توجه کافی را داشته باشید.

لازم است بدانید که بیشتر سنگ‌های ساختمانی قابلیت بادبر شدن را دارند.

با این حال سنگ بادبر گندمک و لاشتر از معروف ترین سنگ‌های بادبر در ایران است اما سنگ‌های دیگری نیز در بازار وجود دارد که به صورت بادبر عرضه می‌شود که سنگ‌های محلات، نجف اباد، جوشقان، صلصالی، اسلام آباد، قرمز اصفهان، زرد اصفهان، اداوی،  لایمستون مرودشت، پر طاووسی ارسنجان،  تراورتن های شکلاتی،  تراونیکس و … از جمله‌ی آن‌هاست.

بهترین سنگ برای بادبر

انتخاب سنگ بادبر بستگی به محل استفاده از آن را دارد زیرا اگر شما قصد استفاده از سنگ بادبر در داخل ساختمان‌ها را دارید سنگ‌های لایمستون به دلیل روشنی خیره کننده و یکدست بودن طرح بسیار مناسب است با این عیب که تنوع رنگی ندارد و شما اگر علاقه مند به رنگ‌های دیگری هستید به ناچار باید نوع سنگ متفاوتی را انتخاب نمایید.

سنگ‌های لایمستون به دلیل روشنی خیره کننده و یکدست بودن طرح بسیار مناسب است.

حال اگر قصد استفاده از سنگ بادبر را برای بیرون ساختمان و فضاهای بیرونی دارید بهترین گزینه برای شما سنگ‌های بادبر تراورتنی است زیرا هم تنوع رنگی بالایی دارند و هم از نظر جنس، مناسب به کارگیری در فضاهای باز و در معرض نور خورشید و آب هستند زیرا میزان جذب آب آنها در مقایسه با لایمستون و مرمریت کمتر است و در نتیجه لکه پذیری کمتری دارد و زیبایی خود را از دست نمی دهد در نتیجه فرسوده نمی‌شود .

قیمت سنگ بادبر

نکته‌ی مثبت سنگ‌های بادبر نسبت به دیگر سنگ‌ها قیمت مناسب آن است که این موضوع به فراوری راحت و کم هزینه آن بر می‌گردد. یکی دیگر از دلایل قیمت مناسب سنگ بادبر کاهش پرتی یا ضایعات در سنگبری هاست به این صورت که معمولا در سنگبری ها سنگ‌های کوپ را توسط دستگاه قله‌بر به پلاک‌های با عرض ۴۰ سانتی متری یا اسلب‌های با ابعاد بزرگ تبدیل می‌کنند و بعد از این مرحله برش تکه هایی از سنگ کوپ که باقی می ماند را به مربع و مستطیل های کوچک تبدیل می کنند و در نهایت سنگ‌های بادبر را ایجاد می‌شود این کار باعث می‌شود ضایعات سنگبری ها کاهش پیدا کند.

البته چون سنگ‌های بادبر سایز های کوچکی دارند و نصب آنها زمان بر است باعث شده است که زیاد مورد توجه پیمانکاران و مهندسان سازه قرار نگیرد و در نتیجه چون تقاضای کمتری دارداز قیمت پایین تری نیز برخوردار است. با این وجود یکی از مهمترین فاکتورها در تعیین قیمت سنگ‌های بادبر به نوع سنگ برمی‌گردد به عنوان مثال سنگ بادبر لایمستون در مقایسه با سنگ‌های دیگر قیمت کمتری دارد بر عکس مرمریت و تراورتن که به واسطه کیفیت بالا قیمت بیشتری هم دارند.

کاربرد سنگ بادبر

همانطور که اشاره کردیم سنگ بادبر از جلوه‌ی جذاب و طبیعی برخوردارند و افراد زیادی علاقه مند به استفاده از این سنگ در سازه های خود هستند. ما در قسمت‌های قبل بیان کردیم که شما با توجه به محل استفاده یا به کارگیری ، نوع سنگ خود را انتخاب نمایید برای مثال اگر در مناطق سرد و کوهستانی زندگی می کنید که بارندگی و یخبندان زیاد است و سرمای زیادی دارد بهتر است که از سنگ‌های بادبر تراورتنی یا کریستال استفاده کنید زیرا این نوع از سنگ‌ها مقاومت و دوام خوبی در مقایسه با دیگر سنگ‌ها را دارند .

همچنین سنگ بادبر به دلیل اینکه ضخامت زیادی دارد در برابر سایش مقاومت زیادی از خود نشان می دهد و در نتیجه برای استفاده در کف به عنوان کفپوش یا سنگفرش بسیار مناسب است زبر و نا هموار بودن آن هم تاییدی بر این موضوع است. در ادامه مواردی از کاربرد های سنگ بادبر را برای شما بیان می کنیم .

معمولا کاربرد سنگ‌های بادبر در نمای ساختمان، تونل سازی، پل سازی، جدول سازی، دیوارهای باربر، سنگفرش فضاهای داخلی و بیرونی، ورودی ساختمان، دیواره استخر، شومینه و آلاچیق، پوشش دیوارها، قرنیز، سنگ پله، کف پارکینگ، کف پیاده رو، سنگفرش پارک ها

مزایای سنگ بادبر

سنگ‌های بادبر یکسری مزیت و خوبی دارند که باعث می‌شود افراد زیادی مشتاق به استفاده از این نوع سنگ ساختمانی در سازه های خود باشند. قبلا گفتیم که انواع مختلفی از سنگ‌ها هستند که قابلیت بادبر شدن را دارند با این تفاوت که هر کدام از جنس و رنگ و طرح‌های گوناگونی برخوردار هستند مانند تراورتن ها که خود از رنگ های متنوع و کیفیت های مختلفی بهره مند هستند یا مرمریت ها که همین شکل هستند.

اکنون در این قسمت یکسری از مزیت‌های سنگ بادبر را بدون در نظر گرفتن نوع سنگ برای شما بیان می کنیم.

ظاهری زیبا ، جذاب و کاملا طبیعی اولین ویژگی برجسته سنگ‌های بادبر است.

ویژگی دیگر این سنگ هاسطح زبر و ناهموار آن است که باعث می‌شود سر نباشد و برای به کارگیری در کف یا استفاده به عنوان کفپوش بسیار مفید باشد.

ضخیم بودن سنگ بادبر خود باعث افزایش استحکام و کاهش سایش آن می‌شود.

کوچک بودن ابعاد سنگ بادبر باعث تسهیل در حمل و نقل آن می‌شود.

یکی از شاخص ترین مزیت های سنگ بادبر قیمت مناسب آن است که موجب جذب مشتری می‌شود ۶- مورد دیگر را می توان به نصب آسان این نوع از سنگ‌ها ربط داد زیرا در ابعاد کوچک با طول و عرض ۵ تا ۴۰ سانتی متری تولید می شوند.

معایب سنگ بادبر

آخرین موضوعی که در مورد سنگ بادبر بررسی می کنیم معایب یا ضعف های سنگ بادبر است به هر حال هر کدام از سنگ‌های ساختمانی علاوه بر مزیت هایی که دارند معایب و ضعف نیز در کنار آن خواهند داشت، بنابراین در این قسمت به چند مورد از آنها اشاره می کنیم .

به دلیل دارا بودن از سطح زبر و ناهموار تمیز کردن آنها سخت و زمان بر است پس هنگام نصب و بعدآن باید به درستی از آنها مراقب کنید تا کثیف نشود

از نظر خیلی از پیمانکاران و بنا ها ابعاد کوچک سنگ بادبر یک نقطه ضعف بزرگ است زیرا نصب این نوع از سنگ هر چند که آسان است اما وقت گیر هم می باشد.

در مناطقی که آب و هوای سردی دارند سنگ‌هایی مانند مرمریت یا لایمستون اصلا مناسب نیست زیرا به سرعت پوسیده می شوند.

نسبت به سایزی که دارند از وزن زیادی برخوردار هستند چون معمولا قطر ۳ یا ۴ سانتی متر دارند و بنابراین هنگام نصب برای جلو گیری از جدا شدن سنگ باید در ملات چسب بتن ریخته شود و یا پشت سنگ را اسکوپ نمایید

امروزه سنگ‌های با ابعاد زیاد و ساب خورده بیشتر مورد توجه قرار دارد و اولویت نخست خریداران است به همین دلیل کمتر از سنگ بادبر برای ساختمان سازی استفاده می‌شود .

انتهای پیام/

منبع خبر: همراه سنگ

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید