بلوک لیپر چیست و چه کاربردی در ساختمان سازی دارد؟
به گزارش اخبار ساخته ها؛ این بلوک از ویژگی های منحصر بفرد زیادی برخوردار بوده و استفاده از آن مزایای زیادی به همراه دارد.
ویژگی های بلوک لیپر
همان گونه که گفته شد، این نوع بلوک نمونه ای از بلوک های سبک سیمانی می باشد که در ساخت آن از پوکه صنعتی استفاده شده است. ماده اصلی که در ساخت این بلوک مورد استفاده قرار می گیرد، پرلیت می باشد. از ویژگی های پرلیت می توان به متخلخل و سبک بودن آن اشاره کرد.
پرلیت کروی شکل بوده و از خاصیت عایق بودن بالایی برخوردار می باشد. از مهم ترین مصارف پرلیت می توان به استفاده از آن در تولید بلوک سبک که در ساختمان سازی و برای سقف، کف، دیوارهای جدا کننده و غیره استفاده می شود، اشاره کرد.
پرلیت از انتقال حرارتی بسیار پایینی برخوردار می باشد. هم چنین این ماده غیر قابل اشتعال است. پرلیت از وزن کمی برخوردار می باشد و استفاده از آن در این نوع بلوک باعث ایجاد مقاومت سازه در برابر زلزله می شود.
همه این موارد در کنار یکدیگر آن را به ماده ای مناسب برای استفاده در بلوک های لیپر تبدیل کرده است. پرلیت در کنار الیاف پلی پروپیلن به کار رفته در ساختار این بلوک ها، باعث ایجاد مقاومت حرارتی مناسب و انتقال حرارتی بسیار کم در بلوک های لیپر شده است.
در کنار پرلیت که به عنوان ماده سازنده اصلی در ساخت این گونه بلوک ها استفاده می شود می توان به آب، سیمان، پوکه کرپ، میکروسیلیکا، الیاف پلی پروپیلن و دیگر مواد افزودنی اشاره کرد. در ساخت این بلوک سیمانی سبک از شن و ماسه استفاده نمی شود.
مزایای استفاده از بلوک لیپر
از ویژگی های بارز این گونه بلوک ها می توان به مقاومت بالای آن ها اشاره کرد.
این مدل بلوک ها به عنوان عایق صوتی و حرارتی شناخته می شوند. افت صوت در این گونه بلوک ها 50 الی 56 دسی بل می باشد که همین امر آن ها را به عایق مناسب صوت تبدیل کرده است.
بلوک های لیپر دارای قابلیت تحمل دما تا بیش از 180 دقیقه در دمای 1200 در جه سانتی گراد هستند. از این رو مقاومت بالایی در برابر حریق دارند.
این گونه بلوک ها پس از استفاده در ساختمان سازی و بعد از گشت زمان طولانی فاسد نمی شوند و در برابر تغییرات شیمیایی از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
از دیگر مزایای این گونه بلوک ها می توان به قابلیت رنگ پذیری و برش پذیری آن ها اشاره کرد. آن چه که باعث برش پذیری آسان بلوک های لیپر می شود، وجود الیاف پلی پروپیلن در آن ها می باشد.
مقاومت فشاری آنها تقریبا برابر با 28 کیلوگرم بر سانتی متر مکعب می باشد.
وزن بلوک لیپر بین 700 تا 1000 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.
از این نوع بلوک ها بیش تر به عنوان پر کننده در ساختمان استفاده می شود، چرا که از وزن مرده کم تری نسبت به سایر بلوک های سیمانی توپر برخوردار هستند.
از آن جایی که این گونه بلوک ها سبک هستند، سرعت نصب آن ها بالا بوده که می تواند سرعت اجرا را نیز تا اندازه زیادی بالا ببرد. همین امر می تواند قیمت عملیات اجرایی و هم چنین تعداد نیروهای انسانی را تا اندازه زیادی کاهش دهد.
از آن جایی که این گونه بلوک ها عایق حرارتی مناسبی می باشند، استفاده از آن ها در ساختمان سازی می تواند باعث کاهش مصرف انرژی شود.
مقاومت فشاری بالا، عایق صوتی، عایق حرارتی، وزن کم، مقاومت در برابر تغییرات شیمیایی، کاهش بار اضافه بر ساختمان، افزایش سرعت اجرای کار و مقاومت در برابر آتش از مزایای استفاده از بلوک لیپر در ساختمان سازی محسوب می شود.
انتهای پیام/
منبع خبر: ساختمانچی