۱۴۰۳/۰۶/۲۴

قیمت تمام‌ شده هر متر مسکن ملی ۸ تا ۱۰ میلیون

رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان گفت: ۵۰ درصد هزینه ساخت مسکن به مصالح ساختمانی بازمی‌گردد.
قیمت تمام‌ شده هر متر مسکن ملی ۸ تا ۱۰ میلیون

به گزارش اخبار ساخته ها؛ رشد قیمت مصالح ساختمانی این روزها با وجود رکود در حوزه ساخت و ساز باز هم روند صعودی به خود گرفته است.

فعالان بازار مسکن می گویند که اگر چه سالهای سال است روند ساخت و ساز رو به پایین است اما قطعا نمی توان تورم دربازار مصالح ساختمانی را بی تاثیر در قیمت تمام شده ساخت دانست. به خصوص در مورد نقش سیمان و فولاد و تاثیری که این دو مصالح ساختمانی در قیمت تمام شده دارند.

برخی فعالان نیز با رد این موضوع که سیمان و فولاد تاثیری بسزا در قیمت نهایی مسکن داشته باشند می گویند سیمان تنها ۵ درصد سهم در قیمت نهایی مسکن دارد و نمی تواند با رشد قیمت، قیمت تمام شده مسکن را تحت تاثیر قرار دهد.

جمشید برزگر رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن در خصوص نقش سیمان و فولاد و نوسانات آنها در قیمت تمام شده مسکن می گوید: ساختمان تنها بخش صنعتی کشور است که ۱۰۰ درصد محصولات آن در داخل تولید می‌شود و می توان گفت که خودکفایی در این بخش باعث افتخار است. اما با قاطعیت می گویم که بیش از ۵۰ درصد هزینه ساخت مسکن به مصالح ساختمانی بازمی‌گردد و قطعا نوسانات آن می تواند در قیمت نهایی مسکن تاثیر گذار باشد.

رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن ادامه داد: در هفته های گذشته مدام در مورد ماندن و خروج سیمان و فولاد از بورس کالا اظهار نظر شنیده ایم و گفته ایم. اما باید در مورد موضوع دیگری که می تواند قیمت تمام شده مسکن را افزایش دهد و به آن پرداخته نمی شود نیز تاکید کنیم.

وی افزود: قبلا هم گفته بودم که انبوه سازان وارد دهه چهارم درگیری خود با سازمان های نظام مهندسی شده اند. شاید در این خصوص و این مطلب گفته شده از سوی انبوه سازانی که مدام به فکر کاهش قیمت تمام شده مسکن هستند جدی گرفته نشد. اما باز هم می گویم که علاوه بر تاثیر مصالح ساختمانی بر قیمت تمام شده ساخت، هزینه‌های تحمیلی خدمات نظام مهندسی را نیز باید مورد توجه قرار داد.

برزگر تاکید کرد: اگر مقایسه ای در این خصوص داشته باشیم که این هزینه تحمیلی خدمات نظام مهندسی چه تاثیری می تواند بر قیمت تمام شده ساخت بگذارد باید بگویم که وقتی این هزینه نسبت به سال گذشته ۲۰۰ درصد افزایش می یابد و هزینه پروانه ساختمانی نیز در همین حد و حدود رشد می کند آیا نباید انتظار رشد قیمت تمام شده را داشت؟ آیا فقط باید گفت که قیمت مصالح ساختمانی است که بر روی قیمت تمام شده مسکن تاثیر می گذارد؟

وی ادامه داد: به هر حال در این شرایط فولاد و سیمان سهم قابل توجهی از هزینه ساخت را به خود اختصاص نمی‌دهد و سهم اصلی به زمین و در نهایت به خدمات مهندسی و پروانه ساختمانی نیز باز می گردد.

رئیس کانون سراسری انبوه سازان مسکن در پاسخ به این پرسش که به نظر می رسد دولت و پیمانکاران در ادامه راه پروژه نهضت ملی مسکن با افزایش قیمت تمام شده مواجه و به مشکل بخورند؟ گفت: قطعا اینطور است. اما به هر حال هزینه زمین و برخی هزینه های جانبی در نهضت ملی مسکن نمی تواند نقش داشته باشد. اما باید در تخمینی که می زنیم ببینیم سایر هزینه ها چقدر می تواند بر این پروژه ملی تاثیر می گذارد.

وی افزود: قیمت تمام‌ شده هر متر مسکن ملی در شهرهای مختلف بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان است و به نظر می رسد در ماههای آتی این قیمت دستخوش تغییر شود.

برزگر با اشاره به اینکه تجربه موفق بخش خصوصی به ساخت مسکن را می‌توان در پروژه مسکن مهر به خوبی دید گفت: این پروژه به تعداد ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد از سال ۱۳۸۶ مطرح و آغاز شد؛ اما از زمانی که انبوه‌سازان در دی ماه ۱۳۸۸ وارد آن شدند سرعت گرفته و تا سال ۱۳۹۱ تعداد یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد تحویل و قابل استفاده شد.

وی تصریح کرد: اما متاسقانه می بینیم که در نهضت ملی مسکن پروژه ها به صورت پیمانکاری دیده شده است و انبوه سازان مورد توجه قرار ندارند. همانطور که قبلا هم گفته بودیم انبوه سازان می توانند پروژه های نهضت ملی مسکن را با ۲۰ درصد پایین تر احداث کنند. اما در حال حاضر پروژه‌ها در قالب فراخوان به پیمانکارانی واگذار می‌شود که ۷۵ درصد آنها با مشکل منابع مالی مواجه شده‌اند.

برزگر یادآوری کرد: با دریافت زمین از محل قدرالسهم دولت می توانیم واحدهای مسکونی سهم آنها را واگذار کنیم تا به متقاضیان نهضت ملی مسکن بدهند اما در این مدت گذشته نتوانسته‌ایم به توافق چندانی با وزارت راه و شهرسازی دست پیدا کنیم. اگر پروژه‌ها به انبوه سازان واگذار شود بلوک‌های ۵ تا ۶ طبقه را حداکثر ۱۸ ماهه به پایان می‌رسانیم.

انتهای پیام/

منبع خبر: بازار

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید