۱۴۰۳/۰۹/۰۳

آشنایی با قوانین عقب نشینی ساختمان

شهرداری در بعضی مواقع به ارائه طرح هایی همچون تعریض معابر شهری و خیابان ها جهت زیباسازی شهر می پردازد. از این رو، امکان قرارگیری بخشی از ملک شما یا کل آن در طرح تعریض معابر جهت نوسازی وجود دارد و شاید نیاز به واگذاری آن به شهرداری باشد.
آشنایی با قوانین عقب نشینی ساختمان

به گزارش اخبار ساخته ها،در طرح تعریض خیابان، شهرداری جهت اصلاح تردد، اقدام به تخریب برخی از بناها می کند. این تخریب می تواند بخشی از ساختمان و عقب نشینی آن را شامل شود یا تخریب کل ساختمان را در برگیرد. بعضی مواقع این تخریب می تواند برای مالکین ساختمان دردسر ساز باشد. برای مثال، فردی که اقدام به خریداری ملکی می کند و با گذشت مدت زمانی متوجه قرارگیری ملک خود در طرح تعریض معابر و نوسازی می شود، از این رو، ممکن است با ضرر مالی و خسارت زیادی مواجه شود. آیا می توان راهی را جهت آگاهی از اینکه آیا ملک در موقعیت عقب نشینی واقع است یا خیر، پیدا کرد؟ در ادامه می خواهیم به شرح قوانین عقب نشینی ساختمان به زبانی ساده بپردازیم.

اجرای طرح شهرداری با قوانین عقب نشینی ساختمان

براساس قانون، شهرداری قادر به انجام طرح تعریض معابر به هر شکلی که صلاح می داند می باشد و این موضوع از مهمترین نکات در این زمینه محسوب می شود. بنابراین تمامی اشخاص بایستی اقدام به همکاری با شهرداری جهت پیاده سازی این طرح نموده و هیچ دلیلی بر عدم موافقت مالک با تحویل ملک به شهرداری، قابل قبول نخواهد بود. برای اینکه در عقب نشینی ساختمان دچار ضرر مالی و خسارت نشوید، بهتر است نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  • وقتی که شهرداری اقدام به گرفتن ملک از مالک جهت اجرای طرح های عمرانی کند یا سبب وارد آمدن خسارت به ملک مورد نظر گردد، از این رو، مکلف به پرداخت خسارت به مالک بر اساس قانون می باشد.

در صورت وارد شدن خسارت به همان ساختمان یا اعیان، به ارزیابی مبلغ خسارت به وسیله کارشناسان پرداخته شده و از این طریق میزان مبلغ پرداختی شهرداری تعیین می گردد.

در طرح تعریض خیابان، شهرداری جهت اصلاح تردد، اقدام به تخریب برخی از بناها می کند.

نحوه محاسبه این مبلغ به این صورت است که، در صورتی که شهرداری اقدام به گرفتن قسمتی از زمین یا کل آن از مالک نماید، ارزش ملک به قیمت یک سال پیش از ارزیابی در نظر گرفته می شود و شش درصد نیز به این مقدار افزوده می شود. ولی در صورت بیشتر شدن مبلغ به دست آمده از ارزش واقعی، آنچه که ملاک محاسبه قیمت قرار می گیرد، قیمت فعلی آن است. شهرداری مکلف است که پس از مشخص شدن میزان مبلغ جریمه، اقدام به پرداخت خسارت به مالک نماید.

  • مزایایی توسط شهرداری برای آندسته از مالکانی که اقدام به همکاری با آن جهت اجرای طرح ها می کنند، در نظر گرفته می شود. در بعضی مواقع توسط شهرداری، تخفیفات مالیاتی برای برخی از املاک اعمال می گردد. یا اینکه ممکن است صدور جواز تراکم بیش از حد مجاز منطقه، جهت بازسازی برای ملکی که تخریب بخشی از آن صورت گرفته، انجام شود.

نحوه درخواست خسارت از شهرداری ها به علت عقب نشینی

اگر شخصی اقدام به تخریب یا بازسازی ساختمان خود، پیش از اجرایی شدن و دستور شهرداری جهت طرح تعریض معابر نماید، شهرداری مکلف به پرداخت خسارت به مالک نمی باشد. به عبارت دیگر، به این علت که عملیات تخریب با میل مالک صورت گرفته، برای عقب نشینی ساختمان نمی تواند از شهرداری خسارت طلب کند. از این رو، به این ملک، تخفیفات مالیاتی و تسهیلات تراکم نیز تعلق نخواهد گرفت. اما احتمال دارد به خاطر اقدام داوطلبانه اش تسهیلاتی به وی داده شود.

در صورتی که قصد گرفتن تراکم اضافه برای ساختمان خود را دارید، توصیه ما به شما این است که تخریب و بازسازی ملک را به بعد از دریافت دستور شهرداری مبنی بر تخریب آن موکول نمایید.

معرفی قوانین عقب نشینی ساختمان هنگام نوسازی

مراجعه به شهرداری در زمان بازسازی ساختمان، جهت گرفتن پروانه ساختمانی امری ضروری است. احتمال مواجه شدن شما با دستور عقب نشینی ساختمان تان در حین دریافت پروانه وجود دارد. به عنوان مثال، شما مکلف به رعایت عقب نشینی ملک خود در زمان بازسازی، در صورتی که تعریض معابر محله شما در دستور کار باشد، ولی هنوز به اجرا در نیامده باشد، هستید.

 آگاهی از موارد زیر می تواند جهت عقب نشینی ساختمان در زمان نوسازی بسیار حائز اهمیت باشد:

  • آگاهی از میزان دقیق عقب نشینی ساختمان، بایستی هنگام مراجعه به شهرداری جهت دریافت پروانه ساختمانی صورت گیرد.
  • رعایت میزان عقب نشینی در زمان ساخت و ساز ضروری است.
  • شما ممکن است با مشکلات و دردسرهای زیادی در صورت عدم رعایت محدوده عقب نشینی مواجه گردید.
  • شهرداری اقدام به صدور گواهی پایان کار، در صورت بروز تخلف در عقب نشینی نخواهد کرد.
  • به عبارت دیگر می توان گفت، شما تجاوز به املاک شهرداری را در صورت عدم رعایت میزان عقب نشینی انجام داده اید، چرا که مالک معابر شهری و کوچه ها از لحاظ قانونی شهرداری می باشد.
  • شهرداری قادر به در نظر گرفتن جریمه برای مالکی که قوانین مربوط به عقب نشینی را رعایت نکرده، می باشد و یا حتی می تواند ملک را تخریب نماید.

مالک مکلف است همکاری های لازم را با شهرداری در صورت قرار داشتن ملکش در محدوده طرح تعریض معابر داشته باشد.

 نحوه آگاهی از طرح عقب نشینی ساختمان

شهرداری، مالک ساختمان هایی را که بایستی اقدام به عقب نشینی نمایند، هنگام اجرای طرح تعریض معابر از روش های زیر آگاه می سازد:

1-مأموران شهرداری با حضور در محل مورد نظر، مالکان را جهت اجرای این طرح مطلع می سازند.

2-شهرداری از طریق ارسال نامه به تمامی مالکانی که ساختمانشان در طرح نوسازی واقع شده، به شرح جزئیات مربوط به این طرح می پردازند.

3-طرح نوسازی و تعریض معابر جهت آگاهی عموم مردم در نشریات چاپ می گردد.

یکی از نکات مهمی که بایستی قبل از خرید یک ساختمان مورد توجه قرار دهید، مراجعه به شهرداری منطقه جهت کسب اطلاعات لازم در مورد قوانین عقب نشینی ساختمان مورد نظر می باشد.

جمع بندی

  • شهرداری موظف به پرداخت خسارت ارزیابی شده توسط کارشناسان به مالک، در صورت وارد آوردن خسارت در طرح عقب نشینی به ساختمان آنها می باشد.
  • مالک مکلف است همکاری های لازم را با شهرداری در صورت قرار داشتن ملکش در محدوده طرح تعریض معابر داشته باشد.
  • شهرداری وظیفه پرداخت خسارت به شما را در صورتی که اقدام به بازسازی و تخریب ملک خود پیش از دستور شهرداری نمایید، ندارد.
  • در بعضی مواقع، برای مالکینی که همکاری لازم با شهرداری را به منظور اجرای طرح انجام می دهند، از سوی شهرداری تسهیلاتی همچون تخفیفات مالیاتی یا مجوز تراکم اضافی صورت می گیرد.
  • تعیین جریمه یا تخریب ملک، از سوی شهرداری برای مالک در صورت عدم رعایت محدوده عقب نشینی در نظر گرفته می شود.
  • مالک مکلف به پیروی از دستور عقب نشینی ساختمان در زمان بازسازی ملک می باشد.

 

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید